Sigortasız Kişiye Kredi Veren Bankalar

featured

Bir çok kişi sigortasız çalışmaktadır ve kredi çekmek istemektedir. Peki sigortasız kişiye kredi veren bankalar 2018 yılında hangi bankalardır?

 

Ülkemizde gerek kayıtdışı olarak gerekse ek gelirlerden (kira vs.) sigortasız olan kişiler oldukça fazladır. Sigortasız kişiye kredi veren bankalar konusunu da bunun için hazırladık. Siz de sigortasız olarak çalışıyor ve kredi çekmek istiyorsanız bazı bankalar sigorta şartı olmaksızın kredi verebilmektedir. Bu sayfada yer alan bilgiler ile siz de ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi başvurusu yapabilir ve en uygun faiz oranlarıyla kredinizi kullanabilirsiniz.

SİGORTASIZ KREDİ VEREN BANKALAR

Yasalar gereğince sigortasız olarak bir kişiyi çalıştırmak suçtur. Ancak bir kişinin sigortalı olarak çalışması da bir zorunluluk değildir. Kişi kendi isteği doğrultusunda sigortasız olarak çalışabilir veya işyeri sahibi, öğrenci olduğundan dolayı ssk’sı olmayabilir. Yukarıdaki sorunun cevabı evettir, yani sigortasız olarak çalışan kişiler de kredi çekebilir. Ancak bunun için belirli şartlar aranmaktadır, örneğin belli bir gelirinizin olması gibi. Bankaya başvuru yaptığınızda ilk olarak banka sizin kredi notunuza ve aylık gelirinize bakacaktır. Tabi ki burada dikkat etmeniz gereken nokta, kredi başvurusu yaptığınız bankada hesabınızın olması ve hesabınıza sürekli olarak nakit girişi-çıkışı olması gerekmektedir. Yani bankada hiçbir geçmişiniz yok ve kefil veya ipotek kullanmadan direk olarak kredi başvurusu yaptıysanız %100 oranla bankadan olumsuz yanıt alırsınız, yani kredi alamazsınız. Tabi bu duruma çözüm ve çözümler de yok değildir.

Ayrıca işsizlere kredi veren bankalar konumuza da göz atarak işsiz, çalışmayan kişilerin nasıl kredi çekebileceğini de öğrenebilirsiniz.

Günümüzde bir çok banka sigorta şartı olmadan kredi verebilmektedir. Ancak bu kredileri kullanabilmeniz için ya üzerinize çalıştırdığınız bir işyeri olması yani bir esnaf olmanız gerekiyor, yada bankaya kredi karşılığında taşınmaz bir ipotek göstermeniz gerekmektedir. Üzerinize kayıtlı ev, arsa, arazi, bağ, bahçe gibi taşınmazların tapusuyla beraber seçtiğiniz banka şubesine giderek ipotek karşılığında kredi çekmek istediğinizi belirtin. Banka size kredi vermek isteyecektir ancak yine bu şartta yeterli değildir çünkü banka sizin kredi siciliniz, kredi notunuz gibi bilgileri yine inceleyecektir. Eğer kredi notunuz 1300 puanın altında yer alıyorsa, banka kolay kolay size kredi vermeyecektir. Bankalardan kredi çekebilmeniz için ilk olarak bankaya kendinizin güvenilir olduğunu göstermeniz gerekmektedir.

 
Ücretsiz kredi notu sorgulama sayfasına bakarak kredi notunuzu öğrenebilir, kredi notunuzu öğrendikten sonra yükseltmek için ilgili uygulamaları yapabilirsiniz.

Günümüzde bir çok vatandaş, sigortam yok kredi çekebilir miyim? diye kara kara düşünmektedir. Bankalardan kredi çekebilmek için illa bir yerde 3 ay sigortalı olarak çalışmış olmanız gerekmiyor. Yukarıda saydığımız şartlar karşılığında kredinizi kullanabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise bankaya ek gelir göstererek kredi çekmektir. Örnek olarak bir eviniz var ve bu evden kira geliri elde ediyorsunuz, tabi bir kaç yerden gelen kira geliri de olabilir. Bu gelirleri belgeli bir şekilde bankaya iletirseniz size kolaylıkla kredi verirler. Bankalar düzenli geliri olan kişilere kredilerde öncelik tanırlar. Akbank, Garanti Bankası, QNB Finansbank, TEB, İş Bankası, Odeabank, İng Bank sigortasız kişiye kredi veren bankalar arasındadır ve en çok tercih edilen bankalardandır. Siz de sigortasız kredi çekmek için bu sayfada yer alan bilgileri kullanabilir ve kredinizi çekebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir