Kar Payı ve Faiz Arasındaki Fark Nedir

featured

Parasını mevduatta değerlendirmek isteyen kişiler Kar Payı ve Faiz Arasındaki Fark nedir diye merak etmektedir. Kar payı ile faiz arasındaki farkları bu sayfamızda sıraladık.

Bankaları sürekli olarak kullanan kişiler kar payı yada faiz kelimelerini illaki daha önce duymuşlardır. Kar payı ve faiz arasındaki farklar nelerdir diye merak eden kişiler için bu sayfamızı hazırladık. Kar payı ile faiz kelimeleri birbirine benzese de aslında arasında bazı temel farklar bulunmaktadır.

Kar payları ve faizler arasında farklara gelecek olursak, faiz kelimesi özellikle muhafazakar kesim tarafından da kabul edilmez. Haksız kazanç olarak gözüken faiz oranları (mevduat faizleri) ve kar payı arasında yer alan farkları da gelin birlikte imceleyelim.

Faiz, yatırılan paranın belli bir süre sonrasında vade süreci bitiminde yüzdelere çarpılarak kar verilmesi işlemidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise yatırımcının vade sonunda ne kadar kar elde edebildiğini önceden bilmesidir. Ancak kar paylarında ise ne kadar kazanç elde edilebileceği önceden kestirilemez ki, kar paylarında zarar bile edilebilir. Katılım bankacılığı olarak adlandırılan ve halk arasında “faizsiz kredi veren bankalar 2018” olarak bilinen bankalarda kar ve elde edilen zarar tablosu ortak bir mantık çerçevesinde oluşturulur. Kar payları ise bankanın yatırımcılardan aldığı paraları farklı iş kollarında değerlendirmesiyle ortaya çıkmaktadır. Daha da açacak olursak verilen kredilerin geri dönüşüyle doğru orantılı olacaktır.

Kazanmak İsteyen Yatırımcı Hangisini Seçmeli?

Kar edebileceğiniz gibi aynı zamanda zarar da edebileceğiniz kar payı sisteminde önceden hiçkimse ne kadar para kazanabileceğini bilemez ancak faizsiz bankacılıkta çok büüyk bir müşteri kitlesi ile yatırımcı kitlesi olduğu için aslında banka zarar etse bile bu müşterilere bölündüğü zaman zarar kişilere büyük miktarlarda yansımaz. Faiz sisteminde ise alınacak miktar önceden bellidir. Örneğin şu anda mevduat faiz oranları 2019 sayfamıza göz atarak tüm bankaların mevduat faizlerine göz atabilir, karşılaştırabilir, hesaplamalar yapabilir ve ne kadar kazanç elde edebileceğinizi önceden kestirebilirsiniz.

Sürekli olarak kazanç elde etmek istiyorsanız ve risk almayı sevmiyorsanız kar payı sisteminden uzak durmanızı önerebiliriz. Faiz sistemiyle paranız tüm şartlarda değerlenmeye devam edecektir. Ancak olası bir daha yüksek kazanç elde etmek istiyorum diyorsanız o zaman faizsiz kredi veren bankalar 2019 sayfasında yer alan katılım bankalarını tercih edebilir ve kar payı ile paranızı değerlendirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir