Banka Müşteri Temsilcisini Aramak Ücretli Mi

featured

Bir çok banka müşterileri, Banka Müşteri Temsilcisi Arama Ücretli Mi? diye merak etmektedir. Bu sayfamızda 444’lü numaraları aramanın ne kadar olduğunu araştırdık.

 

Bankalar, müşterilerine kesintisiz olarak hizmet vermek amacıyla 7/24 çağrı merkezi müşteri temsilcisi ile telefon üzerinden hizmet vermektedir. Mesayi saatleri dışında yada bankaların tatil olduğu günlerde bile bankaların çağrı merkezini arayarak banka işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bir çok kişi, bankaları aramak ücretli mi diye merak etmekedir. İşte bu konumuzda Türkiye’de hizmet veren Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Odeabank ve diğer bankaların çağrı merkezini arayınca ne kadar TL kontör gittiğini araştırdık.

Banka Müşteri Hizmetleri Aramak Ücretli Mi?

2014 yılından öncesine kadar 444’lü ve 0850’li banka müşteri hizmetlerini aramak ücretliydi ve faturalara ücret yansıtılıyordu, telefon operatörlerinin sunduğu dakika tarifeleri de bu numaralarda geçerli olmuyordu yani mevcut tarifeden gitmiyordu. Bu duruma Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından değişiklik yapıldı ve banka müşteri temsilcisi aramasında tarifeler üzerinden ücret alınmaya başlandı. Yani örnek olarak Turkcell 500 dakika tarifesini kullanıyorsanız bir banka numarasını aradığınızda 500 dakika tarifenizden dakika düşecektir.

444 Banka Numaraları Ücretli Mi?

Yukarıda da dediğimiz gibi 444’lü banka numaraları tarifedeki dakikalardan düşmektedir. Eğer herhangi bir tarife/paket yapmadıysanız normal fatura yada TL üzerinden normal arama şeklinde ücret yansıtılmaktadır.

Yapı Kredi müşteri hizmetleri
Akbank müşteri hizmetleri
Garanti Bankası müşteri hizmetleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir