Yapı Kredi Numara Güncelleme Nasıl Yapılır?

featured

Bankalarda kayıtlı cep telefon numarası güvenlik önlemleri için çok önemli bir araçtır. Yapı Kredi Bankası internet şubesini ve telefon bankacılığını kullanabilmeniz için bankadaki numaranızın güncel olması gerekmektedir. Yapı Kredi numara güncelleme yöntemlerini sizleri için bu sayfamızda hazırladık. Eğer numaranız eskiyse hemen bu yöntemler ile bankaya müracaat ederek numaranızın değiştirimesini sağlayın.

Yapı Kredi Numara Güncelleme

Yapı Kredi uygulamasına girerek numara güncellemek için:

  1. Yapı Kredi Mobil’e giriş yapın.
  2. Menü > Ayarlarım > Akıllı SMS Numara Değişikliği adımlarını takip edin.
  3. Yeni numaranızı girin ve Devam tuşuna basın.
  4. Şifreniz yeni telefonunuza gelecek. Gelen şifreyi ekrana girerek onaylayın.
  5. Tekrar onaylayın.
  6. Müşteri temsilcisiyle görüntülü görüşme yaparak işlemi tamamlayın. Şimdi Bağlan tuşuna basarak müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz.

Yapı Kredi ATM’den Numara Güncelleme

  • Yapı Kredi ATM’sine kartınızla giriş yapın.
  • Ayarlar sayfasından Bilgi Güncelleme > Numara Değişikliği adımlarını takip edin.
  • Yeni numaranızı girerek onaylayın.
  • Telefonunuza gelen SMS’i ekrana girerek onaylayın.

Yapı Kredi Bankası’nda kayıtlı cep telefon numaranızı değiştirmek istiyorsanız, en kolay yöntem Yapı Kredi Bankası’nın şubesine gitmektir. Bir çok kişi için banka şubesine gitmek zor bir durum olsa da, Yapı Kredi’nin bu yöntemi kullanmasının nedeni güvenlik önlemlerinden dolayıdır. Bilindiği gibi farklı bir yöntem olsaydı dolandırıcılar bu yöntemi kullanarak numaranızı değiştirebilir ve hesabınızı ele geçirebilirdi.

Bankacılık işlemlerinde telefon numarası sık sık kullanıldığı için oldukça önemlidir. Bankadaki kayıtlı cep telefonunuz dışında farklı bir numarayda internet şubesini kullanamaz ve çağrı merkezinden pek çok işlemi gerçekleştiremezsiniz. Bir çok işlem sonrasında cep telefonuna gelen sms onayı sonrasında gelen kodu tekrardan bankaya iletmeniz gerekebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir