ATMden Kartsız Para Transferi

featured

Banka şubesine uğramadan Atmden kartsız para yollama yapabileceğiniz bankaları ve yöntemini sizler için araştırdık. Bu konumuzda bankamatikten kartsız para trasnferi hakkında bilgiler vereceğiz.

Günümüzde bilşindiği gibi en çok kullanılan para tranferi yöntemi cebe havaledir. Bunun yanı sıra banka kartı olmayanlar yada kartını kullanmak istemeyen kişiler atmden kartsız para yollama tercihini kullanabilir. Her banka kartsız olarak para transferini kabul etmezken, bazı bankaların bankamatiklerinden “kartsız” olarak para transferi yapılabilmektedir.

Atm kartsız para yatırma

Hangi banka atmlerinden kartsız olarak karşı tarafa para gönderebilirim diye soranlar için bu konumuzu hazırladık. Sizler için araştırmalarımız sonucunda, Akbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve bir kaç bankanın daha kartsız para gönderme seeçeneği bulunmaktadır. Peki, bankamatikten para yollamak için kartsız olarak neler yapmalıyız. İşte adım adım sizlere çözümü. Türkiye’de en çok tercih edilen bankalardan birisi olan Akbank’ta kartsız olarak para transferi yapabilirsiniz. İşte Akbank Atmsinden, Akbank hesabı olan bir kişiye para göndermeniz için yapmanız gerekenler;

Akbank kartsız para yollama

 

İlk önce ATM’deki “GİRİŞ” tuşuna basılır.
Kartsız İşlemler ana menüsünden “Hesaba Para Yatırma” işlemi seçilir.
Parayı yatıracak kişi, gelen ekrandan kendi cep telefonu numarasını¹ girer.
Para yatırılacak hesabın numarası² ve “Şube Kodu” girilerek “Evet” seçeneği seçilir.
Gelen ekrandaki bilgiler (paranın yatırılacağı hesap sahibinin adı soyadı, hesap numarası, hesabın şube kodu ve şube adı) doğru ise tekrar “Evet” seçeneği seçilir.
Para Girişi bölmesi açıldığında, yatırılacak para bu bölmeye konularak Tamam tuşuna basılır.
ATM parayı tanır, sayar ve yatırılan miktarın onaylanmasını ister.
Miktar ve paranın yatırılacağı hesap bilgileri onaylandıktan sonra, para anında hesaba geçer³ ve işlemin tamamlandığına dair işlem makbuzu verilir.

Ziraat Bankası kartsız para gönderme

 

İlk olarak ATM’den “Giriş” tuşuna basın. Gelen menüde “para yatırma” menüsüne basın.
“Hesaba Para Yatırma” seçeneğine gelin.
“Başka hesaba para yatırma” seçeneğini seçin.
Gelen ekrana kendi TC numaranızı ve telefon numaranızı yazdıktan sonra onaylayın.
Göndermek istediğiniz hesap numarasını şube kodu ile birlikte girin.
Yazdığınız bilgileri kontrol ettikten sonra onaylayın ve yatırmak istediğiniz parayı ATM’nin para bölmesine verin.
Onayladıktan sonra cep telefon numaranıza gelen şifreyi, ATM’ye girdikten sonra ise işlem tamamlanacaktır.
Bu işlem karşılığında havale ücreti olarak 5 TL kesilecektir. Ziraat Bankası kartsız para gönderme işlemini tamamlamış olacaksınız.

Yukarıdaki bilgileri kullanarak sizde atmden kartsız para yatırma için bu yolları tercih edebilirsiniz. Diğer bankaların para transferleri hakkında bilgilere ulaşmak için, ilgili bankanın internet sitesindeki bilgilere göz atabilirsiniz. Ayrıca kredi kampanyaları, banka bilgileri ve haberlerine ulaşmak için kredibankalar medyanın sosyal hesaplarını takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir