Banka Kartında Hesap No Nerede Yazar?

featured

Banka kartında hesap numarası nerede yazar diye merak ediyorsanız bankaların hesap numarasının nerede olduğunu bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Banka kartında hesap numarası nerede diye merak edenlere bu sayfamızı hazırladık. Tüm bankalar, müşterilerinin para yatırmaları için yeni hesap açmak zorundadır. Bu hesaplar da “hesap numarası” ile ayırt edici hale getirilmektedir. Banka kartlarının hesap numaraları genellikle para transfer işlemlerinde kullanılmaktadır. Tüm bankalar, para transferi işlemlerini bu hesap numaraları ile gerçekleştirir. Banka kartlarınız sayesinde tüm bankacılık işlemlerinizi yapabilirsiniz, internet bankacılığını kullanabilir, ek hesaplar açabilir, kredi başvurusu yapabilir veya para transfer işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Banka kartlarında tüketicileri çileden çıkaran en büyük sorun ise “banka hesap kartlarında hesap numaralarının olmayışıdır.” Bu durumda ise bir çok kişi araştırma yapmaktadır. Hesap numaraları genellikle banka kartlarında yazmaz ancak hesap numaranızı ATM’lerden veya bankanızın internet ve mobil bankacılığına giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ayrıca aşağıda banka ehsap numarası öğrenme yöntemlerine de yer verdik.
Hesap Numarası Nedir?

Bankalar, müşterilerinin kart ve hesap başvurusu yaptıklarında hesabın tanımlanması için farklı numaralar oluşturur. Bu numaralara hesap numarası denilmektedir. Her müşteri, farklı hesap numaralarına sahip olduğundan dolayı müşteriye özel olarak hesap numarası tanımlanmaktadır. Banka müşterinin işlemlerini gerçekleştirmek için bu numaraları kullanır. Para transferi ve kartsız işlemlerde hesap numarası oldukça önem taşımaktadır. Hesap numarasını bildiğiniz bir kişiye kolaylıkla para gönderebilirsiniz.
Bir çok bankada bu numara kartın ön yüzünde yer almaktadır ancak, banka kartının ön yüzünde yer alan “kart numarası” bir çok müşteri tarafından hesap numarası sanılmaktadır. Bilinenin aksine kartın ön yüzünde kalın rakamlarla yazılan kart numarasıdır, bu numara hesap numarası değildir. Kartın ön yüzünde eğer hesap numaranız yer alıyorsa zaten rakamların başında “Hesap Numarası” ibaresi yer almaktadır. Kredi kartınızda da hesap numaraları değil, kart numarası ve güvenlik numaraları yer almaktadır. 16 hane olarak belirlenen sayılar kart numaranızı temsil etmektedir. Kart numarasının alt kısmında kart sahibinin adı soyadı bilgileri bulunmaktadır. Ad soyad bilgisinin altında veya yanında 16 haneden oluşan numara bulunmaktadır. Bu numaranın ilk 4 hanesi şube kodudiğer 12 haneli kısım ise hesap numarasını ifade etmektedir. 12 haneden oluşan kısmın ilk 8 hanesi müşteri numarası, son 4 hanesi ise varsa ek hesaba ait numaradır. Müşteri numarası + ek hesap numarası hesap numarasını ifade etmektedir.

Hesap numarası
Hesap numarası genel olarak bankalar hesap numaralarını bu prosedürlere göre belirlemektedir. İlk 4 hane banka kodu, sonraki tek hane rezerv kodu, geriye kalan 12 hane ise hesap numarasını ifade etmektedir. Numaranın başında ülke kodu veya banka tarafından belirlenmiş olan kontrol basamakları yer almaktadır. Ayrıca her karta özel bir IBAN numarası da bulunmaktadır. IBAN numarası, hesap numarası gibi para transfer işlemlerinde kullanılmaktadır. 26 haneli olan IBAN numarası TR ile birlikte ilk 16 hane çıkarıldığında geriye kalan 16 haneden hesap numarası bulunmaktadır. 4 hane şube kodu, 8 hane ise müşteri numarası ve 4 hane ek hesap numarasını ifade etmektedir.

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar?

Banka kartı üzerindeki rakamlar hesap numarası mıdır diye bir çok kişi merak etmektedir, ancak banka kartı üzerinde bulunan 16 rakam hesap numarası değil, kart numarasıdır. Bu numara ile para transferi yapamaz, işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz. Hesap numarası ile bazı bankaların ön yüzünde küçük rakamlarla yazıldığı gibi, çoğu bankanın kartın üzerine yazmadığı da bir gerçektir. Banka kartında hesap numarası olmayan kart sahiplerinin, hesap numaralarını öğrenebileceği en kestirme yol ise telefon bankacılığı veya bankamatiklerdir. Bankanın müşteri temsilcisini aradıktan sonra “hesap numaramı öğrenmek istiyorum” diyerek sesli yanıt servisinin sizi ilgili menüye yönlendirmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda hesap numarası bilgilerinizi cep telefonunuza mesaj gönderilmesini de talep edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Banka kartında İBAN numarası nerede yazar?

İban Numarasında Hesap Numarası Hangisi?

Bazı banka kart sahiplerinde (Vakıfbank, Ziraat) kart üzerinde İBAN numarası yazmaktadır. İBAN numarasından hesap numarasına da ulaşmak mümkündür. TR ile başlayan İBAN numarasının son 16 hanesi de hesap numarası olarak kullanılabilir. Aynı zamanda hesap kartınızı bankamatiğe giriş yaptıktan sonra “hesaplar -> hesap bilgileri” bölümünden kartınıza ait hesap numarası ve iban numaralarını da öğrenebilirsiniz. İBAN ve hesap numaralarını bankanızın İnternet bankacılığı ve mobil bankacılığından kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Pek çok bankanın banka kartında hesap numarası ve İBAN numarası gibi bilgiler yer almaz. Bundan dolayı siz de internet bankacılığı şifrenizi alarak bankanızın internet şubesine giriş yaptıktan sonra hesap numaranızı Hesaplar – Hesap bilgileri adımlarını takip ederek hemen öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap No Öğrenme
Şube Kodu: 3 – 4 haneli olabilir.
Hesap Numarası: 8+4 haneli olmalıdır.
Örnek; 0457-88445521-5410 gibi bir hesap numarası bu şekilde olacaktır.
Para transferi gerçekleştirirken, en başta eksik kalan yerler (0) sıfır ile doldurulmalıdır. ATM’ye giriş yaparak kartınızın hesap numarasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ziraat Bankası hesap no öğrenmek isteyenler 444 00 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayabilir. Bunun yanı sıra internet bankacılığına giriş yaparak “hesaplar” bölümünden hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası hesap numarası

Halkbank Hesap No Nerede Yazar?

Halkbank hesap numarası 12 haneden oluşmaktadır. “1111 – 1234567” olarak numara belirlenmektedir. Burada ifade edilen ilk 4 rakam Halkbank’ta şube kodunu ifade eder. Diğer 8 hane ise hesap numarasıdır. Para transfer işlemde hesap numarası girdiğinizde hesabın sahibinin adı soyadı bilgileri görülmektedir. Buradan da doğrulama yaparak para transfer işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 0850 222 0 400 Halkbank müşteri hizmetleri numarasını arayarak da hesap numarasını öğrenebilir, SMS ile alabilirsiniz. Halkbank hesap numarası kartta yer almamaktadır. Halkbank mobil veya internet bankacılığından da hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

Halkbank hesap numarası

Garanti Bankası Hesap Numarası Nerede Yazar?

Şube Kodu: 1-4 hane arasında olabilmektedir.
Hesap numarası: 7 haneli olmalıdır.
Örnek olarak: 730 7745869
Garanti Bankası hesap numarası nerede yazar diyenler için, malesef ki Garanti’nin banka kartı üzerinden hesap numarasını öğrenemezsiniz. 444 0 333 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak kartınızın hesap/iban bilgilerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığı yada atm’lerden de hesap numarası ücretsiz olarak öğrenilebilir.
Garanti hesap numarası

Akbank Hesap Numarası Nerede Yazar?

Şube Kodu: 1-2-3-4 haneli olabilmektedir.
Hesap Numarası: 7 haneli olması gerekir.
Örnek: 4470 – 4411007
Akbank müşteri hizmetleri numarası 444 25 25’i aradıktan sonra hesap numarasını öğrenebilirsiniz.  Ayrıca Akbank internet şubesi, Akbank mobil şube yada Akbank bankamatiklerine giriş yaparak da hesap numarasını öğrenebilmeniz mümkündür.

Akbank hesap numarası

 

İş Bankası kartında hesap numarası nerede yazar?

Türkiye İş Bankası kartlarında hesap numarası kartın ön yüzünde yazmaktadır. İş Bankası hesap numarası 7 hanelidir; İlk 4 rakam şube kodunu, kalan 7 rakam ise hesap numarasını temsil etmektedir. Toplamda 11 haneli olan şube – hesap kodu 1222 – 1234567 şeklinde olması gerekmektedir. Şube kodunuzu ve hesap numaraları bazı kartların ön yüzünde açık şekilde yer almaktadır.

İş Bankası hesap numarası

 

Vakıfbank hesap numarası nerede yazar?

Para transferi yaparken en sık sorulan sorulardan birisi de Vakıfbank kartında hesap no nerede yazar olmaktadır. Vakıfbank kredi kartı ve banka kartlarında hesap ve İBAN numarası bilgileri yer almaz. Banka kartının ön yüzünde yazan rakamlar kart numarasıdır ve para transferi yaparken bu numaralar bir işe yaramaz. Siz de Vakıfbank müşteri temsilcisini arayarak veya Vakıfbank internet bankacılığına giriş yaparak Hesaplar – Kartlar sayfasından hesap numarası & şube kodu veya İBAN numarası bilgilerine ulaşabilirsiniz. EFT veya havale ile para gönderecek kişiye İBAN numarası bilginizi de yollayarak para transfer işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Vakıfbank bankomat hesap numarası öğrenme sayfasına göz atarak Vakıfbank hesap numarasının nereden öğrenebileceğinizi inceleyebilirsiniz.

Vakıfbank hesap numarası

Yapı Kredi Hesap Numarası Kartın Neresinde Yazar?

Yapı Kredi’de bulunan hesabınızın hesap numarası 8 haneden oluşmaktadır. İlk 4 hane şube kodunu ifade etmektedir. Kartın ön yüzünde yer alan rakamlar hesap numarası değil, kart numaradır. 0850 222 0 444 Yapı Kredi müşteri hizmetlerini arayarak veya ATM’den, internet şubeden, mobil şubeden Yapı Kredi hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Çoğu banka güvenlik ihlali olabileceğini düşünerek banka kartlarına hesap numarasını yazmazlar. Banka şubesine giderek de hesap numarasını hızlı şekilde öğrenebilirsiniz.  Bu konumuzda banka kartında hesap numarası nerede yazar diye merak edenler için, yol gösterici bilgileri sunduk. Yukarıda yer alan bankalardan farklı olarak hesap kartı kullananlar da “bankalar listesi” konumuzdan tüm bankaların iletişim numaraları ile internet site adreslerini öğrenebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir