Halkbank İnternetten Para Gönderme Nasıl Yapılır

featured

Devlet bankalarından birisi de Halk Bankası’dır. Peki Halkbank internetten para gönderimi nasıl yapılır? Sizler için araştırdık ve bu konuyu hazırladık.

Türkiye’de kamu bankaları arasında hizmet veren ve bir çok müşterisi olan Halkbank’ta para transferi işlemlerinizi internet şubesini kullanarak yapabilirsiniz. Halkbank internetten para gönderme yapmak isteyen kişiler için bu araştırma konusunu hazırladık. Halkbank online şube aracılığıyla EFT yada Havale işlemlerinizi bir kaç adımda yapabilirsiniz.

Halkbank İnternetten Para Yollama Nasıl Yapılır?

Öncelikle para transferi için hangi yöntemi kullanacağınızı belirleyin. EFT; bir bankadan farklı bir bankaya para gönderimidir. Eft işlemleri mesayi saatleri içerisinde saat 09:00 ile 17:15 arasında gerçekleştirilir. Havale ise; bir banka çatısı altında farklı bir bankaya para gönderimlerini kapsamaktadır. Daha açıklayıcı anlatacak olursak;

Halkbank – > Farklı bankaya para gönderimi – > EFT
Halkbank – > Halkbank hesabına para gönderme – > HAVALE

Öncelikle bunu belirlediğimize göre anlatmaya başlayalım. Halkbank’tan Halkbank’a para göndermek istiyorsanız Halkbank internet şubesi yada mobil şubeye giriş yaptıktan sonra “TRANSFERLER – HAVALE” menüsüne geliniz. Daha sonra ise para gönderilmek istenen kişinin İBAN yada banka hesap numaralarını doğru şekilde doldurduktan sonra yollamak istediğiniz tutarı yazın. Sonrasında onaylamanız halinde paranız karşı tarafa transfer edilecektir. Havale işlemlerinde bir sınır söz konusu değildir ve 7/24 yapabilirsiniz. Mesayi saatleri dışında bile olsa havale karşı tarafa elektronik olarak iletilecektir.

Halkbank cebe havale

Halkbank Para Transferi Nasıl Yapılır?

Halkbank’tan farklı bir bankaya para göndermek isteyenler ise “TRANSFERLER – EFT” menüsüne geliniz. Gelen menüde karşı tarafın İBAN numarasını yazarak ve gönderilmek istenen para miktarını girerek kolaylıkla para transferi işleminizi halledebilirsiniz. Ayrıca EFT işlemleri Merkez Bankası onayından geçtiği için genellikle 5 ile 20 dakika arasında onaylanmakta ve karşı hesaba gönderilmektedir. Halkbank para transferi yapmak isteyen kişiler bu konudaki bilgilerden yararlanabilir. Ayrıca aşağıda yer alan ilgili sayfalarımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Güncel içerik: Vakıfbank internetten para gönderme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir