Iban No Kaç Haneli Olmalı

featured

Iban numaraları para transferi işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Peki iban kaç haneli?

Finans sektörüne bakıldığında günümüzde pek çok farklı terim kullanılmaktadır. Günümüzde bir kişiye para transferi yapacak kişiler iban no kaç haneli olmalı diye merak etmektedir. Bankalarda gerçekleştirilen para transferi işlemlerinde IBAN numaraları oldukça sık kullanılmakta. Teknolojinin gelişmesiyle beraber artık sacede cep telefonumuzu kullanarak da para gönderebiliyoruz. Karşı tarafın İban numarasını bilmemiz halinde eft’mizi gün içerisinde, havaleyi ise istediğimiz saatte yapabiliyoruz.

IBAN Numaraları Ne İçin Kullanılıyor?Iban numaraları, banka hesaplarına özgü bir kod olarak karşımıza çıkmakta. Özellikle EFT’lerde (Elektronik Fon Transferi) paranın karşı hesaba hızlı ve kolay yollanması adına geliştirilmiş uzun kod sistemidir. Iban numaraları, hesabın kimliğini oluşturuyor desek de yanlış olmaz. Yani aynı kodda dünya üzerinde başka bir kişinin hesabı bulunmuyor. Burada da güvenliğin oldukça iyi olduğu ve gönderilen paranın karşı hesaptan başkasına yanlışlıkla gitme riskini de sıfıra indiriyor.

IBAN numaraları ilk olarak AB ülkeleri arasındaki para transfer işlemlerinde hizmete açılmıştır. Yaşanılan karışıklığa dur demek ve riski en aza indirmek için bu sisteme geçen Avrupa Birliği ülkeleri, bu sistemin güvenilir olduğunu onayladıktan sonra da tüm dünyada yaygın olarak kullanıldı. Geçmiş dönemlerde şube kodu ve hesap numaralarının doğruluğunu bir çok kez yapmamız gerekirken, IBAN sayesinde bunlar  da ortadan kalktı.

İlgili: Pazar günü eft yapılır mı?

IBAN Numaraları Kaç Hanelidir?

Dünyada yaygın olarak kullanılan İban numarası, belli standartlara sahiptir. En fazla 34 rakamlı olan IBAN Numarası, Türkiye’de 26 haneden oluşmaktadır.  En başında TR ülke kodumuzun olması gerektiği ve sonrasında, kontrol basamakları, banka kodu ve banka rezerv numarasından sonra son bölümde de kişinin hesap numarası rakamları yer almakta. Böyle bir güvenlik çemberi rakamları oluşturulduğundan dolayı hata yapmakta minimuma indiriliyor. Bu sayfamızda iban kaç haneli sorusunun cevabını sizlere sunduk.

Ayrıca İban Sorgulama linklerini kullanarak bankalardaki IBAN numaralarınıza ulaşabilirsiniz:

TÜM BANKALAR: İban sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir