Pazar Günü EFT Yapılır Mı?

featured

Bu sayfadan pazar EFT yapılır mı, para yollanır mı, EFT gider mi sorularına yanıt bulabilirsiniz.

 

Bankalar arası para transfer yöntemi olan EFT ile kolaylıkla para yollayabilirsiniz. Pazar günü eft yapılır mı sorusu, EFT transferini hafta sonuna ertelemek isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Banka müşterilerinin en çok kullandığı şey de para transferi olması, EFT ile ilgili pek çok soruyu akıllara kazımaktadır. Elektronik Fon Transferi olarak geçen EFT, bir kişinin kendi bankasından farklı bir banka hesabına para gönderme işlemidir. Yani Vakıfbank’tan Ziraat Bankası’na gönderilecek para transferleri EFT ile gerçekleşir. Ancak Vakıfbank’tan Vakıfbank’a para transferi ise havale ile yapılır.

 

Pazar EFT Yapılır Mı?

Hayır, pazar günü EFT işlemi yapamazsınız fakat pazar gününde EFT talimatı vererek ilk iş günü para transfer işleminizin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Yani hafta sonu cumartesi ve pazar günlerinde yapılan EFt işlemleri, pazartesi gününe ertelenmekte ve pazartesi saat 09:00’dan itibaren işleme alınacaktır.

 

MUTLAKA BAKINIZ: Hafta sonu havale yapılır mı

 

BU SAYFAYA DA BAKABİLİRSİNİZ: EFT Saatleri

 

Pazar Günü Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Cumartesi ve pazar günlerinde yaptığınız ileri tarihli eft işlemi, pazartesi gününe aktarılacak ve pazartesi saat 09:00’dan itibaren işleme alınarak bir kaç dakika içerisinde karşı hesaba geçecektir. Eğer pazartesi resmi tatil günü ise, resmi tatilin bittiği ilk gün EFT işleme alınarak karşı hesaba yollanacaktır. EFT, farklı bankalar arasında para transfer işlemi olduğundan dolayı Merkez Bankası onayı ile işlemler yapılmaktadır. Bankalar farklı olduğundan dolayı para transferi yapılacak hesaplar aynı kişinin olsa bile bu durum değişmez.

 

Pazar Günü Havale Yapılır Mı?

EFT işlemi pazar günleri yapılmamasına rağmen, havale işlemiyle para transferini 7 gün 24 saat zaman kısıtlaması olmaksızın yapabilirsiniz. Havale aynı banka içerisinde farklı hesaplar arasında yapılan para transfer işlemlerine denilmektedir. Cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri ile mesai saatleri dışında da havale ile para yollayabilir ve para alabilirsiniz. Pazar günü bankanızın internet bankacılığı ve mobil bankacılığı ile çağrı merkezinden havale işleminizi yapabilirsiniz.

 

Pazar Günü Yapılan Havale Ne Zaman Hesaba Geçer?

Cumartesi ve pazar günlerinde yapılan havale işlemleri aynı dakika içerisinde karşı hesaba geçecektir.

Her banka için EFT gönderim saatlerinde değişiklik vardır. Resmi tatil günlerinde, hafta sonlarında, mesayi saatler dışında, cumartesi, pazar günleri EFT yapılmaz. Bunun nedeni ise; tüm eft işlemleri Merkez Bankası onayından geçmektedir. Merkez Bankası’nın açık olduğu zaman dilimlerinde eftler işleme alınmaktadır. Eğer bir kişi cumartesi yada pazar güün eft işlemi yapmışsa banka bunu ilk mesayi gününe yani pazartesiye atacaktır. Pazartesi de saat 09:00’dan sonra para gönderimi olur. Eğer Pazartesi resmi tatilse, eft salı gününe ertelenir. Bu sayfada pazar günü EFT olur mu diye merak eden kişiler için bilgiler içermektedir.

Akbank eft saatleri
Vakıfbank eft saatleri
Ziraat EFT saatleri

Pazar günü cebe havale yapabilirsiniz, ayrıntı için tıklayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir