Pazar Günü Para Transferi Olur Mu

featured

Haftasonunu günlerinden olan Pazar günlerinde para yollanır mı? Bunun cevabını merak edenler için bu sayfamızı hazırladık.

Pazar günü para transferi yapılır mı? diye merak eden kişilere özel olarak bu konumuzu hazırladık. Öncelikle şunu belirtelim; başka bir kişiye para göndermenin çeşitleri vardır. Bunlar ise eft ve havaledir. Eft ile para yollama işlemi bir bankadan başka bir bankaya yapılırken, havale ise aynı banka çatısı altında farklı hesaplara para yollama işlemidir. Öncelikle haftasonu günü ve tatil günlerinde pazar gününde para transferi yapmak istiyorsanız okumaya devam ediniz. Pazar gününde para yollamak isteyen kişilere yol gösterici bilgilerimizi açıkladık.

Pazar günü para transferi

Haftasonu günlerinden olan pazar para göndermek isteyen kişiler para transferi yapabilirler. Ancak aynı banka çatısı olmak kaydıyla karşı kişinin hesabına aktarılır. Yani para transferi yapmak için havaleyi seçeceksiniz. Yada aynı gün para çekilmesi gerekiyorsa yine cepbank’tan para gönderebilir ve karşı tarafın bir atm’den parayoı çekmesi gerekiyor. Diğer yandan eft ile pazar günü para gönderecekseniz karşı tarafın hesabına pazartesi geçecektir. Yani pazar günü para göndermek istiyorsanız iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlar ise; cebe para gönderme, diğeri ise havale işlemidir.

Eğer EFT ile para göndermek istiyorsanız bu seçenekte ise para karşı tarafın hesabına pazartesi günü mesayi saatleri içerinde geçecektir. Bunun nedeni ise, EFT’ler Merkez Bankası kontrolü altındadır ve Merkez Bankası’nın onayı olmadan bir eft işlemi gerçekleşmez. Merkez Bankası ise haftasonu ile tatil günlerinde kapalıdır. Pazar günü eft yerine yukarıda açıkladığımız cebe havale ve direk olarak internet bankacılığı üzerinden havale işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca pazar günü para hesaba geçer mi diye soran kişiler için de cevabımız evet olacaktır ancak, havale işleminde para hesapta gözükecektir.

Cumartesi eft olur mu konumuzu inceleyebilirsiniz.

Bu konumuzda pazar para transferi sorusuna cevap aradık. Sizler, cumartesi ve pazar günü yani haftasonu para gönderebilirsiniz ancak yukarıdaki saydığımız konular dahilinde. Eğer kredi kampanyalarına ve finans bilgilerine ulaşmak istiyorsanız sosyal medyalarda bizi takip ediniz. Konuyu paylaşarak daha çok kişinin ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hafta sonu atmden para yollama

Pazar gününde tüm atm’lerden havale ile para gönderebilirsiniz. Bunun için kartlı yada kartsız bankacılığı kullanabilmeniz mümkündür. Tatil günlerinde Merkez Bankası kapalı olduğundan eft işlemleri bir sonraki güne aktarılır, yani cumartesi ve pazar para yollamak isteyenler cebe havale yada direk havale ile para yollayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir