PTT İpç Şifresi Nasıl Alınır: PTT ipç şifre al

featured

Bir çok kişi PTT ipç şifre al ve PTT ipç şifresi nasıl alınır dşye merak etmektedir. Ptt ipç şifresini kolaylıkla alabilmeniz için bu sayfadaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

İlk olarak Ptt ipç şifresi nedir diye merak edenlere kısaca açıklama yapalım. İnteraktif Posta Çeki’nin kısaltımışı İPÇ, Ptt üzerinden yapılacak para yatırım, para çekme işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılan bir hesap türüdür. PTT’den İnteraktif Posta Çeki hesabını açtırdığınızda sizde para transfer işlemleri haricinde fatura ödemeleri, hesap bilgileri görüntüleme, veya bankacılık işlemlerinizi internet bankacılığından yapabilirsiniz. Ancak ilk olarak PTT ipç şifre alma işlemlerini yapmanız gerekiyor. Ptt ipç şifresi nasıl alınır diye soranlar aşağıdaki bilgilerden yararlanabilir.

PTT İpç şifresi nasıl alınır?

Ptt ipç şifresi alma yaparak sizde İnteraktif Posta Çeki hesabınıza ait olan bir şifre almış olursunuz. Bu şifre sayesinde hesabınızdaki bakiyeden para transferi, hesap bilgisi görüntüleme, bakiye bakma, fatura ödemeleri ve bankacılık işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz. Bir çok kişi mail adresimize Ptt ipç şifresi nasıl alınır? diye soru yöneltmektedir, bizde araştırmalarımız sonucunda bu sayfamızı hazırladık. Ptt şifresi almak için Ptt merkezlerine giderek şifrenizi alabilirsiniz. Ayrıca farklı yöntemlerle Ptt ipç şifresi almak istiyorsanız aşağıda yer alan başlıklardan yararlanabilirsiniz.

Ptt ipç şifre alma isteyenler müracaat sonrası başvurunun onaylanmasıyla birlikte, ipç şifreniz SMS ile cep telefonunuza yollanacaktır. Ptt internet bankacılığı şifresi alma için de gönderilen bu sms mesajından sonra online işlemlere giriş yapabilirsiniz. Dediğimiz gibi ipç şifresi Ptt merkezlerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Ayrıca eskiden internet üzerinden ipç şifresi alınamıyordu ancak Ptt’nin yeni yaptığı düzenlemeler sayesinde Ptt sitesinde yer alan internet bankacılığına giriş kısmında “Yeni şifre al / Şifremi unuttum” butonuna tıklayarak şifrenizi alabilirsiniz. Buraya tıkladığınızda sizden Tc kimlik numaranız ve Telefon numaranız istenecektir, istenilen bilgileri girdikten sonra kolaylıkla yeni ipç şifrenizi alabilirsiniz.

PTT ipç hesabı açtırmak ücretsizdir ancak açılışta sizden 5 TL istenmektedir ve bu para hesabınıza yatmaktadır. İstediğiniz zaman posta çeki hesabı kapatılabilir ve yıllık bir masrafı bulunmamaktadır. Ayrıca bir çok kişi “Ptt ipç hesabı açıldığında kartı hemen alabir miyim?” olmaktadır. Ptt ipç şifresi alma için başvuru yaptığınız tarihten sonra 15 ile 30 gün arasında kartınız adresinize gelecektir. Bundan dolayı şifre aldıktan hemen sonra kartınız  size verilemez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir