Şekerbank Eksi Hesap Nasıl Açılır

featured

Hesabınızda para olmasa dahi sizlere ihtiyaçlarınızı karşılamak için harcama yapabilme şansı sunan Şekerbank Eksi hesap nasıl açılır? hakkında hazırlamış olduğumuz haberimizi inceleyebilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

Kredili mevduat hesabı, vadesiz mevduat hesabı ile aynı hesap üzerine tanımlı kredi limitinin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş bir hesap türüdür.Kredili mevduat hesabınızda yeterli bakiye olmasa bile belirli avantajlardan faydalanabilirsiniz.Şekerbank eksi hesap nasıl açılır hakkında hazırlanmış olan makalemizde  eksi hesap avantajlarına yer vermek istedik. Şekerbank eksi bakiyenizi açtırarak siz de hesabınızda para olmasa bile alışveriş yapabilir veya aşağıda yer alan diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar;

Belirli süreli nakit ihtiyacını karşılayabilme,
Havale, EFT gibi sık kullanılan işlemleri gerçekleştirebilme,
Banka kartı ile ATM’den bakiyenizi sorgulayabilme ve ihtiyaç halinde çekebilme,
Fatura, kira ve otomatik ödeme gibi işlemleri hızlı ve sorunsuzca gerçekleştirebilme.

ŞEKERBANK EKSİ HESAP ÖZELLİKLERİ, KULLANIM DETAYLARI ?

 

 

Şekerbank kredili mevduat hesabı (eksi hesap) faiz oranları ise aylık, yıllık ve uygulanabilecek maksimum faiz oranları gibi koşullarla çeşitlilik göstermektedir. Bu durumlar kredili mevduat hesabı ,(eksi hesap) sahibi için en uygun şartlara göre ayarlanır. Bu şartlar ise ;

Kredili Mevduat Hesabı (eksi hesap ) için aylık olarak uygulanabilecek maksimum faiz oranı %1.84’dir.
Vergiler eklenerek aylık maliyet oranı ise %2.208, yıllık maliyet oranı ise %26.496’dür.
Faiz hesaplanması için sadece kredi limiti kullanılmalıdır.
Eğer hesabınızın eksi bakiye verdiği günler olur ise tüm limit yerine kullanılan limit kadar faiz miktarı hesaplanır.

Kredili mevduat hesabı (eksi hesap) , taksitli kredilere göre de bazı avantajlar içermektedir. Eğer ki kredili mevduat hesabı sahibi iseniz istihbarat ücreti, dosya ücreti ve komisyon gibi ücretler banka tarafından alınmaz. Bunun yanında faiz yalnızca hesap üzerinde aktif olunan günler için geçerlidir. Kredi talebi için tekrar başvuruya gerek kalmaksızın ihtiyaç olduğu zaman kredili mevduat hesabı sahibi kredi kullanılabilir.

Şekerbank Eksi Hesap Başvurusu

Şekerbank kredili mevduat hesabınızı açtırmak istiyorsanız en yakın Şekerbank şubesinden, Şekerbank müşteri temsilcisi 0850 222 78 78‘den, başvurunuzu yapabilir, limit arttırma veya limit azaltma talebinizi iletebilirsiniz.

Dikkat: Bankaların eksi hesabından iddaa, milli piyango gibi şans oyunları ödemeleri yapılmamakadır. Bunun dışında para transferi, alışveriş, para çekme gibi işlemler yapabilirsiniz.

Kredili mevduat hesabı ücretleri ile alakalı olacak Şekerbank bazı esneklikler tanımış durumda. Ekstrenizi basılı yahut elektronik ortamda e-mail olarak alabilirsiniz. Ancak basılı ekstrenin 1.30 Türk Lirası gibi bir ücreti bulunacaktır. Kullanılan kredinin geri ödenmesi durumunda banka herhangi bir yaptırım uygulamaksızın 10 günlük bir süre tanımlamaktadır. Kredili mevduat hesabı (eksi hesap) borcunuz için hesabınıza para yatırmanız yeterlidir. İşlem otomatik olarak gerçekleşir ve limitiniz aynı şekilde sabit kalır. Dilerseniz ödeme yaptıktan sonra limitinizi tekrar kullanabilirsiniz. Ancak 10 günlük süreyi aşar iseniz aktif limitiniz kullanıma kapatılır ve gecikme durumu için banka tarafından tarafınıza hatırlatma yapılır ve bu bildirim için banka tarafından gecikme bildirim ücreti tahsil edilir. Akabinde devam eden 90 günlük süreçte en az minimum ödeme tutarında ödeme yapmanız beklenir. Aksi takdirde yasal işlem başlatılır.

Şekerbank arafından kredili mevduat hesabı (eksi hesap) sahiplerine tanınan bir ayrıcalık ise ertelenebilen ödeme tutarıdır. Banka tarafına başvurmanız durumunda talep ettiğiniz tarihten sonraki hesap kesim tarihine Hesap Özeti düzenlenmez. Böylece o ay ödeme yapmadan geçirebilirsiniz fakat bir sonraki ay her iki dönemin faiz ve vergilerini birlikte ödersiniz. Kredili Mevduat Hesabı (eksi hesap) sahipleri için bu işlem yalnızca iki defa tekrarlanabilir. Siz değerli okurlarımızla Şekerbank eksi hesap açma nasıl yapılır sorusunun cevaplarını detaylı şekilde güncel bilgilerle cevaplamak istedik.Haberimizin detaylarında eksi hesab içeriği hakkında bilgi bulabilir.Bankanın bu hizmeti size sunmuş olması durumunda hizmeti kullanmaya başlayabilir ya da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca Şekerbank’ta hesabı olmayan kişiler Şekerbank hesap açma sayfasından hesabın nasıl açıldığı hakkında bilgilere ulaşabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir