Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir? – 2023 Güncel Şartlar

Taşıt kredisi şartları 2023 yılına ait bilgiler ile, araç kredisi en fazla kaç yaşına çıkar, gerekli belgeler nelerdir sorularına bu sayfadan yanıt bulabilirsiniz.

Taşıt kredisi kullanma şartları kişi tarafından satışta olan ve bayi çıkışlı olmayan bireysel verilen kredilerdir. Bu kredilerden bazı firmalar da yararlanabilmektedir. Fakat genellikle rağbet olanı ise bireysel araç kredisidir. Araç kredisi almak için ilk etapta kredi şartlarını araştırmak gerekir. İkinci el araç kredisi almak isteyen kişiler, bankalar üzerinden sıfır yada ikinci el taşıt kredi başvurusunda bulunabilirler.

Taşıt kredisi en fazla vade sayısı 48 ay ile sınırlıdır. Aracın değeri 100 Bin TL’yi aşması durumunda 100 bin TL’nin altındaki kısım için %70, üstündeki kısım için %50 olarak hesaplanır.

Bana taşıt kredisi çıkar mı?

Peki taşıt kredisinde en yüksek vade sayısı kaç olur. Bankalar arasında vade sayısında değişir mi. Faiz oranları neye göre belirlenmektedir? Taşıt kredisini kaç ay taksitlendirebilirim gibi sorular son zamanlarda çok gelmeye başladı. Biz de bu konunun içinde taşıt kredisi en fazla vade oranını belirteceğiz. Taşıt kredilerinde maksimum vade oranı (taksit sayısı) 48 ay ile sınırlandırılmıştır. Yani 48 ay taksite kadar taşıt kredisi kullanmanız mümkün görülmektedir.

 

Taşıt Kredisi İçin Araba Yaşı Kaç Olmalı?

Bankalar genel olarak 5 yaşına kadar araçlara taşıt kredisi vermektedir. Garanti BBVA ise taşıt kredilerinde yaş sınırını 9 yaşına kadar olabilmektedir. Ayrıca 10 yaşına kadar Koç Finans da taşıt kredisi vermektedir. Akbank, Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, TEB ve diğer birçok banka taşıt kredisi araba yaş sınırını 5 yaş olarak ayarlanmışlardır.

 

Taşıt kredisi kaç yaşa kadar verilir?

Taşıt kredisinin bir diğer olumsuz yönüyse eski araçlara kredi çekememenizdir. Çoğu bankaların üst limiti 5 yaştır. Yani 5 yaşa kadar olan araçlara kredi kullanabilirsiniz. Ancak bazı bankalar bu limiti aşarak 10 yaşa kadar bu limiti çıkarabilmektedir. Özellikle bankaların taşıt kredisi kampanyası takip ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bazı bankalar son güncelleme ile birlikte kampanyalarını duyurmakta ve 15 yaşa kadar araç kredisi verebildiklerini söylemektedirler. Ancak, taşıt kredilerinde arabanın yaşı düştükçe, kredide de ona göre az çıkmaktadır. Bunun nedeni de arabaların yaşı eskidikçe, kasko değerlerinin de düşmesinden dolayıdır. Araç kredisi kaç yaşa verilir konumuzda daha detaylı inceleyebilirsiniz.

 

Taşıt kredisi alma şartları 2022

  • Kredi alacak olan kişi 18 yaşını geçmelidir.
  • Kredi çekecek kişi, düzenli geliri belgelemelidir.(Genelde işyerinden 3 aylık maaş bordrosu istenir.)
  • Araç kredisi için taşıta çıkan bedelin kalan bedeli peşin olarak verilmesi gerekir.(Taşıt kredisi çekerken, alacağınız aracın kasko değerini google üzerinden öğrenebilirsiniz. Her modelin yıllara belli kasko değeri vardır. 100 Bin TL’ye kadar kasko değeri olan araçlara %70 kredi kullanılabilmektedir.)

Taşıt kredisi için gerekli belgeler

  • Kimlik belgesi
  • Gelir durumu belgesi
  • Maaş bordronuz
  • Serbest çalışansanız vergi levhanız
  • Emeklilerde; hesap cüzdanınız
  • Alacağınız aracın ruhsat fotokobisi

Taşıt kredisi çekmek istiyorsanız öncelikle en az 3 aylık sigortalı bir işte çalışmanız gerekmektedir. Tüm bankalarda bu istenilen belgeler değişiklik gösterdiği gibi, gelellikle bu belgeler istenmektedir. 2022 taşıt kredisi alma şartlarını incelediniz. Kredibankalar.com üzerinden artık çekeceğiniz krediler ile ilgili bilgi sahibi olabilir ve kolay yoldan kredi çekebilirsiniz. Kredi Bankalar’ı sosyal medya hesaplarından takip ederek kredi kampanyalarından en hızlı siz haberdar olabilirsiniz.

Yeni yada ikinci el araç satın almak isteyen kişiler bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını ve şartlarını merak etmektedir. Araç kredisi alma şartları sizler için bu konu üzerinden paylaştık, peki faiz oranları 2022 yılında ne durumdadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir