Araç Kredisi Faiz Oranları 2018

featured

Hayalinizdeki taşıtın sahibi mi olmak istiyorsunuz? O halde bankaların taşıt kredisi faiz oranları 2018 verilerini inceyebilirsiniz. En uygun taşıt kredisi veren bankayı da öğrenebilirsiniz.

 

Araç kredisi faiz oranları 2018 Günümüzde arabalar özel hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelmiştir. Ancak araçların yüksek fiyatlarla satılmasından dolayı herkes nakit parayı bulmakta güçlük çeker. Bu ve buna benzer durumlarda ise bankalar tarafından taşıt kredisi kullanılabilmektedir. Sizler için taşıt kredisi faiz oranları 2018 verilerini araştırdık ve güncel verilere ulaştık. İşte tüm bankaların araba kredisi faiz oranları listesi.
Türkiye’de taşıt kredilerinin yüksek seviyelerde seyir ettiği bilinmektedir. Ancak konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle beraber, taşıt kredilerinde de faiz oranının azalacaı öngörülmektedir. Taşıt kredilerinde 48 aya varan vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla kullanabilirsiniz.En Uygun Araç Kredisi Veren Banka Hangisi?

Araba sahibi olmak isteyenlerin son zamanlarda en çok yönelttikleri sorulardan birisi de hangi banka en uygun faiz oranıyla taşıt kredisi vermektedir. İşte bu soruya cevap vermek gerekirse, sizler için geniş çaplı bir araştırma yapıp bankaların faiz oranlarını güncel ve liste halinde sunduk. Öncelikle belirtmek gerekirse, taşıt kredisi almak için 2. el olan araçlarda yaşlı olmayan araçları tercih etmelisiniz. Her aracın bir kasko değeri vardır ve bu kasko değerinin %80’ine kadar bankalar kredi vermektedir. Alınacak aracın kasko değerinin %70’ine kadar taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Geriye kalan kısmı ise peşin olarak vermeniz gerekmektedir. Yani bir aracın tamamına araç kredisi kullanılamaz.

Tabi taşıt kredisi kullanmak için banka siciliniz düzgün, kredi notunuz iyi seviyede ve bankanın istediği kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Bankalarda genellikle 5 yaşa kadar taşıt kredisi verilmektedir. Bazı bankalar kampanya yaparak, araçlarda 10 yaşa kadar kredi verilmektedir. Taşıt kredileri 48 aya kadar vadeli verilmektedir. Aşağıdaki faiz oranları 2018 yılına ait olup, 50.000 TL araç kredisi 48 ay vadeli olarak hesaplanmıştır. Bazı bankalarda vade sayısı yada alacağınız miktar değiştikçe faiz oranı da değişebilmektedir.

Banka adı Faiz oranı (2018)

 

Ziraat Katılım* 1,45
Ziraat Bankası 1,63
Vakıfbank 1,89
Halkbank 1,60
ICBC 1,82
Kuveyt Türk* 1,77
Yapı Kredi 2,09
Denizbank 1,91
Albaraka* 1,88
Odeabank 1,99
Garanti Bankası 1,95
Türkiye Finans* 1,68
Akbank 1,89
İş Bankası 1,73
TEB 1,73
QNB Finansbank 1,99
İNG Bank 1,74

Güncelleme: 20.07.2018

(*) ile belirtilen bankalar Katılım Bankaları olup, kar payı oranlarını göstermektedir.

Yukarıdaki listeye göz atarak taşıt kredileri için faiz oranlarını hesaplayabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Böylece sizde hangi bankanın daha uygun faizle taşıt kredisi verdiğini öğrenebilir ve kredi çekeceğiniz bankayı belirleyebilirsiniz. Taşıt kredilerinin 2018 yılında da bu seviyelerde olacağı beklenmektedir.

BUNLARI İNCELEYEBİLİRSİNİZ:  
 

En düşük faizli taşıt kredisiAraç kredisi alma şartları

 

 

 

Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Türkiye’de 3 kamu bankasından birisi olan Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranları, 2018 yılında da düşük seviyelerle vatandaşlarımıza sunulmuştur. Diğer bankaların aksine en uygun faiz oranlarıyla kredi sunan Ziraat Katılım Bankası, %1,45 olarak yansımaktadır. Ziraat’te taşıt kredileri için alacağınız arabanın en fazla 5 yaşında olması gerekmektedir. 5 yaş üstü arabalara Ziraat Bankası’nda kredi verilmemektedir. Taşıt kredisi faiz oranları 2018 günümüz şartlarında bu seviyede sunulmaktadır. Bu konuyu inceleyerek en uygun taşıt kredisi veren bankalar 2018 inceleyebilirsiniz. Böylelikle sizde alacağınız arabaya ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenebilir ve belirlediğiniz bankaya giderek taşıt kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Son olarak, 2018 yılında faiz oranlarını takip ederek bu konudan sizlere güncel verilerle birlikte sunacağız. Eğer sizde bu yıl içerisinde taşıt kredisi çekmek istiyorsanız, güncel verilere ve taşıt kredisi kampanyalarına ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir