Araç Kredisi Kaç Yaşa Kadar Verilir

featured

İkinci el araç kredisi alımlarında bankalarda yaş sınırı vardır. Peki araç kredisi kaç yaşa kadar verilir işte yanıtı bu konuda yer almaktadır.

 

İkinci el ya da sıfır araba alımlarında nakit ihtiyaçlarınız olduğu zaman taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Ancak ikinci el araçlarda yaş sınırı vardır. Her banka için bu yaş sınırı değişmekle beraber araç kredisi en fazka kaç yaşa kadar verilir sorusu gelmektedir. Bunun cevabı her banka için ayrı olmakla beraber, genellikle araç kredileri 5 yaşa kadar verilmekedir.
Sizde ikinci el arabayı taşıt kredisi ile almak istiyorsanız bu konuyu okumaya devam ediniz. Taşıt kredilerinde yapılan bu yaş sınırlaması her marka araba için geçerlidir ancak her banka için farklılık göstermektedir. Ayrıca araç kredileri kasko değerinin %70’in kadar verilmektedir.

Araç kredisi kaç yaşa kadar çıkar?

Bankalardan çekilen araç kredileri için her bankanın yaş sınırı olmaktadır. Bazı bankalar 5 yaşa kadar araba kredisi verse de, bazıları bu rakamı artırmakta ve 10 yaşına kadar olan arabalara kredi imkanı sunmaktadır. Sizde araba kredisi almak istiyorsanız aşağıdaki bankaların araç kredilerinde yaş sınırlarını inceleyebilirsiniz.

 

 

Garanti Bankası araç kredisi
Türkiye’de en çok tercih edilen bankalardan biri olan Garanti’de araç kredisi almak isteyen kişilere özel 2014 yılında yaptığı bir kampanya ile 10 yaşa kadar vermektedir. Yani 2017 yılında taşıt kredisi kullanacaksanız 2007 model ve üzerinde araçları Garanti’den alabilirsiniz. Tabi model yılı düştükçe kasko değeri de düşecek ve aracınıza çıkacak kredi miktarında da düşüş olacaktır. Araç kredilerinde %30 peşinatı ödemek zorundasınız.

 

 

Akbank araç kredisi
Akbank’tan ikinci el araç kredisi çekmek isteyen kişiler için en fazla 5 yaşa kadar kredi imkanı sunulmaktadır. 2017 yılında araç almayı düşünüyorsanız Akbank krediyi onaylamak için 2012 model ve üzerinde araç istemektedir. Krediye başvurmak için  nüfus belgeniz ve ruhsat fotokobisiyle banka şubelerine gidebilirsiniz.

 

 

 

 

İng Bank araç kredisi
İNG Bank ile araç almak artık çok kolay. İng Bank 8 yaşa kadar araç kredisi imkanı sunmaktadır. 2017 yılında alacağınız araba en az 2009 ve üzerinde olması gerekmektedir. İNG Bank’ta araç kredisi alımlarında, diğer bankalarda olduğu gibi hayat sigortası ve kasko zorunlu tutulmaktadır.

 

 

 

Vakıfbank araç kredisi
Vakıfbank ile araç kredisi alımlarında 36 aya kadar olan vadelendirme seçeneklerinde 8 yaşa kadar, 36 ile 48 aya kadar olan vadelendirmede ise 5 yaşa kadar kredi imkanı sunulmaktadır. Yine Vakıfbank’tan alacağınız araç kredisinde hayat sigortası ve kasko da banka tarafından yapılmaktadır.

 

 

 

Finansbank araç kredisi
8 yaşa kadar araç kredisi imkanı sunan Finansbank ile arabanızı alabilirsiniz. 48 aya varan vade seçenekleri ile kredinizi alabilirsiniz. Finansbank’ta ayrıca 6 ve üstüdeki yaşta araçlar için araç yaşı ile vadenin toplamı 10 yılı geçmemesi şartı bulunmaktadır. Yani 8 yaşındaki bir araca en fazla 24 ay taksit yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Şekerbank araç kredisi
15 yaşa kadar kredi imkanı sunan Şekerbank, uzun vade seçenekleri ve düşük faiz oranlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Bazı durumlarda banka araç kredisi kullanımlarında kefil isteyebilmektedir. Şekerbank ayrıca firmaların araç satın alımlarında da kredi imkanı sunmaktadır.

Ayrıca en düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar ya da taşıt kredisi alma şartları konularına da göz atarak araç kredisi ile ilgili daha detayl bilgi sahibi olabilirsiniz.

Araç kredisi kaç yaşa çıkar?

Sizler için paylaştığımız bu konuda araç kredisi kaç yaşa kadar verilir sorusuna yanıt aradık. Bu konuda paylaşılmayan diğer bankalar da genellikle 5 yaşına kadar araç kredisi imkanı sunmaktadır. Araç kredilerinde en fazla vade sayısı ise 48 ay ile sınırlıdır. Araç kredilerinde olan bu yaş sınırı çoğu kişinin canını sıksa da, arabaların yaşları eskidikte kasko değerlerinin düştüğü için bankalar böyle bir uygulamaya gitmişlerdir. Eğer sizde taşıt kredisi almak istiyorsanız bu bankalara arabanın ruhsat fotokobisi ve kimlik belgeniz ile başvuru yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir