Bankalar Araç Kredisinde Aracın Değerinin Yüzde Kaçını Veriyor

featured

İkinci el yada sıfır araç satın almak isteyen kişiler, bankalar araç kredisinin yüzde kaçını veriyor diye merak edebilirler. Bizde 2018 yılı itibariyle yeni yasal düzenlemeyi okurlarımız için paylaştık.

 

Yeni yada ikinci el araç satın almak isteyen kişiler bankalar araç kredisinin yüzde kaçını veriyor diye sorabilirler. Bizde 2018 yılı itibariyle birlikte araç kredilerinde olan yasal düzenlemeyi sizler için hazırladık. Yeni bir araba satın almayı herkes ister ancak bazı durumlarda maddiyat zorluğu çekebiliriz. Bu durumlarda ise bankalardan araç kredisi ile yeni yada ikinci el bir arabayı satın alabiliriz. Ancak bankalardan araç kredisi almak için bazı şartlar aranmaktadır. Öncelikle ikinci el araç kredisi için alınacak aracın yaşı 5 yaşını geçmemelidir. İkincisi ise bankaya aracı almak için verilen değerin kalan kısmını siz ödemelisiniz. Yani hiçbir arabaya %100 taşıt kredisi verilemez, bu yasal olarak zorunludur. Bir araba satın almak için peşinat vermeniz gerekiyor ve bu peşinatı da siz nakit olarak sağlamalısınız. Peki peşinat ne kadar olmalı ve araç kredisi aracın değerinin yüzde kaçına çıkar?

 
İlgili içerik: Taşıt kredisi faiz oranları karşılaştırma

Araç Kredisi Yüzde Kaçını Veriyor

Yeni yıl gelmesiyle birlikte yeni düzenlemelerde hayata geçmeye başladı. Araç kredilerinde olan düzenleme ile birlikte ikinci el araçlarda kredili satışların artması bekleniyor. Böylece iç piyasada hareketlenme ile birlikte daha çok para akışı olacaktır. Peki nedir bu yasal düzenleme ve neleri kapsıyor, gelin onlara bakalım. Öncelikle her aracın bir kasko değerinin olduğunu ve kredilerde bu kasko değeri banka tarafından kontrol edildiğini açıklayalım. Geçtiğimiz yıllarda çıkan yasa ile birlikte aracın kasko değerinin en fazla %70’ine kadar kredi çıkıyordu ancak; “Değeri 50 bin TL’ye kadar olan kısmı için %70, 50 bin TL’yi geçen kısmı için ise %50 ile sınırlandırılmıştı. 2018 yılında çıkan yasal düzenleme ile birlikte kasko değeri 100 bin TL’ye kadar olan araçlara %70, 100 bin liranın üstü kısmı için ise %50 olarak değiştirilmiştir.

Araç kredisi faiz oranlarını incelemek için tıklayın.
Taşıt kredisi alma şartları için tıklayın.

Yani 100 bin liralık kasko değeri olan bir araca %70’ini hesaplarsak bankalardan en fazla 70 bin lira kredi çekebilirsiniz. Araç kredilerinde vade sayısı ile en fazla 48 aydır ve tüm bankalarda bu şekilde işlemektedir. Eğer bu tutar 120 bin ise 100 bin liranın yüzde 70’i ve kalan 20 bin liranın yüzde ellisi alınmaktadır. Bu tutara kadar bankalar tarafından araç kredisi verilebilmekterdir. Araç kredisi yüzde kaç çıkar diye soran kişiler için bu haberimizi hazırladık. Sizde tüm kredi kampanyalarına ulaşmak için sosyal medya hesaplarından kredibankalar.com’u takip edebilirsiniz. Ayrıca sormak istediklerinizi de yorum bölümümüze yazabilir ve cevabını bekleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir