En Düşük Faizli Taşıt Kredisi Veren Bankalar

featured

İkinci el araç almak istiyorsanız sizde en düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar inceleyebilirsiniz. Böylece araba alırken en uygun faizlerle kredi kullanabilirsiniz.

En düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar için sizlere geniş çaplı bir konu hazırladık. Bu konumuzda araba almak isteyen kullanıcılarımıza özel olarak, en uygun faizli taşıt kredisi veren bankaları güncel olarak paylaşacağız. Ayrıca konumuzda yer alan bankaların faiz oranları sadece ikinci el araç kredisi almak için geçerli olup, sıfır km otomotiv alımlarında taşıt kredisi faiz oranları değişebilmektedir.

En düşük faizli taşıt kredisi 2017

Krediyle araba almak isteyenler için bankalar taşıt kredisi vermektedir. Taşıt kredisi faiz oranlarına geçmeden önce taşıt kredileri ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapalım. Araç kredileri ile araba sahibi olmak isteyenler öncelikle çoğu bankalarda 5 yaşa kadar kredi çıktığını bilmeleri gerekir. Yani 2017 yılında araba alacaksanız en düşük 2012 model araç alabilirsiniz.
Bazı bankalar da 10 yaşa kadar araba kredisi vermektedir. Her arabanın bir kasko değeri vardır ve bankalar taşıt kredisi verirken kasko değerlerini incelerler. Arabanın kasko değerinin en fazla yüzde 70’ine kadar kredi verilmektedir. Ancak yeni yapılan düzenleme ile birlikte aracın değerinin 50.000 liraya kadar olan kısmına %70, 50.000 lira üstündeki kısmının %50’si alınarak toplanır ve arabaya ne kadar kredi çıkacağı hesaplanır.

Taşıt kredileri en fazla 48 aya kadar vade yapılmaktadır. Siz de aşağıdaki bankaları inceleyerek en düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar arasında seçim yapabilirsiniz. Alacağınız arabanın ruhsat fotokobisi ve kimlik belgeniz ile birlikte banka şubelerine giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Aşağıda yer alan faiz oranları 30.000 TL, 48 ay vade için hesaplanmış olup kredi tutarı ve vade sayısı değiştikçe, faiz oranı da değişebilmektedir. Taşıt kredilerinde ayrıca hayat sigortası ve kasko sigortası yaptırmak zorunludur.

Vakıfbank taşıt kredisi

Vakıfbank’tan taşıt kredisi almak isteyenlere uygun faiz oranları yansıtılmaktadır. %1,08 faiz oranlarıyla Vakıfbank’tan taşıt kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Vakıfbank’ta 48 aya varan vade seçenekleriyle araç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası taşıt kredisi

Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, en düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Ziraat’te %1,13 faiz oranları ile araç kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Halkbank Taşıt Kredisi

Halkbank taşıt kredisi almak isteyenlere cazip faiz oranları sunmaktadır. Halkbank’ta taşıt kredisi faiz oranları 2017 yılında yüzde 1,15 olarak gözükmektedir.

Garanti Bankası Taşıt Kredisi

Garanti’den taşıt kredisi almak isteyenler için %1,29 faiz oranı talep edilmektedir. Garanti Bankası’nda taşıt kredilerinde ayrıca aracın yaşı ve vade sayısı en fazla 108 olacak şekilde hesaplanmaktadır. Ayrıca kefil de talep edilebilmektedir. Ayrıca Garanti Bankası, 2014 yılında yaptığı yenilik ile taşıt kredilerinde aracın yaş sınırını 10 yaşa yükseltmiştir. Ayrıca sizler için en uygun taşıt kredisi veren bankalar araştırmamızın daha net anlaşılması için aşağıda bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını karşılaştırdık.

 Banka  Faiz oranı (Taşıt Kredisi)
Kuveyt Türk %1,21
Akbank %1,25
Türkiye İş Bankası %1,25
Albaraka %1,30
 

Denizbank

%1,31
Yapı Kredi %1,34
Anadolubank %1,35
Qnb Finansbank %1,35
TEB %1,37
Odeabank %1,40
Burgan Bank %1,42
 
HSBC %1,44
İNG BANK %1,44
 
Fibabanka %1,49
İCBC %1,60
Bank Pozitif %1,59

Güncel verileri yukarıdaki tabloda sizlere sunduk. Bu oranlar bankalar tarafından her zaman güncellenebilmekte ve faiz oranları değişebilmektedir. Sizde araba kredisi çekmek istiyorsanız yukarıdaki bankaların faiz oranlarını karşılaştırabilir ve ona göre hareket edebilirsiniz.

En düşük faizli taşıt kredisi veren bankalar verileri için yine yukarıdaki konumuzu inceleyebilir ve karar verebilirsiniz. Ayrıca son olarak yukarıdaki veriler bankaların internet sitesinden alınmış olup, 30.000 tl için 48 ay vadeli taşıt kredileri için geçerlidir. vade sayısı düştükçe ya da kredi tutarı değiştikçe faiz oranı da değişebilmektedir.

İncelemenizi öneririz:  
Taşıt kredisi alma şartları
Taşıt kredisi ödenmezse ne olur
En düşük faizli konut kredisi veren bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir