TEB EFT Saatleri 2022

featured

Bu sayfadan TEB EFT saatleri ve Teb Eft ücretleri 2022 yılına ait güncel bilgilere ulaşabilir ve para transfer işleminizi yapmadan önce bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sizde TEB müşterisiyseniz ve Teb eft saatleri 2022 hakkında bilgilere ulaşmak istiyorsanız bu konuyu inceleyerek kolay adımlarda eft yapabilirsiniz. Öncelikle eft hakkında bilgiler verelim, EFT (Elektronik Fon Transferi) Merkez Bankası bünyesinde işlemleri yapılan ve tüm bankalarda kullanılan hızlı para transfer işlemidir. EFT, bir bankadan farklı bir bankaya İban yada hesap numaraları ile kolaylıkla para göndermeyi kapsamaktadır. Havale ile EFt işlemleri bir çok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Yani daha da açıklayacak olursak;

TEB – > Ziraat Bankası’na para yollamak -> EFT
TEB – > TEB hesabına para göndermek -> HAVALE

 

Teb EFT Saatleri
Yukarıdaki örnekten açıklanacağı şekilde TEB’den farklı bankaya para göndermek istiyorsanız eft adımını seçmelisiniz. EFt yapmayı bilmeyen kişilere de aşağıda “nasıl yapılır” bölümünü ekledik. TEB’den EFT yapmak istiyorsanız hafta içi mesai saatlerinde 09:00 ‘da başlamaktadır ve saat 17:15‘te bitmektedir. Saat 16:00’dan sonra Eft ücreti olarak “geç eft” ücreti yansıtılabilir. Yani hafta içi mesayi saatlerinde her gün 09:00 ile 17:15 arasında eft işlemlerinizi yapabilirsiniz.

 

UYARI: Eft saatleri içerisinde de yapılan işlemlerde, bazı yoğunluk durumlarında işlemin onaylanma süreci gecikebilir. Eft işlemi yapıldıktan sonra eft’nin onaylanması için Merkez Bankası’nın eft’ye onay vermesi gerekmektedir. Normal durumlarda 15 dakika içerisinde para karşı tarafın hesabına geçecektir. Ayrıca havale işlemlerini ise 7 gün 24 saat Teb internet şubesi yada teb mobilden yapabilirsiniz. Alıcıya ait İBAN’ın olması halinde başka bir bilgiye gerek olmadan HAVALE işlemizi, EFT işleminde ise alıcı adı soyadı bilgisi yazılarak yapılabilmektedir. Ayrıca saat 16:00’dan itibaren yapılan eft’ler “geç eft” olarak işlem görmekte ve ekstradan ücretlendirilmektedir. Teb cebe havale işlemlerinde ise parayı çekecek kişi 18 yaş altında olması halinde parayı çekemez.

 

Teb EFT Ücreti

Her bankada olduğu gibi Türk Ekonomi Bankası yani TEB’de de Eft ile yapılan para transfer işlemlerinden komisyon alınmaktadır. Bu ücretler aşağıda yer almaktadır.

  • 1.000 TL’ye kadar mobil ve internet şubeden: 1.14 TL.
  • 1.000 TL – 50.000 TL arası internet ve mobil şubeden: 2.29 TL.
  • 50.000 TL üzeri: 28.65 TL.

Tüm ücretler için tıklayın: Teb eft ücreti

TEB Eft Nasıl Yapılır?
Teb’den farklı bir banka hesabına para transferini EFT ile yapabilirsiniz. Yukarıda belirtilen saatler arasında Teb intenret şubesine girdikten sonra “Para transferi -> EFT” menüsüne geldikten sonra karşı tarafın İBAN , Adı soyadı bilgisini doldurarak göndermek istediğiniz para miktarını yazın. Sonrasında gönder diyerek kontrol ederek onaylamanız halinde paranız 5 ile 20 dakika arasında hesaba yatar. Teb eft saatleri hakkında bu konudan bilgilere ulaştınız.

 

Ayrıca aşağıda yer alan ilgili konulara da göz atabilirsiniz:

EFT Saatleri

Pazar günü para transferi olur mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir