Vakıf Katılım Kimin

featured

Son zamanlarda reklamlarda sık karşımıza çıkan Vakıf Katılım Bankası kimin, sahibi kim ve hangi şirkete ait? İşte Vakıf Katılım hakkında 2018 yılında bilinmesi gerekenler.

 

2016 yılının şubat ayında Türkiye genelinde hizmetine başlayan Vakıf Katılım, 2018 yılı itibariyle 30 üzeri şubede hizmet vermektedir. Türkiye’de katılım bankacılığına adım atarak Albaraka, Kuveyt Türk, Ziraat Katılım, Türkiye Finans gibi katılım bankaları arasında hizmet vermektedir. “Faizsiz bankacılık” alanında faaliyetlerini gösteren Vakıf Katılım kimin diye merak ediyorsanız bu konumuzu incelemeye devam edebilirsiniz.

Katılım bankacılığı bilindiği gibi İslami usüller doğrultusunda hareket etmekte ve bankacılık ürünlerini müşterilerine sunmaktadır. Diğer bankalardan farkı ise bu bankalarda “faiz” kelimesinin geçmemesi ve ürünlerin faiz yerine kar payı ile sunulmasıdır. Vakıf Katılım, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bir kaç Osmanlı Vakıfları’nın ortaklığında açılmıştır. Bilindiği gibi Vakıfbank’ın “katılım bankası” olarak bilinen Vakıf Katılım, Vakıfbank gibi yakın zamanda Hazine’ye devredilmesi de olasıdır. %99’u şuan itibariyle Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir. Vakıf Katılım Bankası, 2018 yılı sonunda şube sayısını 100’e çıkarmayı hedeflemektedir. Katılım Bankacılığı sektöründe, sektörü iyi bilen yöneticileri bünyesine katan Vakıf Katılım, büyümesine devam etmekte ve 1200 çalışanıyla hizmet vermektedir.

İLGİLİ: Faizsiz kredi veren bankalar 2018Vakıf Katılım Bankası Kimin?

Vakıf Katılım ortaklık yapısı hakkında bilgilere Vakıfkatılım’ın web sitesinden ulaştık. %99’u Vakıflar Genel Müdürlüğü ve geri kalan %1’lik hisse dörde bölünerek Osmanlı Vakıflarına paylaştırılmıştır. Yani Vakıfkatılım, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca bir çok kişi Vakıf Katılım devlet bankası mı diye sormaktadır. Sizde bu konu hakkında merak ettiklerinizi sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ayrıca banka sahipleri konumuza da bakarak Türkiye’deki bankaların sahibinin kim olduğu hakkında bilgilere de ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir