Vakıfbank Devlet Bankası mı

featured

Türkiye’de hizmet veren Vakıfbank’ın kime ait olduğunu merak ediyorsanız Vakıfbank devlet bankası mı? diye sorabilirsiniz. Cevabı ise bu konuda yer almaktadır.

 

Türkiye’de hizmet veren bankalar arasında yer alan Vakıfbank (Türkiye Vakıflar Bankası Ticaret Anonim Ortaklığı) 1954 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in talimatlarıyla kurulmuştur. Aktif büyüklük bakımından Türkiye’nin en büyük 7. bankası olarak gösterilmektedir. Vakıfbank; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi ve birçok alanda kredi imkanı sunmaktadır. Peki Vakıfbank devlet bankası mı? Uyguladığı düşük oranlı faiz oranlarıyla müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.
Vakıfbank kuruluşundan bu yana devlet yani kamu bankaları arasında yer almaktadır. (Bakınız: Devlet Bankaları) Ziraat Bankası ve Halkbank gibi, Vakıfbank’ta devlet bankası olarak hizmet vermektedir. Yani soruyu yanıtlayacak olursak; Vakıfbank bir devlet bankasıdır.

VAKIFBANK DEVLETE Mİ AİT?

Vakıfbank ortaklık yapısı ile çalıştığı için Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olarak işletilmektedir. Bankanın ortaklık yapısı arasında %58 T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü , %0,1 Mülhak Vakıflar,  %0,05 Mazbut Vakıflar, %16 Vakıfbank Vakfı, Diğer gerçek ve tüzel kişiler, ve %25’i de halka açık olarak işletilmektedir. Bankanın pay defteri T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü adına kayıtlıdır. Vakıfbank bu ortaklık koşullarıyla Türkiye’de hizmet vermeye devam etmektedir.

Vakıfbank sahibi kimdir?

Vakıfbank devlete mi ait sorusu için bu konudaki yer alan bilgiler ile sizde Türkiye’deki devlet bankaları arasında yer almaktadır. Böylece sizde Türkiye’de hizmet veren kamu bankalarını öğrenecek ve banka işlemlerinizi de bunun doğrultusunda yapabileceksiniz. Devlet bankaları her zaman için uygun faiz oranlarıyla hizmet vermektedir. Ayrıca sizler için yakın zamanda Türkiye’de hizmet veren özel bankalar listesini de paylaşacağız.

Vakıfbank kit mi?

Bu sorunun cevabınu şu şekilde verelim; KHK ile geçen yılın son ayında düzenlemeyle birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün temsil ve idare ettiği Vakıfbank’ın tüm hisseleri Hazine’ye devredilmiştir. Bu şekilde Vakıfbank’ın resmi olarak kamu bankası olmasının önü açılmıştır.

Vakıfbank kredi başvurusu 2017
Vakıfbank kredi kartı başvuru sonucu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir