Vakıfbank EFT Saatleri 2022

featured

Vakıfbank eft saatleri ve güncel para transfer gönderme saatlerini bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Siz de Vakıfbank’tan başka bir banka hesap numarasına EFT yapmak istiyorsanız, Vakıfbank EFT saati merak ediyorsunuzdur. Türkiye’de en büüyk kamu bankalarından birisi olan Vakıfbank’ın şüphesiz ki büyük oranda müşterisi bulunmaktadır. Vakıfbank’tan farklı bir banka hesabına para transfer yapmak istiyorsanız siz de Vakıfbank’ın güncel EFT saatleri ve ücretleri hakkında bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Vakıfbank EFT Saatleri

Vakıfbank’ın EFT (Elektronik Fon Transferi) saatleri sabah saat 09:00‘da yani bankanın açılış mesayi saatinde yapılmaya başlanmaktadır. Tüm eft işlemleri ise 09:00 – 17:00 arasında gerçekleşmektedir. EFT işlemleri Merkez Bankası tarafından onaylandığı için, tüm Eft’ler mesayi saatleri içerisinde gerçekleşebilir. Daha önceleri saat 17:00’a kadar yapılabilen EFT işlemlerini Vakıfbank 17:15 olarak güncellemiştir. Havale, swift ve virman gibi EFT de para transferi işlemleri arasında yer almaktadır. Bir bankadan farklı bir bankaya para gönderme işlemleri HAVALE ile değil, EFT ile gerçekleştirilir. Para transferlerinde en çok karıştırılan olay ise yine havale ve eft olmaktadır. Havale; aynı banka çatısı altında farklı bir bankaya para göndermek olarak adlandırılıyor. Eft ise yukarıda dediğimiz gibi bir bankadan başka bir bankaya para aktarmaktır. Yani Vakıfbank’tan Ziraat Bankası’na, Vakıfbank’tan İş Bankası’na para göndermek için EFT yapmalısınız. Bunu da eft saatleri içerisinde gerçekleştirmeniz gerekiyor, eğer eft saatleri içerisinde eft’nizi yapmamışsanız yapılan işlem bir diğer iş günü mesayi saati içersinde gerçekleşir. Buna da ileri tarihli eft denilmektedir.

Vakıfbank hesabınızdan yaptığınız para transferleri bazı durumlarda karşı tarafa yollanmayabilir. Bunun nedeni de teknik arızalar ya da işlem yoğunlukları olabilmektedir. Vakıfbank eft sorgulama işlemleri banka şubesinden ya da 0850 222 0 724 numaralı Vakıfbank müşteri hizmetlerinden yapılabilir. Bu sayede yapılan eftlerin ulaşıp ulaşmadığını sorgulayabilirsiniz. 7-24 Para Transferi: Kolay Adres kullanarak istediğiniz bankaya 7/24 para transferi yapabilirsiniz. Kolay Adres para gönderme sayfasına bakarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

EFT işleminizi;

  • Şubelerimiz,
  • VakıfBank İnternet Bankacılığı,
  • Mobil Bankacılık Uygulaması,
  • Çağrı Merkezi, (0850 222 0 724)
  • ATM aracılığıyla yapabilirsiniz.

İlgili haber: Eft saati

Türkiye’de önemli bankalar arasında yer alan Vakıfbank’ta havale işlemlerinizi 7/24 kesintisiz olarak yapabilirsiniz. Mesayi saatleri dışında da olsa havale işlemleri karşı tarafa ulaşmaktadır. Vakıfbank eft saatleri Merkez Bankası’nın hizmet verdiği iş günlerinde mesayi saatlerinde yapılabilmektedir. Eğer yaptığınız eft tatil gününe denk geliyorsa, ilk iş günü mesayi saatinde karşı tarafın hesabına transfer edilecektir. Ayrıca haftasonu eft yapılır mı diye merak edenler aşağıda yer alan konuyu inceleyebilir.

Cumartesi eft olur mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir