Yapı Kredi Hesap Açma İşlemleri

featured

Bu sayfadaki bilgiler ile Yapı Kredi hesap açma işlemlerini gerçekleştirerek Yapı Kredi hesabınızı açabilir ve hemen tüm bankacılık işlemlerinizi vadesiz hesabınız üzerinden yapabilirsiniz.

 

Siz de Yapı Kredi’den bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirmek, internet şubesini kullanmak için Yapı Kredi hesap açma başvurusu yapabilirsiniz. Bankaların vatandaşlara sunmuş olduğu vadesiz hesaplar üzerinden bir çok bankacılık işlemleri hızlı bir şekilde yapılabilir. Aşağıda yer alan bilgiler ile siz de Yapı Kredi Bankası’ndan vadesiz banka hesabı açabilir ve tüm banka işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.

YAPI KREDİ HESAP AÇMA
Para yollama işlemlerinin kolayca yapılabileceği ve hesap içerisinde durdurabildiği hesaplar içerisinde, Yapı Kredi Bankası vadesiz hasabı vardır. Para yollama işlemi gibi EFT ve havale gibi işlemlerin yapıldığı bu hesaplar Yapı Kredi Bankası’nın şubesine giderek yapılan başvuru sonrası işeme koyulması ile anında açılabilmektedir. Bunların yanı sıra, Yapı Kredi internet şubesi  (https://www.yapikredi.com.tr) üzerinden Yapı Kredi Bankası hesap oluşturma işlemlerinin yapılabimeside mümkündür. İnternet bankacılığı üzerinden hesap açma işleminin bitiminden sonra internet şubesine yönelik işlemlerin tamamlanmasından sonra, tüm hesap işlemlerini bir şubeye gitmeye gerek kalmadan sadece internet üzerinden de yapmanız mümkün olacaktır. Aşağıda yer alan hesap açma başvuru kanallarını kullanarak siz de Yapı Kredi’nin hesabını kullanmaya başlayabilirsiniz. Şubeye gitmeden artık Yapı Kredi müşterisi olabilirsiniz. İşte Yapı Kredi hesap açma adımları:

  • Yapı Kredi mobil’i cep telefonunuza indirin.
  • Uygulamayı açtıktan sonra “Yapı Kredi müşterisi ol” seçeneğine tıklayın.
  • T.C. kimlik no ve telefon numaranızı girin.
  • Telefonunuza gelen akıllı SMS şifresini girin.
  • İlk olarak kimliğinizi doğrulamak için telefonunuzun kamerası ile kimliğinizin ön yüzü ve arka yüzünün fotoğrafını çekin.
  • Kimliğinizin arka yüzündeki çiği NFC özellikli telefonunuza yaklaştırın.
  • Kimliğinizi doğruladıktan sonra hesabınız anında açılacaktır.
  • Son aşamada görüntülü görüşme ile Yapı Kredi müşteri temsilcisiyle görüşme yapacaksınız. Bu aşamadan sonra hesabınız anında açılacaktır.

 

Tüm bankalar: Şubeye gitmeden hesap açma

Başvuru Kanalları:

  • Banka Şubesinden: Siz de en yakın Yapı Kredi Bankası’nın şubesine giderek kimlik belgeniz ile yeni hesap açabilirsiniz. Kartınız genellikle 1 hafta içerisinde adresinize teslim edilir.
  • Müşteri hizmetleri: Yapı Kredi müşteri hizmetleri 444 0 444‘ü arayarak siz de hesap açma işlemleri için gerekli bilgileri alabilirsiniz. Yapı Kredi Bankası kredi kartı başvurusu için müşteri hizmetlerini aramanız ve başvuru yapmanız yeterli olmaktadır ancak yeni hesap açmak için mutlaka banka şubesine giderek evrakları doldurmanız gerekmektedir.

 

Yapı Kredi’ye herhangi bi şubesi üzerinden yapabileceğiniz başvuruda bankaya kişinin kimliğini açıklaması ve hesap açma talebinde bulunması yeterli olacaktır. Ancak bankamız olası bir durumda kişiyle irtibat halinde bulunması için kişinin adres bilgisi, telefon numarası gelir makbuzlarıda gibi ek bilgileri de istediği bilinmektedir. Bir diğer hususta Bankamızın vatandaşlarımız üzerinde herhangi bir baskı oluşturmamak için açtığınız bu hesaba para yatırmanız zorunlu değildir,dilerseniz para yatırır dilerseniz yatırdığınız parayı çekebilirsiniz. Bir diğer hususta açtığınız vadesiz hesaplar üzerinden otomatik ödeme talimatları verilerek tüm ödemelerinizin düzenli olarak yapılması siz vatandaşlarımıza olanak sunulmuştur. Bunların yanı sıra göz önünde bulundurulması gerekirki günümüzde pek çok banka vadesiz hesap üzerinden belirli dönemlerde ve belirli tutarlarda hesap işetim başlığı adı altında bir kesinti yapmaktadırlar.Yapı Kredi Bankası da hesap işletim ücreti olarak yılda iki defa sadece 59 TL (ellidokuz) olmak üzere toplamda 118 TL hesap işletim ücreti tahsil edilmektedir. Bankaların bu ücreti tahsil etmemesi ve hesap içerisindeki paradan kesinti olmaması için pek çok vatandaş otomatik ödeme talimatı vererek bu hesap işletim ücretinin tahsil edilmesini engellemektedir.

İLGİLİ: YAPI KREDİ İNTERNET ŞİFRESİ ALMA

Sizlerde hesap içerisinden böyle bir kesinti gerçekleşmesini istemiyorsanız bu kesintinin önüne geçmek için mobil bankacılık veya internetbankacılığı üzerinden vadesiz hesaba bir otomatik ödeme talimatı vermeniz yeterli olacaktır. Hesap açma işlemi sonrasında belirli nedenlerden dolayı vadesiz hesabın kapatılması istenilmesi  sanıldığının aksine oldukça basittir hesabınızı açmış olduğunuz banka şubesine giderek bir dilekçe yazmanız ve vadesiz hesabınızın kapatılmasını beyan etmeniz yeterli olacaktır. Siz de bu sayfamızda yer alan bilgiler ile Yapı Kredi hesap açma başvurusunu banka şubesine giderek yapabilirsiniz. Bu dilekçenin verilmesinin ardından hesap kapatılmakta  ve hesap kapama dekontu verilmektedir. Ayrıca müşteri başka bir ilde olması durumu söz konusu ise bulunduğu yere en yakın şubeye giderek hesap kapatma talebinde bulunabilir ve bu işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilmesi mümkün olacaktır. Ayrıca Akbank müşterilerine özel olarak hazırladığımız Akbank hesap açma sayfasına da göz atabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir