Yapı Kredi EFT Saatleri

featured

Ülkemizde faaliyette olan bankalardan birisi olan Yapı Kredi eft saatleri 2020 yılında kaça kadar yapılır diyenler bu sayfayı inceleyebilir.

Türkiye’de hizmet veren özel bankalardan birisi de Yapı Kredi’dir. Yapı Kredi eft saati 2020 yılında hangi saatlerde yapılır diyen kişiler için bu sayfayı hazırladık. İlk olarak bir kaç ön bilgili vermekte yarar olduğunu düşünüyoruz çünkü eft ve havaleyi halen bir çok kişi karıştımaktadır. EFT (Elektronik Fon Trasnferi) bir bankadan farklı bir bankaya hızlı para gönderim sistemine verilen isimdir. Havale ise aynı banka çatısı altında farklı bir hesaba para trasnfer işlemlerine verilen isimdir. Eft ve havale ile ilgili daha da açacak olursak;

Yapı Kredi eft işlemleri saat 09:00 ile 17:15 arasında yapılabilmektedir. Saat 16: 00’dan sonra yapılan EFT işlemlerinde “geç eft” işlem ücreti alınmaktadır. Bankaların eft gönderim saatleri değişiklik göstermektedir. Ayrıca bazı yoğunluk durumlarında eft işlemi Merkez Bankası sisteminde takılmaktadır. EFT’nizin karşı hesaba gitmesi için Merkez Bankası’nın eft işlemine onay vermesi gerekmektedir. Bazı durumlarda eft onayı uzayabilir. Hafta içi her gün mesayi saatlerinde eft işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Cumartesi, pazar, tatil ve özel günlerde ve mesayi saatleri dışında Merkez Bankası kapalı olduğu için eft yapılamaz. Tüm eft işlemleri Merkez Bankası’nın onayından geçmektedir ve havaleden daha yavaş gönderilmesinin nedeni de budur. Yapı Kredi Bankası’nda eft işlemleri saat 17:15’e kadar yapılabilmektedir. Bu saatler dışında yapılan eft işlemleri bir diğer iş gününe aktarılmaktadır.

 

TÜM BANKALAR: Eft saatleri

Yapı Kredi EFT Ücreti
Yapı Kredi eft ücreti 2020 yılında; internet bankacılığından gönderilen eft işlemlerinde 7 TL ücret alınmaktadır. Şubeden yapılan eft işlemlerinde asgari 70 TL, telefon bankacılığı (444 0 444) ile yapılan eft işlemlerinden ise 60 TL komisyon alınacaktır. Düzenli eft’ler ise 3,25 TL olarak ücretlendirilecektir. Siz de Yapı Kredi internet şubesine girdikten sonra “Para transferi -> eft” menüsüne gelerek karşı tarafın İBAN ve isim soyisim bilgilerini girdikten sonra, para miktarını da yazarak kolaylıkla eft yapabilirsiniz. Yapı kredi eft saatleri yanı sıra eft ücretleri hakkında bilgileri sizlere sunduk, ayrıca Yapı Kredi İnternet bankacılığından yapılan geç eft işlemlerinde 9 TL ücret alınmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir