Yapı Kredi Sim Kart Blokesi Kaldırma

featured

Günümüzde bankalar sim kart, telefon ve operatör değişikliği nedeniyle tek kullanımlık akıllı sms’leri bloke etmektedir. Güvenlik sebebiyle tek kullanımlık sms’leri bloke eden bankalardan kolaylıkla blokenizi kaldırabilirsiniz. Yapı Kredi sim kart bloke kaldırma hangi yollarla yapılır diye merak ediyorsanız, sitemizdeki bilgilere göz atabilirsiniz. Telefonunuzu 4.5G teknolojisine uyumlu hale getirdiniz veya operatör değişikliği yaptınız. Böyle bir durumda ne yapmanız gerektiği, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini haberimizin devamında öğrenebilirsiniz.

Sim kart blokeniz olduğunda Yapı Kredi internet ve mobil şubeyi kullanamaz, Yapı Kredi’den ve diğer bankalardan SMS alamazsınız.

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma

Sim kart, operatör ve telefon değişikliği sırasında sim kartlar bloke edilmektedir. Güvenliğiniz için tek kullanımlık şifreleri bloke eden bankalardan kolaylıkla blokenizi kaldırabilir, işleminizi tamamlayabilirsiniz. Yapı Kredi sim kart blokenizi, internet şubesi, atm’ler ve müşteri merkezi kanalları aracılığıyla kaldırabilirsiniz.
 
Yasal düzenlemelere bağlı olarak sim kart ve operatör değişikliği sırasında banka, internet ve mobil bankacık için gerekli olan tek kullanımlık şifreleri bloke edebiliyor. Tek kullanımlık şifenizi alamadığınız takdirde internet ve mobil bankacılığa giriş yapamaz ve bazı işlemleri gerçekleştiremezsiniz. Blokenizi iptal ettirmediğiniz takdirde; internet alışverişi yapamaz, kart şifresi belirleyemez ve kredi başvurusunda bulunamazsınız. Sizlerde bu işlemleri elektronik ortamlardan gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle blokenizi kaldırmalısınız. Bunun için aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz.

 
1. Yapı Kredi atm’lerinden sim kart bloke kaldırma: Kullanıcı Başvuru İşlemleri > Kullanıcı İşlemleri > SIM Kart Bloke Kaldırma Akıllı SMS Numarası Onay > SIM Kart Bloke Kaldırma adımlarını takip edebilirsiniz. Gelecek ekranda bloke kaldırmak istediğiniz cep telefonunuzu girerek ‘giriş’ tuşuna basarak, blokenizi kaldırabilirsiniz.

2. İnternet şubesinden sim kart bloke kaldırma: Kullanıcı Kodu/ T.C. numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Sim kartınız blokeli ise cep telefonunuza bilgilendirme mesajı gelir ve internet şubesi giriş ekranından bloke kaldırma ekranına yönlendirilirsiniz. İşleminizi tamamladığınızda yeni telefonunuza gönderilen akıllı şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

3. Yapı Kredi müşteri hizmetlerinden sim kart bloke kaldırma: 444 0 444 / 0850 222 0 444 numaralı telefonları arayarak sim kart bloke kaldırma talebinizi iletebilirsiniz. Dilerseniz sesli yanıt sistemi üzerinden “SIM Blokenizi Kaldırmak” menüsünden bloke kaldırma işlemini anında yapabilirsiniz.

Yapı Kredi sim kart blokesi kaldırma nasıl yapılır diye merak edenler, çeşitli yollardan işlemleri tamamlayarak internet bankacılığı kullanmaya başlayabilirler. Siz de sitemizi takip ederek tüm bankacılık ve finans bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dilerseniz paranızı değerlendirmek için en yüksek faiz veren bankaları karşılaştırabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki bağlantıya gidebilir ve bankaların mevduat faiz oranlarını karşılaştırabilir, mevduat hesaplamaları yapabilirsiniz.

Diğer bankalar:

Akbank sim bloke kaldırma

Ziraat sim kart bloke kaldırma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir