KYK Harçlık Avansı Bozdurma ve Nakite Çevirme 2022

featured

Harçlık avansı nakite çevirme 2022 yılı yöntemlerini bu sayfadan öğrenerek, KYK harçlık avansınızı nakite çevirebilirsiniz.

Harçlık avansı nakite çevirme yapmak isteyen öğrenciler, KYK kredisi alan öğrencilere her ayın 6. günü ile 10. günü arasında (tc son 4 rakamına göre gün değişir) bu para 425 TL nakit para olarak yatırılır. Eğer kartınızda harçlık avans özelliği bulunuyorsa bunun haricinde ekstrandan 375 TL alışverişlerde kullanabilmek amacıyla avans yüklenir. Harçlık avans internet alışverişlerinde, mağazalarda alışverişlerde kullanılır. Peki harçlık avans nakite çevrilir mi?

Harçlık Avans Nakite Çevirme

Bir çok genç arkadaşımız maddi zorluk çekmesinde dolayı bizlere harçlık avans nakite çevrilir mi diye sormaktadır. Bizde genel olarak bu sayfayı hazırladık ve harçlık avansı nakite çevirme yöntemlerini sizlere sıraladık. Ancak ilk olarak çok sorulan sorulara yanıtlar vererek konumuzun daha aydınkatıcı olmasını sağlayalım. Aşağıda bulunan yöntemleri inceleyerek sizde harçlık hesabınız karşılığında anında nakit para alabilirsiniz.

Harçlık avans nasıl açılır?

Hesap kartını henüz yeni alan arkadaşlar için şunu belirtelim, bu özellik aktif olarak kartınızda gelmektedir. Eğer bir aksilik olduğunu düşünüyorsanız Ziraat Bankası şubelerine giderek tanımlama yaptırabilir ve kartınızı kontrol ettirebilirsiniz.

Harçlık avans hesap hareketleri inceleme nasıl yapılır?

Harçlık hesapta yapılan tüm harcamaların hesap dökümünü incelemek istiyorsanız, bankamatiklerden bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca şubede kayıtlı cep telefonunuzdan HARCLIK AVANS BAKİYE yazarak 4747’ye göndermeniz halinde hesap bilgileri size sms olarak geri gönderilecektir. Diğer yandan mobil yada internet şubesi üzerinden de hesap özetinizi kontrol edebilirsiniz.

Harçlık avans harcamaları ödemesi nasıl yapılır?

Her ay düzenli olarak yatırılan KYK ödemeleri geldikten sonra, eğer avans hesabı kullandıysanız bu para otomatik olarak kesilecektir. Eğer harçlık hesabın tamamını kullanırsanız, bir sonraki ay harçlık avans Kyk kredisinden ödenip KYK’nız 50 TL kalacaktır. Komisyon ve faiz bu hesapta alınmamaktadır.

Harçlık Avans Nasıl Nakit Çekilir?

Eskilerde Paypal kartlara migroslardan yükleme yaparak harçlık avans nakite çevirme işlemini kolaylıkla yapabiliyorlardı. Paypal buna sınır getirdikten sonra da Türkiye’den çekilme kararı aldı ve bu doğrudan öğrencilerin mağdur olmasına yol açtı. Avans hesabınızı bir kuyumcudan altın alarak ve sonrasında altını bozdurarak nakite çevirebilirsiniz. Bu en sık kullanılan yöntemdir ve çoğu öğrenci bu yöntemi kullanarak avans hesabı nakite çevirir ve altın alışverişi karşısında para alır. Yine en sık kullanılan bir diğer yöntem ise “kartçı” olarak bölgenizde bulunan kişilere ulaşmak. Bu kişilere giderek durumu anlatın ve sonrasında postan çektikleri parayı nakit olarak size verirler. Yine burada da %3 gibi bir komisyon ödemeniz olacaktır. Yine çeyrek altın alarak 10-20 TL gibi bir zararla hemen nakite çevirmeniz mümkün olacaktır.

Önemli not: Kredi kartınızın borcunu uzun dönem ödememeniz durumunda banka harçlık hesab limitine bloke uygulayabilmektedir. Sizler için bu konuda harçlık avansı nakite çevirme 2022 yılı araştırmasını sunduk. Aklınıza takılan herhangi bir detayı aşağıda bulunan yorum bölümüne yazabilir ve destek almak isteyebilirsiniz.

Güncel: nakit blokeli kredi nasıl çekilir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir