ZİRAAT BANKASI DEVLETİN Mİ

featured

Ziraat Bankası kime ait diye merak ediyorsanız bu konumuzu inceleyebilirsiniz. Ziraat Bankası devletin mi? diye soranlar için aşağıdaki cevabı inceleyebilirsiniz.

 

Ziraat Bankası Devlet Bankası mı?

Adından anlaşıltığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, 3 devlet bankaları arasında hizmet vermeye devam etmektedir. Yüzde yüz kamu sermayesiyle işletilen banka, 1863 Osmanlı döneminde kurulmuş ve Türkiye’nin en eski bankasıdır.

O dönemde çiftçilerin oluşturduğu sermaye ile Mithat Paşa’nın önderliğinde “Memleket Sandıkları” adıyla hizmete başlamıştı. Çifçilerin desteklenmesi ve işleri için sermaye bulabilecekleri bir kaynak olan “Memleket Sandıkları”, günümüzde Ziraat Bankası adıyla çiftçilere ve tüm vatandaşlarımıza özel hizmet sunmaktadır. Ayrıca Milli Mücadele döneminde, Anadoluda oluşmaya başlayan Kuvayi Milliye hareketine maddi yönden kaynak lazımdı. İşte bu dönemde bile Ziraat Bankası adından söz ettirmiş ve her türlü maddi imkanı vatanımızın ayakta kalabilmesi için yapmıştır. O dönemin yaygın hastalığı sıtmanın tek ilacı olan “Kinin”in halka dağıtılması görevini bile Ziraat Bankası üstlenmiştir. İşte Türkiye tarihinde derinden izler bırakan başarılı bankalardan birisi Ziraat Bankası’dır.

Ziraat Bankası devletin mi?

Ziraat Bankası, Türkiye’nin kamu bankaları arasında hizmet vermeye devam etmektedir. Ziraat Bankası’nda en uygun faiz oranlarıyla vatandaşlarımıza kredi desteği sunulmaktadır. Çiftçi ve girişimcilere sağlanan kolaylıkların yanı sıra tüm vatandaşlarımıza en uygun faiz oranlarıyla kredi imkanı verilmektedir. Bundan dolayı da vatandaşlarımız Ziraat Bankası’na güvenerek kredi çekebilmektedir.

Maddeler halinde merak edilenler (Veriler 30 Eylül 2016’ya aittir.)

Ziraat Bankası Çalışan Sayısı?

30 Eylül 2016 tarihi itibariyle Ziraat Bankası’nda 15.156 çalışan görev almaktadır.

Ziraat Bankası’nın şube sayısı nedir?

Ziraat Bankası, yurtiçinde 1785 şubesi bulunmaktadır. Ayrıca 22 yurt dışı şubesi ve 5 alt şubesi vardır.

Ziraat Bankası ortaklık yapısı nasıldır?

Ziraat Bankası’nın tüm hisseleri Hazine Müsteşarlığı’na bağlıdır ve devlet bankaları arasında yer almaktadır.

Ziraat Bankası sermayesi nedir?

Ziraat Bankası’nın sermayesi 5.100.000.000 ₺’dir

Ziraat Bankası ne zaman kurulmuştur?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1863 yılında çiftçilerin oluşturduğu kaynaklarla birlikte, Mithat Paşa önderliğinde devlet eliyle ve devlet himayesinde kurulan ve adına “Memleket Sandıkları” denilen organizasyon; milli bankacılığın ilk örneği olarak tarihte yerini almış ve Ziraat Bankası’nın temelleri o zamanlarda atılmıştı. 15 Ağustos 1888’de Menafi Sandıkları’nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kuruluşu ilan edilmiş, o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıkları da banka şubelerine dönüştürülerek modern halini almıştır.
Ziraat Bankası devletin mi? diye soracak olanlara işte bu konuyu sunduk. Sizde Ziraat Bankası hakkında merak ettiğiniz şeyleri bu konudan yada Ziraat Bankası’nın internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir