Ziraat Bankası EFT Saatleri 2022

featured

Ziraat Bankası EFT saatleri 2022 yılı bilgilerine bu sayfadan ulaşabilir, EFT nasıl yapılır, EFT ücreti ve gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

Devlet bankaları arasında hizmet vermeye devam eden Ziraat Bankası EFT saatleri 2022 yılı içerisinde para transferi  yaparak siz de gönderilen paranın karşı tarafa ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Hangi saatler arasında eft işlemleri onaylanır ve karşı tarafa geçer işte sizler için araştırıp bu sayfamızı hazırladık. EFT (Elektronik Fon Trasnferi) Türkiye’de 1992 yılından bu yana kullanımdadır. Bir bankadan farklı bir bankaya hızlı şekilde para yollama yöntemine EFT denilmektedir. EFT ile Ziraat Bankası’ndan Vakıfbank’a yada farklı bir bankaya para transferi yapabilirsiniz. Havale işlemi ise Ziraat Bankası çatısı altında farklı bir hesaba para göndermeye verilen isimdir. Ziraat Bankası’nın eft gönderim saatleri aşağıda yer almaktadır.

Ziraat EFT Saatleri

Ziraat Bankası EFT işlemlerinizi hafta içi 09:00 – 17:00 saatleri arasında yapabilirsiniz. Saat 16:00’dan sonra 17:00’a kadar EFT yapabilirsiniz ancak bu saatten sonra yapılacak EFT işlemleri için “Geç EFT” adı altında ekstradan EFT ücreti alınacaktır. Yarı tatil günlerinde ise saat 09:00 ile 11:00 saatleri arasında EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bayramlarda, resmi tatil günlerinde ve haftasonu günlerinde yani bankaların kapalı olduğu günlerde EFT ile para gönderilemez, para alınamaz. Ancak “ileri tarihli EFT talimatı” vererek ilk iş gününe eft talimatı verebilirsiniz. Bu sayede talimat verdiğiniz günün sabahı saat 09:00’da işlem listeye alınacak yaklaşık 10 dakika içerisinde karşı hesaba gönderilir.

Tüm bankalar: EFT saatleri

Ziraat Bankası’ndan EFT Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası’ndan farklı bir bankaya para göndermek istiyorsanız öncelikle Ziraat Bankası internet şubesine (https://www.ziraatbank.com.tr/tr) veya mobil şubeye giriniz. Sonrasında sırasıyla Hesaplar – Para transferi – EFT adımlarını takip ediniz. EFT sayfasında ise gönderilecek kişinin İBAN numarası, adı soyadı, gönderilecek para miktarını ve para gönderen hesabı seçerek “Devam Et” tıklayınız. Açılan sayfada bilgileri tekrardan kontrol ederek onaylarsanız para karşı hesaba EFT yapılacaktır. Ziraat EFT yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Gönderilecek banka hesabının IBAN veya hesap numarasını kontrol ediniz
  • Para transferini EFT saatlerinde yapmaya dikkat ediniz
  • Gönderilecek hesap sahibi adı soyadı bilgilerini doğru giriniz
  • Açıklama bölümünü mutlaka doldurun, bir kişiye borç para veriyorsanız para gönderirken açıklamaya mutlaka “borç para” yazınız. Eğer borç verdiğiniz kişi parayı tekrar size vermezse bunu bir dekont ile dava açarak kısa zamanda alabilirsiniz
  • Hafta sonu, resmi tatiller, bayram günlerinde bankalar kapalı olduğundan dolayı EFT yapılamaz. Bu günlerde EFT yaparken ileri tarihli olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Ziraat Bankası EFT ücreti 2022

Ziraat Bankası EFT ücreti 2022

EFT Kanalı 1.000 TL Altı 1.001 – 50.000 TL 50.001 TL üzeri
Mobil bankacılık 1.14 TL 2.29 TL 28.65 TL
İnternet bankacılığı 1.14 TL 2.29TL 28.65 TL
ATM 2.29 TL 5.73 TL 57.30 TL
Banka şubesi 5.73 TL 11.46 TL 114.60 TL
Müşteri hizmetleri 5.73 TL 11.46 TL 114.60 TL
Geç EFT – İnternet 1.71 TL 3.43 TL 42.97 TL
Düzenli EFT 1.14 TL 2.29 TL 28.65 TL

Yukarıda yer alan ücret bilgisine BSMV dahil değildir. Saat 16:00’dan sonra yapılan EFT işlemlerinden “Geç EFT ücreti” alınmaktadır.

Ziraat Bankası EFT İptal Etme

Bazı durumlarda yaptığımız EFT işlemini iptal etmek isteyebiliriz. İBAN veya hesap numarasını yanlış yazmamızdan dolayı veya paranın EFT saatlerinde gönderilmemesinden dolayı EFT işlemini iptal etmek istiyorsanız siz de Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayabilir ve EFT talimatını iptal edebilirsiniz. İleri tarihli EFT talimatı dışında EFT ile gönderilen para transferleri kesinlikle banka tarafından iptal edilemez. Para karşı hesaba geçtiyse ve yanlış hesaba para gönderdiyseniz bu durumda hukuki yollara başvurmanız gerekebilir. Daha detaylı bilgilere Ziraat Bankası EFT iptal etme sayfamızı ziyaret ediniz.

EFT Yanlış Hesaba Gitti, Ne Yapacağım?
EFT işleminizin yanlış olarak yapıldığını düşünüyorsanız bunu biran önce Ziraat Bankası’na bildirmeniz gerekmektedir. Yanlış hesaba para yatırma sayfamızdan daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

EFT Yaptım, Ne Zaman Karşı Tarafa Geçer?
Eft gönderim saatlerinde eftnizi yaptıysanız, normal şartlarda 20 dakika içerisinde eft işlemi karşı tarafın hesabına geçecektir. Eğer bir problem oluştuysa ve eft işleminiz yarım saat gibi bir zaman sonra bile karşı tarafın hesabına geçmiyorsa Ziraat Bankası’nın müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirebilirsiniz.

İlgili: Ziraat Bankası müşteri hizmetleri direk bağlanma

Ziraat Bankası EFT Sorgulama
Ziraat Bankası’nda iş günü mesayi saatleri içerisinde gönderilen eft işlemleri işleme alınarak 5 ile 20 dakika arasında karşı tarafa iletilir. Teknik yada diğer sorunlardan dolayı eft’niz gönderilmediyse bunun sorgulamasını ise 0850 220 00 00 numaralı Ziraat müşteri hizmetlerinden sorgulayabilirsiniz. Ayrıca bunun yanı sıra Ziraat Bankası şubelerinden de eft’niz hakkında bilgi almanız mümkündür. Ayrıca EFT’niz işleme alınmadıysa iptal etme seçeneğiniz de vardır. Bunun için https://www.ziraatbank.com.tr/tr/index.html Ziraat Bankası resmi sitesine giriş yaptıktan sonra EFT işlemleri menüsünden tüm işlemlerinizi anında kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca diğer bankaların eft saatleri ve eft ile ilgili bilgileri almak istiyorsanız, aşağıda verdiğimiz linklerdeki konuları da inceleyebilirsiniz. Tüm eft işlemleri hakkında sitemiz üzerinden konulara ulaşma şansınız vardır. Ziraat Bankası EFT saatleri  bu konudaki belirtildiği şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca diğer bankaların eft saatlerini de incelemek istiyorsanız eft saati konumuza bakabilirsiniz.

FAST (Kolay Adres) kullanarak para transfer işlemlerinizi 7/24 yapabilirsiniz. Ziraat Bankası kolay adres para yollama sayfasından daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası EFT ücretleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir