Ziraat Bankası Eksi Hesap Nasıl Açılır

featured

Hesabınızda para olmasa dahi harcama yapabilme imkanı tanıyan eksi hesap ile Ziraat bankası eksi hesap açma ile ilgili bu sayfada bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Ziraat Bankası eksi hesap nasıl açılır sorusuna yanıt bulduğumuz makalemizi
inceleyebilirsiniz. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan bir müşterinin hesabında para bulunmamasına rağmen önceden belirlenen kredi limiti dahilinde ödemeleri gerçekleştirebilmesini sağlayan ya da, nakit çekim işlemi yapabilmesine olanak tanıyan bankacılık ürününe Ziraat Bankası Kredili Mevduat Hesabı (eksi hesap) denir. KMH olarak bilinen kısaltma kredili mevduat hesabına aittir. Ancak bu ürün bir çeşit kredi işlemi olarak kullandırıldığı için hesap bakiyesi eksiye düşmekte ve müşteri çektiği tutarları daha sonra işleyen faizi ile birlikte ödemektedir. Peki, KMH özellikleri nelerdir ve faiz oranları diğer hesap türlerine göre nasıldır?

Ziraat Bankası Eksi Bakiye Nasıl Açılır?

Kredili Mevduat Hesabı yani eksi hesabı kullanmak istiyorsanız siz de Ziraat Bankası şubesini ziyaret ederek müşteri temsilcisinden eksi hesap başvurunuzu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası internet şubesine girerek, Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası 0850 220 00 00‘ı arayabilir ve eksi hesabınızı aktif edebilirsiniz.

 

 

Özellikleri

 

Hesabında para olmasa bile nakite ihtiyaç duyduğu anda hesabının eksi bakiyelerini kullanmak isteyenler ya da otomatik ödeme talimatlarının aksamasını istemeyenler Kredili Mevduat Hesabı’nı (eksi hesap) kullanabilirler. Ziraat Bankası Kredili Mevduat Hesabı ürünün başlıca özellikleri şu şekildedir:

– ATM’ler aracılığıyla 7 gün 24 saat kredi kullanılabilir.
-Sadece kredinin kullanıldığı günler hesaplanarak faizli geri ödeme yapılır.
-Hayat sigortasının yapılıp,yapılmaması müşterinin insiyatifindedir.
-Faizler,hesabınızın eksi bakiyeye düştüğü günler baza alınarak,aylık ya da üç aylık dönemlerde kesilir.
-Hesabınıza para yatırınca sıfırlanır.

 

Ziraat Bankası Eksi Hesap Faiz Oranları

 

Tüketicinin vadesiz mevduat hesabına tanımlanmış olan kredi limiti olarak bilinmekte olan KMH, hesabında para bulunmadığı hallerde bile nakit çekim yapabilmeye olanak tanıdığı için bir tür kredi işlemidir. Bu nedenle hesap sahibi için faiz ödeme yükümlülüğü söz konusudur.

 

Ziraat Bankası mevzuat gereğince, KMH (eksi hesap) için başvuruda bulunan kişiye kredili mevduat hesabı (eksi hesap) kapsamında, kullandırılacak olan kredinin geri ödemesi için uygulanan faiz oranlarını serbestçe belirleyebilir. Ayrıca diğer giderler ve masraflar için de tahsil edilecek olan tutarlar, banka tarafından serbestçe belirlenebilmektedir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce ilgili banka yetkililerinden Ziraat Bankası KMH hakkında bilgilendirme yapmasını talep etmelisiniz. Faiz oranlarının hesaplanması ile ilgili kredili mevduat hesabından kullandığınız gün kadar faiz uygulanabileceğini ve eksi bakiyeye düşen günlerin hesaplanması sonrasında faizlerin aylık veyahut 3 aylık dönemlerde kesileceğini unutmayınız.

Kısaca hesaplama formülüne değinecek olursak, faizin tutarı sistem tarafından kaydedilen gün sonralarındaki eksi bakiye üzerinden “Anapara x Gün x Faiz / 36000” formülü ile günlük olarak hesaplanmaktadır. Doğal olarak kısaca hesaplamadaki önemli kısaslar; hesabın sıfırlandığı gün ile eksiye geçildiği gün diyebiliriz. Siz değerli okurlarımızla Ziraat bankası eksi hesap nasıl açılır sorusuna cevap vermeye çalıştık.Haberimizin detaylarında eksi hesap hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Ziraat Bankası bakiye sorgulama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir