Ziraat Bankası Emekli Kredisi Başvuru ve Hesaplama

featured

Emeklilere özel kredi avantajları Ziraat Bankası’nda. Siz de Ziraat Bankası emekliye kredi başvurusu ve hesaplama bilgilerine bu sayfadan göz atarak uygun faizlerle kredinizi hemen kullanabilirsiniz.

 

Devlet bankalarımızdan en köklüsü ve en çok tercih edileni kuşkusuz Ziraat Bankası’dır. Siz de Ziraat Bankası emekli kredisi 2018 yılında başvurunuzu yapabilir ve hemen kredinizi kullanabilirsiniz. Emeklilere özel avantajlı ve uygun faizli kredi seçenekleri bulunan Ziraat Bankası’ndan tüm emekliler anında kredi kullanabilir. Bu sayfamızda Ziraat Bankası emeklilere özel kredileri arasında ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri için başvuru kanallarını ve kredi hesaplamaları ile faiz oranlarını hazırladık. Aşağıda bulunan bilgileri inceleyerek siz de hemen Ziraat Bankası emekli kredisine başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca Ziraat Bankası emekli kredisi yaş sınırı, gerekli belgeler ve kredi detayları da konumuzda yer almaktadır.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİYE KREDİ

Ziraat Bankası emeklilere faizsiz kredi vermez ancak düşük faizli krediler verir. Ayrıca Ziraat Bankası’nın katılım bankası olan Ziraat Katılım’dan faizsiz kredi (Kar payı) kullanabilirsiniz. Ziraat Bankası emeklinin artısı kredisi ile emeklilere özel kredi fırsatları bulunmaktadır. Diğer kredilere göre uygun faiz oranları ve uzun dönem ödeme avantajları da emekliler için Ziraat Bankası’nda bulunmaktadır. Maaş ödemelerini Ziraat Bankası’ndan alan emeklilere özel olarak aşağıda yer alan faiz oranları ve kredi seçenekleri bulunmaktadır.

Ziraat Bankası Emekli Kredisi Hesaplama

Ziraat emekli kredilerinden yararlanmak için emekli maaşınızı Ziraat’e taşımanız gerekmektedir. Bunu yapabilmek için nüfus cüzdanınızla birlikte en yakın Ziraat Bankası’na gidebilir ve maaşınızı taşıyabilirsiniz. Ayrıca Ziraat Bankası kredilerinden PTT üzerinden de yararlanabilirsiniz. PTT’den maaş alan emekliler Ptt şubelerinden Ziraat Bankası emekli kredisini kullanabilir. İhtiyaç kredisi kullanmak isteyen emeklilere özel olarak 48 aya varan vade, %1,63   faiz oranı avantajı bulunmaktadır. Örnek hesaplama tablosu aşağıda yer almaktadır. 10.000 TL ve 20.000 TL emekli kredisi için Ziraat Bankası’nda aylık ödeme tablosunu ve faiz oranını aşağıdaki hesaplama tablolarından inceleyebilirsiniz.

 Kredi miktarı  Vade Sayısı (Ay)  Faiz Oranı  Aylık Ödemesi
 10.000 TL  12  1,63  943 TL
 10.000 TL  24  1,63  526 TL
 10.000 TL  36  1,63  389 TL
 10.000 TL  48  1,63  323 TL

 Kredi miktarı  Vade Sayısı (Ay)  Faiz Oranı  Aylık Ödemesi
 20.000 TL  12  1,63  1.886 TL
 20.000 TL  24  1,63  1.052 TL
 20.000 TL  36  1,63  779 TL
 20.000 TL  48  1,63  646 TL

Ziraat Bankası emekli kredisi yaş sınırı

Ziraat Bankası’nda emeklilere özel olarak 70 yaşına kadar kredi verilmektedir. 70 yaşın üstündeki emeklilerden ek belge ve kefil talep edilebilmektedir. Çoğu banka da yaş sınırı 75-80’e kadar çıksa da Ziraat Bankası’nda emekliler 70 yaşına kadar kredi alabilmektedir. Yine de bu durum bazı kişiler için değişiklik gösterebilir. Kredi çekebilme yaşı 18-70 olarak belirlenmiştir. Kefil göstererek 80 yaşına kadar Ziraat Bankası’ndan kredi çekebilirsiniz.

Ziraat Bankası Emekli Konut Kredisi

Emeklilere özel olarak Ziraat Bankası’nda konut kredileri de avantajlı tekliflere sahiptir. 0,98 faiz oranı ve 120 aya varan vadelerle kredinizi Ziraat Bankası’ndan kullanabilir ve hayalinizdeki evi satın alabilirsiniz. Emekli konut kredisi başvurusunda istenilen belgeler kimlik belgeniz, alınacak konutun tapu fotokopisi ve yapı kullanım izni, ikamet belgesi ve banka tarafından gerek görüldüğü durumlarda istenilecek bir kaç ek belge. Konut kredisi Ziraat Bankası’nda evin değerinin %80’ine kadar verilmektedir geriye kalan %20’lik kısmı kredi kullanacak kişi peşin olarak vermek zorundadır. Ekspertiz değerinin %80’ine kadar krediyi Ziraat Bankası’ndan kullanabilirsiniz.

Ayrıntı: Ziraat Bankası emekli konut kredisi

HABER: Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar

 Kredi miktarı  Vade Sayısı (Ay)  Faiz Oranı  Aylık Ödemesi
 70.000 TL  60  0,98  1.548 TL
 70.000 TL  120  0,98  994 TL
 100.000 TL  60  0,98 2.212 TL
 100.000 TL  120  0,98  1.420 TL

Ziraat Bankası emekli kredisi başvuru yapmak için öncelikle banka şubesine gitmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası’na emeklilik maaşınızı taşıdıktan sonra internet şubesinden, sms ile, atm’lerden, müşteri hizmetlerini arayarak kredi başvurusunu yapabilirsiniz. Ayrıca emekli maaşını farklı bankadan alan kişiler de Ziraat Bankası’ndan kredi kullanabilirler ancak maaş müşterilerine özel olarak banka şubesinde farklı faiz indirimleri uygulanabilmektedir. Bu indirimlerden yararlanabilmeniz için maaşınızı taşımanız gerekiyor. Aşağıda yer alan kanallardan kredi başvurusunu bankaya iletebilirsiniz.

1. İnternet şubesinden: Ziraat Bankası internet şubesine ( https://www.ziraatbank.com.tr) giriş yaparak veya kredi başvurusu sayfasına göz atarak başvurunuzu bankaya gönderebilirsiniz.

  1. Sms ile: Ziraat Bankası sms kredi başvurususayfamıza göz atarak ihtiyaç, taşıt veya konut kredisi başvurusunu tek bir sms göndererek yapabilirsiniz.
    3. Müşteri hizmetlerinden:Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası 444 00 00’ı arayarak hemen kredi başvurusunu yapabilirsiniz.
    4. Banka şubelerinden: En yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kimlik belgenizle başvurunuzu yapabilirsiniz.

    Siz de yukarıda yer alan Ziraat Bankası emekliye kredi başvuru ve hesaplama bilgilerini inceleyerek hemen kredinizi kullanabilirsiniz. Ziraat Bankası’nda emekliler için uygun faizler ve 48 aya varan vadelerle taşıt kredisi de verilmektedir. Taşıt kredilerinde ise alınacak taşıtın 5 yaşa kadar olması istenilmektedir.

    İLGİLİ:
    Emeklilere özel ptt ihtiyaç kredisi
    Emekliler ne kadar kredi çekebilir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir