Ziraat Bankası Esnaf Kredisi Başvurusu 2023

featured

Bu sayfadan Ziraat Bankası esnaf kredisi paketini inceleyerek bu sayfamızı hazırladık. İşinizi büyütmek için siz de hesaplama yaparak en uygun faiz oranlarıyla Ziraat Bankası’ndan esnaf kredisi kullanabilirsiniz.

Esnafa kredi desteğinde bulunan bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası, en uygun faiz oranlarıyla kredi veriyor. Siz de Ziraat Bankası esnaf kredisi başvurusu yaparak işinizi büyütebilir, uygun faiz oranlarıyla kredinizi kullanabilirsiniz. Esnaflara özel olarak pek çok farklı kategoride kredileri araştırarak aşağıda sıraladık. Size uygun olan krediyi tercih ederek kredinizi Ziraat Bankası şubelerinde kullanabilirsiniz. Esnaflara özel olarak kefalet kredisi paketi de konu içerisinde yer almaktadır.

Ziraat Bankası Esnaf Kredisi
Ziraat Bankası’nda pek çok farklı kategoride esnaflara özel olarak kredi veriliyor. Rotatif Kredi, İskonto Kredisi, Gün İçi Kredisi, Nakit Yönetim Kredisi, Taksitli Krediler, Döviz Kredileri, Spot Krediler, Kredili Mevduat Hesabı (KMH), Kobi Değer Kredisi gibi kredi çeşitleri esnaf, kobi ve girişimcilere özel olarak verilmektedir. Gelin bu kredilerin ayrıntılarına birlikte göz atalım.

Gün İçi Kredisi:
Günlük nakite sıkışan esnaflara özel olarak Ziraat Bankası’nda verilen kredi çeşididir. İşletmenizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsanız siz de Gün İçi Kredisi’ne başvurunuzu yaparak aynı gün kredinizi kullanabilirsinizi. Esnafın gün içerisindeki çok kısa süreli nakit, provizyon açığı bu kredi sayesinde kapatılır. Gün İçi Kredisi’nin vadesi 1 gündür. Gün içerisinde kapatılmayan kredi borcu, normal krediler gibi yasal işleme tabi tutulabilir. Gün İçi Kredisi’nden yararlanmak istiyorsanız daha önce Ziraat Bankası’nda kredi kullanmış olmanız gerekiyor.

ROTATİF KREDİ:
İşletmenizin nakit ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorsanız, 12 aya varan vadelerle siz de Borçlu Cari Hesap Kredisi’ne başvuru yapabilir, kredinizi hemen çekebilirsiniz. Uygun faiz oranları ve ödeme seçenekleriyle siz de 12 aya varan vadelerle Rotatif Kredi başvurusu yapabilirsiniz. Başvuruyu Ziraat Bankası şubesinden yapabilirsiniz.

İSKONTO KREDİSİ:
İskonto-iştira edilecek olan senedin vadesi yada çekin keşide tarihi ile sınırlı olarak vadesine / keşide tarihine en geç 180 gün (6ay) kalmış olan senetler ve çekler iskonto yada iştira işlemine tabi tutulur.

İlgili: Senetle para

NAKİT YÖNETİM KREDİSİ:
İşletmenizin kısa süreyle nakit ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsanız bu krediden yararlanabilirsiniz. Nakit yönetim kredisi’ne başvurarak vergi ve primlerinizi zamanında ödeyebilirsiniz. SGK primleri, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom faturaları, vergi ödemeleri gibi ödemeler için bu krediyi kullanabilirsiniz. Bu krediden yararlanmak isteyenler daha önce Ziraat Bankası’ndan kredi çekmiş olması gerekmektedir.

TAKSİTLİ KREDİLER:
İşletmenizin nakit ihtiyacını karşılamak istiyorsanız Taksitli Krediler’e başvuru yapabilir ve uygun faiz oranlarıyla kredinizi kullanabilirsiniz. İşletmeye uygun ödeme planı çıkartılarak vade süresi boyunca faiz oranları sabit kalır. Bu krediyi Ziraat Bankası şubelerinde kullanabilirsiniz.

 

Tüm bankalar: Esnaf kredisi veren bankalar

DÖVİZ KREDİLERİ:
İhracat öncesi nakite ihtiyacınız varsa Döviz Kredisi’ne başvuru yapabilir ve ihracatlarınızın sevkini kolaylıkla yapabilirsiniz. İhracat ve ithalat satış ve teslimlerle birlikte döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan firmalara özel kredi paketidir. Bu kredi 24 aya varan vadeler, spot krediler ise 12 aya varan vadelerle kullanılabilir.İhracat taahhüdü yerine getirildiğinde ise vergi, harç ve fon muafiyeti vardır.

SPOT KREDİLER:
Kısa süreli paraya ihtiyacı olan şirketler Spot Kredisi’ne başvuru yapabilir. Bu kredinin vadesi 6 ay kadardır. Kredinin tutarı, uygulanacak faiz oranları ve vade kredinin kullandırıldığı tarihteki piyasa koşullarına göre gerçekleşir.

KREDİLİ MEVDUAT HESABI (EKSİ HESAP)
Kobilere özel olarak Kredili Mevduat Hesabı başvurusu yapın, hesabınızda para olmasa bile eksi hesaptan faturalarınız ödeyin, alışveriş yapın yada nakit kullanın. Kredi limiti dahilinde siz de Kredili Mevduat  Hesabınızı açtırabilirsiniz. Faiz oranı, aylık yada üç aylık dönemlerde yapılır. Hesabın eksi bakiyede olduğu süreye göre faiz hesaplanır. Kredili Mevduat Hesabı başvurusunu şubelerden yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiyi Ziraat Bankası eksi hesap sayfasından alabilirsiniz.

KOBİ DEĞER KREDİSİ – 2
Ülkemizde ticaret ve üretim başta olmak üzere tüm sektörlerde hizmet veren Kobi’lere uygun faiz oranlarıyla işletme sermayesi finansman desteği sağlamak amacıyla Kobi Değer Kredisi – 2 paketi uygulamaya koyulmuştur. Kobi Değer Kredisi – 2 ile üretim ve ticaret başta olmak üzere tüm sektörlerde hizmet veren, 125 milyon TL’ye kadar ciroya sahip olan tüm Kobi’lere KGF kefaleti ile uygun şartlarda ve faiz oranlarıyla kredi verilmektedir. Ciro ve faaliyet alanına göre azami olarak 5 milyon TL’ye kadar işletme kredisi kullandırılabilecektir. 6 ay anapara ödeemesiz olarak toplamda 36 ay vade, aylık eşit taksitli, %2 kefalet komisyonu ile kullandırılacak Kobi Değer Kredisi – 2 faiz oranları ise aylık %1,54, yıllık ise %18,48 olarak belirlenmiştir.

Siz de bu sayfada yer alan bilgileri inceleyerek Ziraat Bankası esnaf kredisi 2019 yılı hakkında güncel kredi paketlerini karşılaştırarak esnaf kredi başvurusu yapabilir ve işletmenize nakit sağlayabilirsiniz.

 

Esnaf Kefalet Kredi
Halkbank esnaf kredisi

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir