Ziraat Bankası Faizsiz Çiftçi Kredisi 2021

featured

Müjde geldi, Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi 2021 yılında da verilecek. Siz de faizsiz çiftçi kredilerinden yararlanmak istiyorsanız bu sayfadan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Yeni yılında gelmesiyle birlikte geçimini çiftçilik yaparak sürdüren vatandaşlarımız Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi 2021 başvuru tarihlerini ve kredi detay şartlarını merak etmektedirler. Kredi Bankalar sitesi olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimize özel kredi kampanyalarını sitemizde paylaşmaya devam ediyoruz. Aşağıdan devlet bankaları arasında hizmet vermeye devam eden Ziraat Bankası’nın çiftçilere özel olarak sunduğu kredi paketlerini inceleyebilir, kredinin şartları, faiz oranları, hesaplama, kredi başvurusu için gerekli belgeler ve tüm merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Faizsiz Çiftçi Kredisi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan kredi paketinde, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere verilecek. Karar 3 Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Böylece, Ziraat Bankası geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da çiftçilerimize faizsiz veya düşük faizli krediler vermeye devam edecek. Kredi paketinde önceliğin bölge yatırımı, yurtiçinde doğan hayvan alım ve kullanımları, kendi yemini üretmek için mera kullanımları, yeni enerjilerin kullanımları, genç çiftçi, kadın ve çiftçi benzeri kriterlere göre faiz indirimleri de olacak. Ziraat Bankası tarafından Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılacak kredide 100 Bin TL’ye kadar kredi çekebilirsiniz. Bu tutarın üstünde kredi kullananlara ise indirimli olarak hayvancılık, bitkisel üretimler ile muhtelif konularda kredilerin faiz oranlarını ise Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen indirim oranlarıyla beraber, kredi üst limitleri aşmamak kaydıyla tarımsal kredi verilebilecek.

Ziraat Bankası Faizsiz Hayvancılık Kredisi

Ziraat Bankası tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilere özel olarak kredi paketi Resmi Gazete’de yayımlanarak başvurular alınmaya başlandı. Hayvancılık, bitkisel üretim faaliyetleri ve pek çok farklı başlık altında siz de bu kredilerden yararlanabilirsiniz. Hayvancılıkla ilgili aşağıdaki başlıklarla üretim yapan kişiler faizsiz kredi desteğinden yararlanabilir.

  • Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,
  • Büyükbaş hayvan besiciliği,
  • Arıcılık,
  • Kanatlı hayvancılık,
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve üretimi,
  • Hindi yetiştiriciliği,
  • Su ürünleri avcılığı,
  • Su ürünleri yetiştiriciliği,
  • Damızlık düve yetiştiriciliği,
  • Damızlık etçi kombine sığır yetiştiriciliği,
  • Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği,
  • Hayvansal üretimler.

 

Faizsiz Çiftçi Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

2020 yılında faizsiz çiftçi kredilerinden yararlanmak ve başvuru yapmak istiyorsanız siz de en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yıl verilecek faizsiz kredi desteği çiftçilerin üretimini arttırarak ekonomiye büyük destekler verecektir. “Tarım Kredileri” olarak adlandırılan bu kredi türünde büyük bir dönem de böylece başlamış oldu. Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredileri önümüzdeki 3 yıl verilmeye devam edilecek. Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2020 yılı sonuna kadar vereceği tarımsal kredilerde yüzde 9’a kadar düşen faiz oranları, düşük faizli işletme ve yatırım kredileri, minimum yüzde 50 indirimli olarak oran yüzde 4.5’e çekiliyor. Hayvancılık kredilerinde belli koşulların sağlanması halinde yüzde 100 indirimli olarak kredi kullanılabiliyor. Faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için çiftçi belgeniz ve kimlik belgenizle beraber Ziraat Bankası şubelerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ziraat Bankası Seracılık Kredisi

Seracılığa bu yıl da büyük destekler geldi. Kredinin üst limiti 10 milyon TL’den 25 milyon TL’ye kadar yükseltildi. Faiz indirim oranları da seracılıkta en az %50 olarak belirlendi. Yenilenebilir enerji kullanımı, yurt içi sertifikalı tohum kullanımları, organik tarım, genç çiftçi, kadın çiftçi gibi koşulların sağlanmasıyla indirim oranları da %100’e çıkartılarak faizsiz olarak kredi kullanılabiliyor. Ayrıca modern basınçlı sulama sistemlerine yatırımlarda verilecek kredilerin üst limiti de 5 milyon liraya kadar çıkarken, yurt içinde kullanılabilen makine alımları yapılırsa bu durumda sıfır faiz uygulanıyor.

Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Belgeler:
Tüzel kişiler;

  • Çiftçi veya ÇKS’ya ait kayıtlı olduğunuzu gösteren belge
  • Yetkili olan kişinin noter onaylı imza sürküleri
  • Hangi odaya bağlıysanız onu gösteren belge
  • Vergi beyanı
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin kopyası ve aynı zamanda aslının olması
  • Tarımsal işletmeri teşvik belgeleri (tapu, kontrat vb.)
  • İşletmenin son 3 yıllık detaylı bilançosu ve detaylı gelir tablosunu gösteren belgeler

 

Kredi teminatı için (ipotek belgesi, mal beyanı)
Gerçek kişiler;

  • Çiftçi belgesi (ÇKS)
  • Nüfus cüzdanı
  • Kredi teminatını gösteren belgeler (ipotek edilen mal detaylı beyanı)
  • Tarımsal işletme belgeleri (tapu ya da kira kontratı)
  • Faaliyet gösterdiğine yönelik 3 yıllık gelir tablosu ve bilanço belgeleri

 

Yukarıda yer alan sektörlerdeki damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinin kredi üst limiti 25 Milyon TL’dir. Bu kredinin 750 Bin TL’ye kadar olan kısmı %100 faiz indirimli yani faizsiz olarak uygulanmaktadır. Bu uygulama için damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği de faydalanabilir. Damızlık düve yetiştiriciliğinde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan besiciliği, kanatlı üretimi, su ürünleri yetiştiriciliği ve yukarıda yer alan hayvancılık sektörleri, Ziraat Bankası faizsiz kredi avantajlarıdan yararlanabilir. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ortak çalışmaları ile çiftçiler bu yıl içerisinde faizsiz kredilerden yararlanabilecek.  Bu kredilerden yararlanmak için siz de başvurunuzu 1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapmanız gerekmektedir. Ayrıca bu krediyi kullanmak isteyen kişiler, daha önce faizsiz kredilerden yararlanmış olmaması gerekiyor. Başvurular şahsen, yukarıda belirtilen evraklarla beraber Ziraat Bankası şubelerine yapılabilir. Ayrıca bankanın bu kredi başvurusunda kredi notunuzu ve bazı kriterleri değerlendirme hakkı da vardır. Ziraat Bankası çiftçi kredisi  için bu bilgilendirmeyi sizlere sunduk. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen kişiler Ziraat Bankası şubelerine yada Tarım Kredi Kooperatif müdürlüklerine gidebilir. Geçtiğimiz yıllarda 250 bin liraya kadar kullanılabilen hayvancılık kredisi, 2020 yılında 1.5 milyon TL’ye kadar çıkartıldı.

 

İlgili konular:

Ziraat Bankası müşteri hizmetleri direk bağlanma

Faizsiz kredi veren bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir