Ziraat Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

featured

Ziraat kredi kartı bloke kaldırma işleminin nasıl yapıldığını bu sayfadan öğrenerek, kart blokesini kaldırabilirsiniz.

 

Kredi kartı kullanımları son zamanlarda büyük oranda artış göstermiştir. Kredi kartının bloke edilmesi ise, kullanılan kartın banka tarafından devre dışı edilme işlemidir. Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma yapmak isteyenler öncelikle blokelerin, bankaların insiyatifindedir ve müşteri istegiyle birlikte kredi kartının bloke edilmesi yani kullanım dışı bırakılması da mümkündür.

Ziraat Bankası kredi kartı bloke kaldırma

Ziraat Bankası kredi kartı veya banka kartı olarak kullandığınız Bank Kart bloke edildiyse, blokeyi kaldırmak için bankaya başvuru yapmanız gerekmektedir. 0850 258 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini aradıktan sonra sesli komut sistemine “kart blokesini kaldırmak istiyorum” diyerek yanıt verebilir, anında ilgili menüye aktarılabilirsiniz. Bu işlemi müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra müşteri temsilcisinin sormuş olduğu güvenlik sorularına yanıt vererek, kredi kartı blokenizi kaldırabilirsiniz.

Bloke kaldırmanın bir diğer yolu ise karta yeni bir şifre belirlemektir. Yine müşteri temsilcisini arayarak kart şifresi değiştirme menüsünden ilgili adımları takip ederek kartınıza yeni bir şifre oluşturabilir, eski şifrenizi güncelleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Ziraat kart şifresi değiştirme

 

Bloke olan kart şifresi nasıl alınır?

Ziraat kartınızın bloke olması durumunda SIFRE yazıp aralarında boşluk bırakarak “Kartınızın son 6 hanesi, Anne Kızlık Soyadınızın son 2 harfi veya Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757’e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.

Eğer Ziraat Bankası’ndan SMS doğrulama mesajları alamıyorsanız veya bankanın mobil uygulamasına Sim blokesinden dolayı giriş yapamıyorsanız kartınız değil sim kartınız bloke edilmiş demektir. Böyle bir sorunla karşılaştıysanız, Ziraat sim kart bloke kaldırma sayfasını ziyaret ederek sim kartınıza uygulanan bloke işlemini kaldırabilirsiniz.

Kredi Kartı Blokesi Ne Zaman Açılır?

Ziraat Bankası kredi kartınızın blokesi, borcun tamamı ödendikten sonra bir aksilik olmaması durumunda 24 saat içerisinde açılmaktadır. Eğer borcu ödemenize rağmen halen blokeniz kaldırılmadıysa, 444 00 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.
Düzenli harcamalar yapmak, bütçeye göre hareket etmek sizin açınızdan en iyi olanıdır. Ziraat Bankası kart blokesi kaldırma işlemi yapmak isteyenler öncelikle borçlarını ödemeliler. Bundan sonra ise düzenli harcamalar yaparak kredi notunuzu yükseltebilir ve düzenli yapılan ödemeler ile kredi kartının bloke edilmemesini sağlayabilirsiniz.
Ziraat Bankası müşteri hizmetleri direk bağlanma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir