Ziraat Bankası Traktör Kredisi Hesaplama ve Şartlar 2022

featured

Ziraat Bankası traktör kredisi 2022 yılı şartları ve traktör kredisi hesaplama, erteleme ve gerekli belgeleri bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

 

Ziraat Bankası traktör kredisi  en uygun faiz oranları ile sizde bir traktör alabilirsiniz. Her zaman çiftçi ve ürüticilerimizin yanında yer alan ve tüm finansman desteklerini veren Ziraat Bankası, bu sefer çiftçilere özel olarak traktör kredisi ile karşınızda. Geçen yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da en uygun faiz oranlarıyla birlikte işte sizin için traktör kredileri. “Tarımsal Mekanizasyon Araçlarının Kredili Satışına Esas Deney ve Denetimlerle İlgili olan Tebliğ” esaslarına uyularak zirai kredilerde, belgesi olan ve sıfır/kullanılmamış yada 5 yaşını geçmemiş traktörlerin alımı için gerçek kişi üreticilere, değişken yada sabit faizlerle traktör kredileri ve ikinci el traktör kredisi imkanı sunmaktadır.

Ziraat Bankası traktör kredisi faiz oranları
Ziraat Bankası’ndan traktör kredisi kullanmak isteyen çiftçiler, öncelikle aşağıda yer alan kredi esas maddelerini incelemesi gerekmektedir.

Satış miktarının en fazla %75’ine kadar çıkan bu kredide, alternatifli seçenekler de mevcuttur. Bir kaç özel bankada senelik olarak faiz oranları %15 – 20 civarında olmasına karşın Ziraat Bankası’nda %5 – %7 arasında değişmektedir. Bu krediler her ne kadar devletimiz tarafından çiftçileri desteklemek amacıyla sunulsa da, krediyi alabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Hangi şartları yerine getirmek gerekiyor?
Ziraat Bankası’ndan traktör kredisi almak isteyen çiftçiler öncelikle ÇKS belgesini alması gerekmektedir. ÇKS belgesi, sizin çiftçi olarak üretim yaptığınızın kanıtıdır. Diğer yandan kredi notunuz da banka tarafından incelenecek ve geçmiş ödemelerinize bakılacaktır. Devlete vergi ve diğer borçlarınızın olmaması gerekmektedir. Ayrıca adres bilgilerinin teyiti için banka sizden resmi belgeler isteyecektir. Ayrıca Ziraat Bankası kredi hesaplama için örnek bir veriyi sizlerle paylaşıyoruz. Banka faiz oranlarının değişebileceğini de dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • 30.000 TL %6 faiz oranılı yıllık ödemesi 7.800 TL, toplam ödemesi ise 39.000 TL olacaktır.
  • 40.000 TL 5 yıl vadeli, 12 ayda bir ödemeli traktör kredisi için taksit ödemesi 10.400 TL
  • 50.000 TL 5 yıl vadeli, 12 ayda bir ödemeli kredi için 13.000 TL toplamda ise 65.000 TL ödenecektir.

 

Özellikleri

Ziraat Bankası; Değişken Faizli Traktör Kredileri kapsamında,

  • Yeni ve kullanılmamış traktörler için
  • 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifleri ile,
  • Proforma fatura veya satış teklif mektubunun azami %75’ine kadar,

Sabit Faizli Traktör Kredileri kapsamında;

  • Ziraat Bankası ile anlaşma yapan firmalar ve bayileri tarafından satılan,
  • Yeni ve kullanılmamış traktörler için,
  • 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifleri ile,
  • Proforma fatura veya satış teklif mektubunun azami %75’ine kadar,
  • Vade sonuna kadar sabit faiz garantisi ile

İkinci El Traktör Kredisi kapsamında,

  • Azami 5 yaşındaki traktörler için,
  • 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme alternatifleri ile,
  • Kasko bedelinin %75’ine kadar,
  • Sabit veya değişken faiz alternatifleri ile, traktör alım  kredilerini Ziraat Bankası’nda kullanabilirsiniz.

 

Ziraat bankası traktör kredisi erteleme

Ziraat Bankası traktör kredisi çektikten sonra ödeme zorluğu çeken çiftçiler krediyi 1 seneye kadar erteleyebilir. Ziraat kredi ertelemesi için krediyi kullanan kişinin Ziraat Bankası şubesine giderek başvuru yapması gerekmektedir.

 

Ziraat Bankası traktör kredisi verilerini sizlerle paylaştık. Ayrıca çiftçilerimize özel kredi kampanyalarından haberdar olmak istiyorsanız sitemizi takip edebilirsiniz. Diğer yandan traktör kredisi başvurusu için banka şubesine gitmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası her zaman çiftçi ve üreticilerimizin yanında yer alarak ekonominin gelişmesinde katkıda bulunmaktadır.

Güncel: Traktör Kredisi Veren Bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir