Ziraat Bankası Yurtdışı Para Transferi Nasıl Yapılır?

featured

Yurtdışı ülkelerine para transferi yapmak istiyorsanız Ziraat Bankası yurtdışına para gönderme veya Ziraat Bankası yurtdışından para alma işlemlerini bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

 

Her bankada olduğu gibi Ziraat Bankası’nda da yurtdışına para göndermek için kendi anlaşmalı olduğu kurumları kullanmaktadır. Ziraat Bankası’ndan en hızlı şekilde yurtdışına para yollama veya Ziraat Bankası yurtdışından para alma işlemlerinin nasıl yapılacağını başlıklar halinde sıraladık. Aklınıza takılan tüm sorulara kaynak niteliğinde bir yazıyla karşınızdayız, siz de aşağıda bulunan detayları inceledikten sonra Ziraat Bankası yurt dışına para gönderme hakkında tüm gereken bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Yurt Dışına Para Gönderme

Ziraat Bankası şubeleri veya internet şubesi aracılığıyla yurt dışına para göndermek için en kolay yol Western Union’dur. Western Union dünyanın pek çok ülkesinde bankalarla ve anlaşmalı kurumlarla çalışan bir para transferi kurumudur. Siz de Ziraat Bankası internet şubesinden veya şubesine giderek Western Union aracılığıyla yurtdışındaki pek çok ülkeye anında para transferi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise SWİFT ile para transferidir. Her ikisini de başlıklar halinde aşağıda açıkladık.

Bankalarda özellikle yurtdışına para göndermek oldukça yüksek maliyetler gerektirebilir. Düşük komisyonlarla yurtdışına para göndermek veya yurtdışından para almak istiyorsanız, dünya genelinde kullanılan ve Türkiye’de de BDDK tarafından yetki belgesine sahip olan Wise’yi tercih edebilirsiniz.

Wise hesap açmak için tıklayın.

 

Ziraat Bankası’na Yurtdışından Para Gönderme

Yurt dışındaki bir akrabanız veya tanıdığınız size para göndermek istiyorsa, paranızı SWİFT aracılığıyla kolaylıkla hesabınıza alabilirsiniz. Bunun için karşı tarafa sizinm IBAN No, alıcı bilgileri ve SWİFT Kodunuzu göndermeniz gerekmektedir. Bu bilgileri karşı tarafa göndererek Ziraat Bankası aracılığıyla Swift ile döviz para transferi işlemi yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası SWIFT Kodu Nedir?

Ziraat Bankası SWIFT Kodu: TCZBTR2AXXX

Yukarıda belirtilen Ziraat SWIFT kodu, yurtdışından ülkemize para transferi yapılırken kullanılması şart olan bir koddur. Her bankanın SWIFT kodları birbirinden ayrıdır ve bu kod sadece Ziraat Bankası için geçerlidir. Avrupa ülkelerinden gelecek para transferlerinde bu kod gerekli olsa da, Amerika’dan gelecek para transferi için bu kod gerekmeyebilir. Para transferi esnasında bu kodun yazılmamaası, transfer işleminin başarısız sonuçlanmasına neden olacaktır. Tranfer işlemi bankaların işlem yoğunluğuna göre maksimum 3 iş günü sürmektedir.
Western Union para gönderme nasıl yapılır?

Western Union para çekme nasıl yapılır?

ZİRAAT BANKASI YURTDIŞINA EFT YAPILIR MI?
EFT, ülkemizde Merkez Bankası’nca yönetilen bir para transfer işlemidir. Eft ile sadece Türkiye’de bulunan bankaların hesaplarına para gönderebilirsiniz. EFT sadece TL cinsinden para transferlerine imkan vermektedir. Havale işlemi ise aynı banka arasında farklı hesaplarda yapılan para transferlerine denilmektedir, yani eft ve havale ile yurdışına para yollayamazsınız. Karşı tarafın IBAN numarasını bilseniz bile, yurdışında bulunan bankalara eft veya havale ile para gönderimi kabul edilmez. Ziraat Bankası’ndan yurtdışına para yollamak isteyenler aşağıdaki alternatifleri kullanabilir.

Ziraat Bankası Yurtdışı Para Transferi:

Wise: Eski adıyla TransferWise yeni adıyla Wise olan şirketi kullanarak, hem güvenilir hem de oldukça düşük komisyon oranları ile yurtdışına para gönderebilir, yurtdışından gelen parayı çekebilirsiniz. Wise’de hesap açtıktan sonra birkaç kolay adımla Ziraat Bankası’ndaki paranızı Wise ile yurtdışına gönderebilir, yurtdışından gelen parayı Ziraat hesabınıza anında aktarabilirsiniz.

Wise hesap açmak için tıklayın

1. Adım: Wise hesabınıza para yükleme

  • Türkçe yönetim paneli olan Wise’den yeni üyelik açtıktan sonra Ziraat Bankası hesabınızdan Wise’ye para aktarmak için Wise’ye giriş yaptıktan sonra bakiye üzerine tıklayın.
  • TRY bakiyeniz için hesap bilgileri edinin seçeneğine tıkladıktan sonra yatırmak istediğiniz parayı girin.
  • T.C. numaranız gibi ilk doğrulama bilgilerini girdikten sonra Wise size bir hesap numarası verecektir.
  • Çıkan ekranda İBAN numarası ve referans kodu ile banka hesap bilgileri görünecektir.
  • Transfer sırasında Ziraat açıklama bölümüne referans kodunu ekleyin.
  • Para transferi sonrasında Wise hesabınıza kısa süre içerisinde paranız aktarılacaktır.

2. Adım: Wise’den yurtdışına para gönderme

  1. Wise’nin yönetim paneli oldukça basit ve kullanışlıdır. Wise panelinden anlık döviz kuruna göre paranızı istediğiniz para birimine çevirerek gönderebilirsiniz. Wise’den yurtdışına para göndermek için:
  2. Wise’ye giriş yapın ve ana menüde yer alan “Para Gönder” seçeneğine tıklayın.
  3. Göndereceğiniz para birimini ve karşıya ulaşması gereken para birimini seçin.
  4. Devam et butonuna tıklayın.
  5. Parayı kime göndereceğinizi seçin.
  6. Alıcının banka hesap bilgilerini girdikten sonra bilgileri kontrol edin ve parayı gönderin.

 

Western Union: Dünyanın neresinde olursanız olun, Ziraat Bankası’nın anlaşmalı kurumu Western Uniion ile para transfer işlemlerinizi hemen gerçekleştirebilirsiniz. En yakın Ziraat Bankası şubesine giderek veya Ziraat internet bankacılığından para gönderebilirsiniz. Ziraat şubesinden “müşteri başvuru formunu” doldurup, formla birlikte yatacak tutarı banka çalışanına sunduktan sonra işleminiz gerçekleşecektir. Alıcı kişi ülkesinde bulunan Western Union anlaşmalı yerlerden parasını kolaylıkla çekebilir. Para gönderirken size verilen kontrol numarası ve gönderilen para miktarını karşı tarafa bildirmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası’nın müşterisi olmasanız dahi bu işlemi kullanarak siz de yurtdışına para yollayabilirsiniz.

 

Ziraat Mobil Western Union Para Gönderme

Ziraat Bankası’nda Western Union ile yurtdışına para gönderme limiti günlük 5.000 Dolardır. Aşağıdaki listeyi takip ederek Ziraat Bankası mobil şube veya internet şubesinden yurtdışına para gönderebilirsiniz.

  1. Ziraat Bankası mobil uygulamasına giriş yapın.
  2. Para Transferleri menüsünün altındaki Western Union başlığından ulaşılan Para Gönder adımı ile işlem başlatılır
  3. Alıcı adı, soyadı, ülkesi, şehri ve para birimi girilir
  4. Gönderim yapılacak ülke ve işlem tutarına göre masraf hesaplanır
  5. İşlem onaylandıktan sonra MTCN numarası ekranda görüntülenir
  6. MTCN numarası Western Union başlığı altında bulanan İşlemlerim menüsünden de izlenebilir
  7. İşlemlerim menüsünden yapılan işlemin durumu takip edilebilir, işlem iptal edilebilir veya alıcı isminde düzenleme yapılabilir
  8. İşlem aynı gün içerisinde iptal edildiğinde masraf iade edilmektedir

2. SWIFT: Yurtdışına veya yurtiçindeki bir bankaya döviz cinsinden para yollamak için Swift para transferini kullanabilirsiniz. Swift işlemlerini Ziraat Bankası internet şubesinden, mobil şubeden veya banka şubesinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet şubesi şifreniz yoksa, Ziraat internet şifresi alma sayfasına göz atabilirsiniz. Swift ile para transferi yapmak istiyorsanız, karşı tarafın bankanın swift kodu, alıcının adı soyadı ve ülkesi, transferin yapılacağı tarihi bildirmeniz gerekmektedir.

Ziraat Bankası’na SWIFT işlemlerinde yukarıda yer alan bilgileri kullanabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi almak için Ziraat Bankası şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Ziraat Bankası yurtdışına para gönderme hakkında bilgileri sizler için hazırladık. Sormak istediklerinizi aşağıda bulunan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Ayrıca siz de Ziraat kredi kartını kullanarak avantajlı kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız, Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu sayfasına göz atarak hemen başvurunuzu yapabilir ve kredi kartınızı teslim alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir