Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır

featured

Günümüzde nakit ihtiyacı olanlar bankalardan kredi başvurusu yaparak ihtiyaçlarını ertelemek istemektedirler. Borç para altında verilen krediler günümüzde her banka tarafından verilmektedir. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli, kredi başvurusu nasıl yapılır 2017 konumuza göz atıyorsunuz.

 

Kredi başvurusu nasıl yapılır? Günümüzde kredi “borç para” adı altında yada “ödünç para” olarak nitelendirilmektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren her banka müşterilerine kredi verme yarışındadırlar. Bunun en büyük nedeni bankalar verdikleri kredilerin faizleriyle ayakta durmaktadırlar. Yani ne kadar çok kredi o kadar ekmek hesabı sizin anlayacağınız şekilde.

Peki bankalardan kredi başvurusu nasıl yapılır. Kredi kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir. Kredi veren bankalar hangileridir. İşte bu sorulara 3 adımda ulaşmaya çalışacağız. Kredi çekerken dikkat etmeniz gereken şeyler de makalemizin içersinde yer almaktadır.

3 Adımda Kredi Başvurusu

 

 

Harcamaların ihtiyaçlar doğrultusunda artmasına bağlı olarak insanlar acil paraya ihtiyaç duydukları durumlar olmaktadır. Alışveriş ihtiyaçlarından tatile, e satın almadan otomotiv satın almaya kadar pek çok ihtiyacımızda bankalardan krediler kullanabiliriz. Bu durumda tüketicilerin yardımına yetişen bankalar müşterilerine kredi sunarak o anki nakit ihtiyacını karşılamış olurlar. Her ne kadar çoğu insanın bankalara bakışı olumlu olmasa da bankalar günümüzde ekonomik alanda pek çok katkılar sağlamaktadırlar. Özellikle verilen krediler ekonomiye direk olarak katkı sağladığı aşikardır. İster ihtiyaç kredisi, ister taşıt ister de konut kredisi kullanırken dikkat edilmesi gereken belli başlı adımlar vardır. Bunlar öncelikle kredi faiz oranları, dosya masrafı adı altında alınan paralar, sigorta masrafları gibi diğer masrafları da göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bu nedenle kredi kullanırken bankaları karşılaştırarak size en uygun gelen bankayı tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Kredi başvurusu nasıl yapılır diye bir soru yöneltiyorsanız bunu 3 başlık altında göstermek doğru olacaktır. İşte kredibankalar.com olarak sizlere  3 başlık altında kredi nasıl kullanılır sorusuna yanıt arayacağız.

İLK ADIM – Kredi Miktarı – Ödeme Miktarı ve Vadelerini Belirleme

Bir bankadan kredi çekmeye karar verdiyseniz öncelikle ne kadar krediye ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Kredi geri ödemenizin nasıl olması gerektiği, aylık gelirinize oranı gibi şeyleri de bankaya gitmeden önce gözden geçirmelisiniz. Kredi aylık ödemeleriniz aylık gelirinizi dengeliyorsa kredi başvurusu için ban kaya gidebilirsiniz. Unutmayın; bankalar taksit ödemesini zorla ödeyen, sıkışan müşterilere kredi vermezler.

 

 

 

Buna da göz atabilirsiniz; Garanti kredi kartı başvurusuHayvancılık kredisi 2017

İKİNCİ ADIM: BANKAYI BELİRLEME

Kredi çekerken ikinci aşama olarak size en uygun bankayı belirlemek olacaktır. Bankaların günümüzde en önemli gelir kaynağı verdiği kredilerden alınan faiz ücretleridir. Öncelikle tek bir bankaya kalmadan ve internete bağlı kalmaksızın bankaların müşteri temsilcilerinden kredi çekmek için faiz oranlarını vs. kampanyalarını öğrenin. Bankaları karşılaştırın ve size en uygun olan bankadan kredi çekin. Bazı bankalar çok yüksek faiz oranları talep etse de bazı bankalarıdan güncel kampanyalar sayesinde çok büyük karlar elde edebilirsiniz. İlk aşama olarak internetten araştırma yapabilirsiniz ancak kesinlikle internete bağlı kalmamanızı öneririz. Bunun nedeni de bazı bankalar güncel verilerini internette paylaşmıyor olmasıdır. Reklam karşılaştırma sitelerine girmek yerine bankaların kendi resmi internet sitelerinden de faiz oranlarına ve kampanyalara erişmek mümkündür. Kredi çekerken öncelikle dosya masrafı, sigorta masrafları ve diğer masraflara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Size e uygun olan bankayı seçerken bu ve buna benzer ücretleri de karşılaştırmanızı öneririz.

 

SON ADIM: BAŞVURU VE KREDİ ONAYI

Öncelikle başvuru yapacağınız bankayı belirlerken kredi notunuza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer kredi notunuz kötüyse hali hazırda müşterisi olduğunuz bankadan kredi başvurunuzun onaylanması daha yüksek bir ihtimaldir. Eğer yeni bir bankaya kredi notunuzun kötü olmasına rağmen başvuru yaparsanız büyük ihtimal onaylanmaz. Bunun nedeni de bankalar kredi notu düşük olan yeni müşterileri sevmemeleridir.

Kredi başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevapları olarak; Bankalar başvuru aşamasında genellikle bu evrakları istemektedirler. Maaş bordrosu, nüfus cüzdanı, konut kredisi için konutun tapusu, fatura (elektrik,su) çiftçi kredisi için çiftçi belgesi, emekli kredisi için emekli cüzdanı, firmanız varsa firma ile ilgili resmi belgeler. Bu aşamadaki istenen belgeler bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra kredi başvurusu yaptığınız banka uygun görmesi durumunda sizden kefil isteyebilmektedir. Kullandığınız krediyi zamanında ödemeli, taksitlerin gününü geciktirmemelisiniz. Bu gibi bir durumda kredi notunuz düşürülecek ve banka siciliniz olumsuz etki yaratacaktır. Bizim önerimiz aylık gelirinize göre düzenli ödeyebileceğiniz miktarda kredi çekmeniz olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir