Evin tamamına yüzde yüzüne kredi veren bankalar

featured

Konut satın almak isteyen kişiler evin tamamına kredi veren bankalar araştırması yapmaktadır. Bu konuda evin tamamına kredi verilir mi diye soru yöneltenler için hazırladık.

 

Evin tamamına kredi veren bankalar konut kredilerinde öncelikle belirtmek gerekirse, her evin bir değeri vardır ve ev değerinin %25 istenilen peşinatı sağlayamayanlar için evin yüzde yüzüne kredi veren bankaları sizler için açıklayacağız. Günümüz şartları incelenildiğinde, bankacılık ve finans kanunları gereği, ev satın almak isteyen kişiler mevzuata göre birçok banka tarafından konut kredisi finansmanı sağlanmaktadır. En uygun konut kredisi veren bankalar ile, bankacılık kanunları göre hareket ediyor ve bu hükümlere göre kredi vermeye çalışıyorlar. Bu kanun kapsamında şu anda tüm bankalar tarafından konut kredisi verilmektedir. Sizde bu konuyu incleyerek evin tamamına kredi alabilirsiniz.

 

 

 

Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar

 

Konut kredisi veren bankalar BDDK tarafından 1 Ocak 2011 tarihinde alınmış olan karar ile, krediye teminat olarak satın alınan evin değerinin %75’ini aşamamaktadır. Bu nedenle, alınmak istenen kredi miktarı evin değerinin %75’ini aşamaz.  Yine bu açıklamaya göre gidecek olursak, eksperin verdiği değerin kalan %25’ini peşin olarak vermek zorundasınız. Eğer bu oranda bir peşinat sağlayamıyorsanız, normal şartlarda evin %100’üne yani tamamına kredi alamazsınız.

 

 

 

Evin tamamına kredi

 

En uygun konut kredisi veren bankalar 2018 yılında da en fazla ev değerinin %75’ine kadar ipotekli kredi verebiliyorlar. Eğer ki konut kredisini belirtilen tarihlerde ödemezseniz, sözleşmede belirtilen şartlar altında evinize el koyulabilir. Banka tarafından başlatılan haciz işlemleri ile birlikte, tarafınıza hukuki işlemler yapılmaktadır. Evin tamamına kredi çekmek isteyen kişiler (evin hepsine kredi veren bankalar) üzerinde gayrimenkul(ev,arsa,tarla,taşınmaz) bankaya ipotek yoluyla yine ev kredisi kullanabilirler. Bu durumda BDDK tarafından evin %100’üne kredi yani hepsine kredi için izin verilmektedir.

 

Sitemizde en düşük kredi veren bankaları ve konut kredisi kampanyalarını bulabilirsiniz. Bu konuda evin tamamına kredi veren bankalar incelemesinde bulundunuz. Sizde daha fazla bilgi almak istiyorsanız, konunun altında bulunan yorum bölümümüzü kullanabilirsiniz.

Konut Kredisi ile Mortgage Kredisi Farkları
Konut kredileri 5 ile 20 yıla kadar sağlanırken, Mortgage kredileri aynı kira öder gibi uzun vadelerde 30 yıla kadar ev sahibi olabilmekten geçmektedir.
Ev kredilerinde inşaat tamamlanmış, kat irtifakı ve mülkiyeti ile imar izni tam olan evler için verilebilir. Mortgage kredisinde ise inşaat aşamasındayken ev satışı yapılabilir.
Buna göre evin hepsine kredi veren bankalar hakkında bilgi sahibi olabiliyorken, almak istediğiniz kredi tutarının konut kredisi mi mortgage kredisi mi olduğuna dikkat etmek gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir