Konut İhtisas Bankası Nedir Kime Aittir

featured

Konut İhtisas Bankası, uzun vadelerle borçlanılan konut alımlarında maliyeti düşürmek için kamu desteğiyle kurulmuş bir finansal kuruluştur.

 

Konut İhtisas Bankası, uzun vadeli borçlanma ile konut alımlarında sadece emlak sektörüne kredilendirme hizmeti sunacak, kamu desteğiyle kurulmuş bir finansal bankacılık hizmetidir.

İnşaat sektörü 2017 yılında az da olsa büyüme göstermesine karşılık olarak, ekonomik zorluklarda daire ve iş merkezlerinin boş kaldığı görülmektedir. İnşaat firmalarının ise uzun vadelerle zarara sokacak bu durum karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatlarıyla faiz oranlarının düşürülmesi çağrısı yapılmıştı. Faizlerin düşürülmesiyle beraber konut satışlarında ve inşaat sektöründe de hareketlilik yaşanmıştı. Bunu da ilham alarak Konut İhtisas Bankası da gündeme gelmiştir ve ihtiyaçları karşılayacağı düşünülmektedir. Finansan işletmelerde olan değişimleri yakalamak isteyen ülkemiz de, konut ve işyeri satışlarındaki maliyetleri düşürebilmek için kurulmaktadır. Faiz ve maliyetler ne kadar düşürülürse o zaman inşaaat sektöründe canlanma yaşanacaktır.

Konut İhtisas Bankası Nedir?

Konut İhtisas Bankası, sadece emlak sektörüne hizmet verecek olan bir banka kurumudur. Uzun vadeli borçlanmalarda ve yüksek tutarlarda kredi kullanımlarında destek sağlamak amacıyla kamu kuruluşu olarak hizmete başlanması planlanmaktadır.

İnşaat sektöründe gelişen teknolojinin de ileriye gitmesiyle iş gücünün azaltılması planlanmakta. 2018 yılında da konut satışlarında artış yaşanabilmek için faiz oranlarının düşürülmesi beklenmekedir. Bunun için geçen yıl konut satışlarında kredi vadelendirmesi de 20 yıla kadar uzatılmıştır.

Konut İhtisas kredisi ile birlikte bankaların sundukları yüksek faiz oranlarının düşürülmesi ve emlak sektöründe daha fazla canlanma yaşanması amaçlanmaktadır. Konut İhtisas Bankası kurulduğu taktirde hem turizm hem de inşaat sektörü bundan olumlu olarak etkilenecektir. Konut İhtisas Bankası, hazinenin çalışmasını yürüttüğü ihaleleri borçlanma oranlarına doğru orantılı olarak belirleyecektir. Diğer yandan da tahvil ihraç edilmesi planlanıyor. Tahvillerden elde edilen kar oranları ile konut almak isteyenlere en düşük faizli ve uzun vadeli finansman sağlayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir