İcralık Banka Borçları Nasıl Taksitlendirilir

featured

Eğer bankalardan çekilen kredileri ödeyemez duruma düşerseniz sizde icralık banka borçları taksitlendirme işleminin nasıl yapıldığını düşünürsünüz. Bu yazımızda banka borçları icra işlemleri ile ilgili bilgiler sunduk.

 

Acil ihtiyaçlarımızı günümüzde bankalardan kredi çekerek karşılamaktayız. Ancak bazı olumsuz durumlarda ise icraya düşen kredi borçları bizleri olumsuz olarak etkilemektedir. Bankalara borçlarımızı ödeyemezsek son çare olarak banka kredi borcu olan kişiyi icraya vermektedir. Peki bu icradan nasıl kurturulur ve taksitlendirme işlemleri nasıl yapılır işte yanıtı.

İCRALIK BANKA BORCU NASIL TAKSİTLENDİRİLİR?

Bankaya kredi borcunuz varsa ve icralık durumu düştüyseniz bu yazıyı sonuna kadar okumanızda yarar var. Eğer taksit ödemelerini yapmadığınız bir kredi ya da kredi kartınız varsa belirli bir süreç geçtikten sonra yasal takibe düşecektir. Yasal takip süreci tamamlandıktan sonra ise borcunuzu ödemezseniz bu sefer bankalar borcu avukatlara devretmektedir. Peki icra süreci başladığında neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte sizler için banka borcundan dolayı icralık olan kişilerin yapması gerekenler.

İcraya düşen kredi borçlarınızdan dolayı İcra Müdürlüğü’nün size yollamış olduğu bir icra kararı bulunuyorsa, bu durum sizin daha önceki yaptığınız anlaşmalara uymadığınızı belirtir. Bu süreçte hukuk bürosu sizin için bir dosya oluşturur ve adresinize iadeli taahhütlü olarak posta gönderilecektir. Bu dosya içerisinde borcunuzun 7 gün içerisinde ödemeniz gerektiği belirtilir. Eğer evde olmaz ya da zarfı almazsanız bulunduğunuz yerdeki mahalle muhtarına zarf iletilir ve sizin dosyayı aldığınız kabul edilir. Yani dosyayı almazsanız bile o günden sonra yasal işlem başlatılacaktır.

İcra durumunda ne yapmalıyım?

Yukarıda belirttiğimiz gibi 7 gün tanınan zaman zarfında eğer itirazınız varsa ilgili yerlere yapmalısınız. Aksi halde bu süre sonunda itiraz hakkınız da olmayacaktır. Eğer bu borç için itirazınız bulunmuyorsa, hukuk büroları İcra Müdürlüğü aracılığıyla üzerinizde bulunan taşınır ve taşınmaz malvarlığınıza rehin işlemi uygulayacaktır.
Rehin işlemi: Bilindiği gibi alıkoyma işlemi değildir. Rehin işlemi, taşınır ve taşınmaz malların satış işlemleri engellenmektedir. Yani sadece satışı engellemek için uygulanır.
Eğer çalışıyorsanız SGK’ya kayıtlı işyerinize talimat verilir ve borçlarınızın ödenmesi için maaşınıızn %25’ine her ay kesinti yapılır.

İCRALIK BORÇLAR NASIL TAKSİTLENDİRİLİR?

Burada yapmanız gereken şey ise borçlarınızı ödemek için satmak istediğiniz araç ya da evleriniz varsa borçlarınızı ödemeden bunları satmanız mümkün olmamaktadır. İcraya düşen borçların taksitlendirilmesi için ise İcra Müdürlüğü’ne giderek borçlarınız için yetkilendirilen hukuk bürosu ile görüşme yapmanız gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise borcunuzu ödeyeceğinizden kendiniz emin olmalı ve ilgili avukatı ikna etmelisiniz. Avukatlar kendi insiyatiflerine göre borçlarınızı 3 yıla kadar taksitlendirebilirler. Ödeme yapacağınıza dair ayrıca yeni bir dosya oluşturulacaktır. Bu taahhütü iyice okuyup imzalamanız gerekmektedir. Eğer icralık borçlarınızı taksitlendirerek ödemek istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Eğer icralık borçları taksitlendirme için bir arayış içindeyseniz, bankaların avukatların avukatlar üzerinden çalışma yaptığı borçlarızı yine avukatlar ile görüşme yaparak taksitlendirme yapmanız mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir