Dolara En Yüksek Faiz Veren Bankalar (Kur Korumalı Mevduat)

featured

Bu sayfadan Dolara en yüksek faiz veren bankalar konumuzu inceleyebilir, USD Dolar cinsinden paranızı değerlendirmek için bankaların mevduat faizlerini karşılaştırabilirsiniz.

 

Dolara en yüksek faiz veren bankalar konumuz daha önce yüksek ilgiye ulşamıştı. Bu nedenle dolara en yüksek faiz veren bankaların hangisi olduğunu sizler için araştırdık. Yine sizler için, birikmiş dolar($) cinsinden paranızı, Türk Lirası’na çevirmeden de bankada değerlendirebileceğinizi söyleyebiliriz. Türkiye’de gerek ekonomik sıkıntılar, gerekse insanların kesin gözüyle baktığı para kazandıracak yöntemlerden birisi olan vadeli hesaplar ile daha çok para kazanabilirsiniz. Sizlere önerimiz paranızı her zaman Türk Lirası cinsinden değerlendirmeniz yönünde olacaktır. Çünkü ülkemiz ekonomik anlamda saldırı halindedir ve bunun yanı sıra TL cinsinden mevduat hesaplarında paranızı değerlendirerek Dolara göre daha yüksek faizler elde edebilirsiniz. Bu sayfada yatırım tavsiyesi olmamakla beraber, bankaların güncel dolar mevduat faiz oranları 2022 yılı için hazırlanmış ve bankaların resmi internet sitelerinden bu sayfaya eklenmiştir.

MÜJDE: Son zamanlarda dövizde yaşanan artış ve piyasalardaki olumsuz havadan dolayı hükümet yeni bir mevduat sistemi açıklandı. “Kur korumalı TL Vadeli Mevduat” olarak adlandırılan sistem ilk olarak devlet bankalarında uygulanmaya başlanacak. Diğer özel bankaların da sisteme girmesi planlanıyor.

Açıklamalara göre parasını TL mevduat hesabında 3, 6 veya 12 ay tutan kişilere dövizin artışı kadar aradaki para TL olarak verilecek. Yani dolar düşerse güncel faiz kazancı üzerinden, doların artması durumunda ise güncel dolar kuruna göre mevduat sahibine kar payı ödenecek.

Dolara En Yüksek Faiz Veren Banka
Bankalar daha öncelerde sadece TL cinsinden vadeli hesap faizi verebilirken; günümüzde bu durum dolar, euro ve diğer para birimleri için de geçerli konuma getirilmiştir. Dolara en yüksek faiz veren bankalar arasında, Türkiye’de doların ani iniş ve çıkışlarından olmasından dolayı yüksek oranlara ulaşamamıştır. Günümüz şartlarına bakacak olursak rekabet içerisinde olan bankalar ve müşteri portföyünü daha ileri seviyelere taşımak isteyenler, daha yüksek faiz oranlarıyla e-vadeli hesap faizi ile karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye’ye yapılan döviz saldırılarından dolayı, ekonomimizin ayakta durması adına Kredibankalar sitesi olarak dolar üzerinden paranızı faize yatırmanızı önermiyoruz. Bunun yerine dolar cinsinden paranızı Türk Lirasına çevirip TL cinsinden daha yüksek faiz oranlarında değerlendirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki konumuzu inceleyiniz.

Dolar hesabına faizler oldukça düşük seviyelerde yer almaktadır. Bundan dolayı TL en yüksek faiz veren bankaları aşağıdaki linkten inceleyebilir, bankaları karşılaştırabilir ve en iyi faiz oranlarıyla paranızı değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Bu konumuzu mutlaka inceleyin: En yüksek faiz veren banka

Dolar Mevduat Faiz Oranları 2022

Banka Adı Hoş geldin Faizi Standart Faiz Oranı
İNG Bank %1,75 %0,50
Denizbank %2,25 %2,00
TEB Marifetli Hesap %2,00 %1,65
Akbank %1,25 – %2,00 %1,25 – %2,00
Ziraat Bankası %2,00 %2,00
Şekerbank %1,75 %0,50
Burgan Bank %3,75  %1,00
Yapı Kredi %1,25 %1,25
Odeabank Oksijen Hesap %2,50 %2,20
Türkiye İş Bankası %1,00 %1,00
Garanti BBVA %0,50 %0,50
QNB Finansbank %0,35 %0,35
Vakıfbank Arı Hesap %1,75 %1
Alternatif Bank Vov Hesap %3,00 %2

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz faiz oranları piyasa koşulları ve bankaların özel durumlarından dolayı anlık olarak değişebilmektedir. En net bilgiyi bankanın internet şubesinden yada müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz. Yukarıdaki veriler 32 günlük olarak hesaplanmıştır. Dolar en yüksek faiz veren banka sizler için karşılaştırdık. Sıralama rastgele olarak yapılmış olup, siz listeyi inceledikten sonra dolara en iyi faizi veren bankayı belirleyebilir ve e-vadeli faiz oranında dolar ($) cinsinden paranızı değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Birikmiş dolarınızı faize yatırmayı düşünüyorsanız, 2022 yılında yayına almış olduğumuz ve sürekli olarak güncellediğimiz bu konumuzdan ulaşabilirsiniz. Akbank, Odeabank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası ve diğer bankaların dolar cinsinden e-vadeli faiz oranları ve kazanç getirilerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz. İşte bu yılın gelmesiyle beraber geçtiğimiz yıla oranla daha iyi seviyelere gelen dolar e-vadeli mevduat faiz oranları yine de beklenen seviyenin altında yer almaktadır. Bunun nedeni de dediğimiz gibi, Dolar ve Euro’nun ülkemizde ani iniş ve çıkışlarından dolayı bankaların para kaybetmek istememesine bağlamaktayız.

100 bin tl aylık faiz kazancı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir