Faizsiz Kobi Kredisine rekor başvuru yapıldı

featured

2016 yılında yürürlüğe getirilen ve Kobilere Faizsiz olarak verilen krediye rekor başvuru yapıldığı açıklandı. Ensaftan gelen yoğun talebi değerlendiren hükümet düğmeye bastı ve 2017 yılında da şartları uyan Kobiler için kredi genişletildi.

 

2016’da start veren faizsiz Kobi kredisine esnaftan yapılan yoğun başvuru sonucunda 2017 yılında da kredi verilmesi için çalışmalar yapıldı. Kobilere sunulan faizsiz kredi başvuru sayısını dün Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü açıkladı.

2016 yılında Kosgeb tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmelere faizsiz 50 Bin TL kredi kampanyasının ilk etabı sınırlı şekilde Kobilere verildi. Bu durumun Kobi’lerde fırsat eşitsizliği yaratabileceğini değerlendiren Kosgeb, 2017 yılında da bu durumu göz önünde bulundurarak şartları uymakta olan tüm Kobilere 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verme kararı alındı.

KREDİYE BAŞVURU REKOR KIRDI

Faizsiz kobi kredisine başvuru rekor sayıda oldu. Şartları uyan tüm Kobi’lere kredi verileceğinin duyurulması üzerine kredi başvuru sayısı 770 bine kadar çıktı. Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Kobilerden gelen başvuruları değerlendirmeye aldıklarını ve şartları uyan tüm kobilere kredi verileceğini belirtti. Bakan Özlü; Pkk, Fetö, İşid gibi terör örgütleri ve bağlı oldukları tespit ettikleri ve güvenlik soruşturmasından henüz geçemeyen kobilerin kredilerden yararlanamayacağının altını çizdi. Kosgeb faizsiz krediye başvuru sayısının oldukça yüksek olması dolayısıyla faizsiz kredilerin kullandırımı kısım kısım olarak verileceğini belirten Özlü, bununla beraber başvurularda yer alan şartları taşıyan tü mesnafa bu kredinin sunulacağı belirtildi.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Kobiler faizsiz krediden yararlanabilmek için Kosgeb’den bilgi alabileceğiniz gibi, Kosgeb’in web sitesinden de başvuru yapılabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir