En İyi Sanal POS Firmaları 2023

featured

Sanal pos firmaları ve sanal pos veren bankaların hangisi olduğunu öğrenerek, sanal POS başvurusu yapabilir e ticaret ödemelerinizi hemen almaya başlayabilirsiniz.

Bu sayfada sanal POS firmaları 2022 yılı listesini araştırarak bu sayfamızda tüm firmaları hazırladık. Alışveriş merkezlerinde ödeme sırasında kullanılan POS cihazları, internet alışverişlerinde ise POS-VPOS yani sanal pos olarak kullanılmaktadır. E-ticaret siteleri ve İnfluencer olarak İnstagram üzerinden satış yapan kişiler artık kolaylıkla birçok firmadan uygun komisyon oranları ile sanal pos sahibi olabilir. İnternet sitenizden ödeme almak için illa bankalara pos başvurusu yapmanıza gerek yoktur.

Bankalar, sanal pos başvurusu yapacak olan firmalardan pek çok farklı belge talep edeceklerdir. Şirketin kuruluşunu belgeleyen Ticari Sicil Gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri gibi pek çok belgeyi şubeye getirmenizi isteyebilirler. Oysa ki sanal pos veren firmalar internet üzerinden bu belgeleri alarak başvuruları değerlendirirler.

 

Sanal Pos Nedir?

İnternet üzerinde faaliyet gösteren e-Ticaret yani alışveriş sitelerinin en önemli işlerinden birisi ödeme almaktır. Bir e-Ticaret sitesinin ödeme alması için bir kaç farklı yöntem bulunmaktadır. Havale, kapıda ödeme ve kredi kartı ile ödeme alan internet siteleri, kredi kartı ile alışveriş için sanal pos kullanmak zorundadır. Online pos başvurusu yapmadan önce, sanal posu hangi firmadan alacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu firmaların pos komisyon oranlarını karşılaştırarak en uygun komisyon ile sanal pos veren firmaları tercih edebilirsiniz. Sanal pos başvurusu yapmadan önce firmanızın ve e-ticaret sitenizin hazır olması gerekmektedir. Ayrıca sitenizde yasal ve gerekli olan sözleşmelerin kullanıcılara açık olarak belirtilmesi gerekmektedir.

Basit olarak açıklamak gerekirse sanal pos; kredi kartıyla ödeme almak isteyen kişi ve işletmenin ödeme almasını sağlayan sanal bir yazılımdır. Bir web sitesinden alışveriş yapan müşteri, kart bilgilerini sitedeki form alanına girdikten sonra bu bilgiler bankaya ulaştırılır ve provisyon alınır. Sanal pos yazılımı provisyonu güvenilir bir şekilde alınmasını sağlar. Yani internet üzerinde doldurulan bilgilerin 3. şahısların eline geçmesini önlemek amacıyla SSL şifreleme tekniğiyle kullanılır.

 

Sanal Pos Nasıl Çalışır?

Sanal Pos hizmeti en basit tanımıyla müşteriye sanal pos panelinizden ödeme tutarını ayarlayarak bir link göndererek, müşterinin kredi kartı bilgisini girerek ödeme yapması işlemidir. Sanal Pos yazılımları SSL şifreleme tekniğiyle uyumlu olarak çalışmaktadır. Bankaya, siteden alışveriş yapan kişinin ve provisyonu alınmış işlemin alışveriş tutarı kredi kartından düşülerek, üye işyerinin banka hesabına geçirilmesini sağlamaktadır. İşlemler banka tarafından kayıt altına alınmaktadır.

 

Sanal Pos Avantajları

7-24 Tahsilat: Sanal pos, fiziki posa göre daha kullanışlı ve avantajlıdır. Sanal POS’taki tüm işlemler internet üzerinden zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın gerçekleştirilir.

Güvenli Tahsilat: Gelişmiş güvenlik önlemleriyle donatılan Sanal pos siteleri, müşteriden güvenilir bir şekilde ödeme alırlar.

Satış avantajları: İnternet üzerinde yaptığınız satışların hızlanmasını sağlarsınız.

Raporlama kolaylığı: Gelişmiş Sanal POS panelleri sayesinde ödemeleri ve müşterileri daha kolay takip edebilir, işlemleri raporlayabilirsiniz.

 

En İyi Sanal Pos Firmaları

Türkiye’de pek çok farklı firma, ücretsiz sanal pos hizmeti sağlamaktadır. Bankaların pek çok farklı ayrıntılı prosedürleriyle uğraşmak istemeyenler için sanal pos hizmeti veren firmaları tercih edebilir, e-ticaret sitenize sanal pos uygulamasını kurdurarak müşterilerinizin alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Yine bu firmaların da aynı bankalarda olduğu gibi farklı şart ve komisyon oranları bulunmaktadır. Aşağıda yer alan bazı firmalar yıllık olarak sabit bir ücret talep ederken, birçoğu ise sabit ücret ve kurulum ücreti almadan ücretsiz olarak sadece alışveriş üzerinden komisyon oranları ile çalışmaktadır. 2022 yılında sanal POS firmaları:

  1. İyzico
  2. PayTR
  3. PayU
  4. Esnek Pos
  5. iPARA
  6. Paratika
  7. Shopinext
  8. Hepsipay
  9. Weepay
  10. Shopier

 

1. İyzico

Popülerlik: 10/10

1 gün içersinde online satışa başlama garantisi veren İyzico, sektörde en çok bilinen ve tercih edilen firmaların başında gelmektedir. Sahibinden, Letgo, Nike gibi dünyaca ünlü firmaların bile kullandığı İyzico, oldukça güvenilir ve popüler bir sanal pos hizmeti veren firmadır. Aylık sabit ücreti yoktur ve başvuru sürecinde herhangi bir ücret almamaktadır. İyzico sanal pos komisyon oranı ise yüzde 2,99’dan başlamaktadır.

 

2. PayTR

Popülerlik: 10/10

6493 Sayılı Kanuna göre “Ödeme Kuruluşu” olarak faaliyet gösteren ve yerli sermaye ile kurulan PayTR, 2009 yılından beridir Türkiye’de en çok bilinen ve kullanılan sanal pos firmaları arasında yer alıyor. BDDK lisansı da bulunan PayTR, e-ticaret firmalarına giriş ücreti, entegrasyon ücreti, verimsizlik ücreti, işlem başına ücret, yıllık ücret, aylık ücret gibi herhangi bir sabit ücret almamaktadır. Paytr sanal pos, web sitelerine çok kolay bir şekilde entegre edilerek güvenilir bir şekilde çalışmaktadır. Ayrıca e-ticaret siteniz olmadan bile “linkle ödeme” hizmetini de alabilirsiniz.

 

3. PayU Sanal Pos

Popülerlik: 8/10

Payu; kredi kartı, anka kartı veya havale fark etmeksizin tek bir entegrasyon ile peşin veya taksitli olarak online ödeme almanızı sağlamaktadır. Payu dünyada 50 aktif pazar, 2 milyar üzeri potansiyel müşteri, 400 farklı ödeme metodu, 300 bin üzerinde şirket, 3 bin üzeri çalışanı ile sanal pos hizmeti vermektedir. Payu, BDDK lisanslı olarak hizmet vermektedir. Özellikle sağladığı ek taksit gibi özellikleriyle diğer firmalara göre sektörde fark yaratmaktadır.

 

4. Esnek Pos

“Siz sadece işinize bakın” sloganıyla sanal pos hizmeti veren firmalar arasında yer alan Esnek Pos, 2005 yılında ödeme hizmetkeri sektöründe faaliyete başladı. 15 yıldır ödeme sektöründe faaliyet gösteren firma, 2000’den fazla iş yeri ağı ile tüm ödeme hizmetleri kapsamında yıllık olarak 2 milyar TL üzerinde işlem hacmine sahiptir. Esnek Pos “Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu AŞ” firması bünyesinde hizmet vermektedir. Firma merkezi İstanbul / Kağıthane’de yer almaktadır.

 

5. iPARA

İpara Sanal POS’ta başvurularınız 1 saatten kısa sürede değerlendirilerek hemen ödeme almaya başlayabilirsiniz. Sanal POS hizmetini tek bir entegrasyon yaparak e-ticaret sitenizden tüm banka ve kredi kartları ile ödeme alabilir, hiçbir entegrasyon yapmadan link oluşturarak link ile ödeme alabilirsiniz. 0212 336 8880 numarasından İpara müşteri hizmetlerine ulaşarak, sanal pos hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

6. Paratika

İster İnstagram satış mağazanız için linkle ödeme almak isteyin, isterseniz de e-ticaret siteniz için ödeme almak isteyin Paratika’dan sanal pos hizmeti alarak müşterilerinizden kolaylıkla ödeme almaya başlayabilirsiniz. Paratica sanal pos, %97’e varan başarılı işlem oranı ile en güvenilir sanal POS firmaları arasında yer almaktadır. Paratika kolay entegrasyon ve kurulum süreçleri sonrasında Türkiye ve yurt dışından ödeme almaya başlayabilirsiniz. Paratika’da 7/24 operasyon desteği, eÖdeme konusunda uzman ekip ve çok kanallı iletişim seçenekleri bulunuyor.

 

7. Shopinext

Sanal pos hizmeti veren firmalar arasında yer alan Shopinext; sadece 5 dakikada dilediğiniz yerden satış yaparak ödeme almanızı sağlamaktadır. Shopinext’i diğer firmalardan ayıran özellikleri ise aylık ödeme, yıllık ödeme ve sürpriz ödemelerin olmamasıdır. Mağaza oluşturabilir, link ile ödeme alabilir, QR ile ödeme alabilir veya Sanal POS entegrasyonunuzu e-ticaret sitenize kurdurarak otomatik olarak ödeme alınmasını sağlayabilirsiniz.

 

8. Hepsipay Sanal POS

Hepsiburada’nın sanal pos firması olarak hizmet veren Hepsipay, e-Ticaret’te hızlı şekilde ödeme almak isteyenler tercih edebilir Hepsipay Pazaryeri ile mağazalarınızı kolayca yönetebilir, müşterilerinize SMS veya e-mail ile link göndererek ödeme talep edebilirsiniz. NAkit akışınızı Hepsipay panelinden kolayca yönetebilir, müşteri hizmetleri desteğinden yararlanabilirsiniz. Hepsipay Sanal POS komisyon oranları ise aylık ciro büyüklüğüne göre fiyat teklifi kişiye özel yapılmaktadır. Oldukça köklü ve büyük firma olmasından dolayı kurumsal firmaların da tercihi Hepsipay yönünde olmaktadır.

 

9. Weepay

Weepay ile kolay entegrasyon süreçlerini tamamladıktan sonra ister web sitenizden sanal pos ile ödeme alın, isterseniz de İnstagram gibi alanlardaki satışlarınız sonrasında müşterinize link göndererek ödeme alabilirsiniz. Sanal POS ile ödeme ve taksit imkanı sağlayarak, müşteri kitlenizi büyütebilirsiniz. Siz işinize odaklanırken ödemelerinizi ertesi gün yollamaktadır. Farklı para birimleriyle ödeme alabilir, tüm dünyaya satış yapabilirsiniz.

 

10. Shopier

Listenin sonunda olduğuna bakmayın, Shopier link ile ödeme alma konusunda oldukça uzman ve yetkin bir firmadır. Shopier size istediğiniz platform üzerinde çalışan bir alışveriş ve ödeme otomasyonu sunmaktadır. Ürün satışlarınızı web sitenizden, sosyal medya hesaplarınızdan veya çeşitli pazaryerlerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hatta bir mağazanız olmasa bile, Shopier üzerinden hemen bir dükkan açarak satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Taksitli alışveriş imkanı, kredi kartı tahsilatı, güvenli ödeme yöntemi, kullanım kolaylığı ve müşteri destekleri Shopier’i diğer firmalardan ayırmaktadır.

 

Sanal Pos Veren Bankalar

Bir bankadan sanal pos alınacağı zaman firmadan pek çok farklı belge istenmektedir. Bu belgeleri toplayarak bankaya gitmek ve başvuru yaparak sonuç almak süreç gerektiren bir iştir. Türkiye’de hizmet veren pek çok farklı banka, e-ticaret ile uğraşan firma ve şirketlere pos cihazı vermektedir. Bankalar, ilk kurulum aşamasında müşteriden sanal pos ücreti almamaktadır ancak sanal pos alışveriş kullanımlarından dolayı komisyon oranları birbirinden farklıdır. Bankalara sanal pos başvurusu yapmadan önce bankanın şartlarını ve komisyon oranlarını karşılaştırarak en uygun sanal pos veren bankayı tercih edebilirsiniz. İşte ücretsiz sanal pos veren bankalar:

  • Akbank.
  • Garanti BBVA.
  • TEB.
  • Kuveyt Türk.
  • İş Bankası.
  • Yapı Kredi.
  • QNB Finansbank.
  • Denizbank.

Yukarıdaki listede yer alan bankaların yanı sıra pek çok farklı banka da sanal pos hizmeti vermektedir. Her bankanın pos komisyon oranlarını yakında sitemize ve bu sayfamıza da ekleyeceğiz. Sanal pos hizmeti veren bankaların komisyon oranlarını ve ücret tarifelerini karşılaştırarak size en uygun olanı seçebilirsiniz.

 

Bu sayfamızda 2022 yılında güncel olarak hizmet veren sanal pos firmaları karşılaştırmasını sizin için hazırladık. Instagram mağazanızda, sosyal medya hesaplarınızda, web sitenizde veya herhangi bir pazaryerinde e-ticaret ile satış yapıyorsanız siz de bu sayfamızda yer alan sanal pos firmalarına başvuru yaparak sanal POS hizmeti alabilir, müşterilerinize sanal POS hizmeti vererek ödemelerinizi güven içerisinde alabilirsiniz.

 

Ücretsiz pos veren bankalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir