İcralık Araçlara Kredi Verilir Mi

featured

Banka tarafından kredi ödemeri yapılmadığından dolayı el konulan araçlar icra ile satılır. Peki icralık araçlara kredi çıkar mı işte sizler için araştırdık

 

3 ay kredi ödemesi olmayan ve yasal yollarla da önenemeyen taksitler sonucunda bankalar ipotekli araçlara el koyup icra ile satışını yapmaktadır. İhaleye çıkarılan araçlar bedellerinin altında satıldığı için bir çok kişi bu arabaları satın almak istemektedir. Bankalar tarafından icra yoluyla satılacak olan icralık araçlara kredi nasıl alınır? Kredibankalar.com sitesi olarak araştırıp bu konuyu yayınladık.

İcralık Arabaya Kredi

İcralık taşıtları kredi yoluyla almak isteyen bir çok kişi bulunmaktadır. Daha önceki konumuzda icralık eve kredi çıkar mı? detaylarını paylaşmıştık. Şimdi de taşıt satışlarında icralık olana bankaların kredi verip vermediğini inceleyeğiz. Bankalar el koyulan aracın satışını yapabilmek adına bağlı icra müdürlüğü ile birlikte satış bedeli belirlenerek ihale tarihi ve yeri belirlenir. Bunun sonucunda ihale düzenlenir ve ilk seferde satılmazsa bu defa daha düşük bir ücretle yeni ihale açılır. İhaleye çıkacak araç, normal piyasa bedelinin %60’ı olmaktadır. İkinci ihalenin olması durumunda ise araç bedelinin %40’ından satışa sunulur. İhale üzerine kalan kişi aracı 10 gün içerisinde parasını ödeyip almak zorundadır. Ayrıca otopark ve varsa çekici ücretleri de aracı satın alan tarafından ödenir. İcralık araç satışı prosedürlerinde, araç ticari ise yüzde 18, binek ise yüzde 1 KDV alınır. Ayrıca damga vergisini de ödemek zorundasınız. İhalelere tüm TC vatandaşları (reşit olmak kaydıyla) katılabilir.

Araç satışı yapıldığı taktirde eğer kişinin borcundan daha yüksek bedele satılırsa, üste kalan para aracın eski sahibine verilir. Ancak piyasanın altında satılan bu araçlardan büyük ihtimalle eski sahibine bir para kalmayacaktır.

Bankalar icralık araçların eski sahibinin dava açması sonrasında satış iptali olabileceğinden dolayı kolay kolay kredi vermeye yanaşmazlar. Böyle bir kredi verilecekse de yüksek oranlardan müşteriye sunar ve bu işe girmek istemezler. İcralık araçlara nereden ulaşılır diye merak edenler ise, bankaların resmi sitesi üzerinden yada sahibinden sitesindeki banka satışları bölümünden bakılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir