İpotek karşılığında bireysel kredi çekmek

featured

Eğer sizde paraya sıkıştıysanız ve bankalardan kredi çekemiyorsanız ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Evinizi ipotek göstererek kredi çekebilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

 

İpotek karşılığında kredi, ipotek teminatlı olarak tüketici kredisi alabilmek için, sahip olduğunuz gayrimenkulu bankalara teminat gösterdikten sonra bunun karşılığında bireysel kredi çekebilirsiniz. Gayrimenkul ipoteği gösterdikten sonra tüketici kredisi çekmek için bazı özel şartlar aranmaktadır. Bu şartlar da bankadan bankaya değişiklik gösterebilecek durumlar vardır. Ev ipotekli kredi alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor.

İPOTEKLİ KREDİ NEDİR?

İpotek karşılığı kredi, bir gayrimenkul göstererek karşılığında bankadan bireysel olarak kredi çekmektir. Eğer sizde ipotek karşılığında bir kredi alacaksanız, bu konuyu dikkatli şekilde inceleyin;

Kredi maksimum vade 48 ay ile sınırlıdır.
Türk lirası cinsinden kredi kullandırılmaktadır.
İpotek gösterilecek olan gayrimenkul, kredi kullanacak şahsın üzerine kayıtlı olması gereklidir. Üçüncü kişilerin gayrimenkulu teminat gösterilip bireysel kredi çekilemez.
Çoğu banka, kredi tutarını ekspertizin belirlediği değerin belli bir yüzdesi kadar verirler. Örneğin kredi tutarı ekspertiz değerinin %50’sini aşamaz.
İpotek olarak gösterilecek gayrimenkul, ipotek almaya uygun olmalıdır.(Ruhsat, kat mülkiyeti)
Kredi ödeme planı içinde KKDF alınıyor ve BSMV’den muaf tutuluyor.(Konut kredisi KKDF’den de muaf tutulmaktadır.)

A Bank’tan ev ipoteği karşılığı kredi konusunu okumak için tıklayınız.
Kredi notu düşük olanlar ne yapmalı diye düşünüyorsanız tıklayınız.

İpotekli kredi nasıl çekilir?
Bankaya başvuru yapmadan önce aylık gelir belgeleriyle birlikte ipotek verilecek olan gayrimenkulun tapu bilgilerini yanınızda buşundurmanız gerekmektedir. Bankaya almak istediğiniz kredi tutarı ve vade ile ilgili bilgi verirsiniz. Sonrasında ipotek olarak verilecek gayrimenkulun yaklaşık değeri belirlenmektedir. İpotekli kredi veren bankalar ise çoğu banka bu yolda kredi çözümü sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; Garanti Bankası, Teb, İş Bankası, Ziraat Bankası vs. gibi bankalar ipotek karşılığı kredi vermektedir. Aylık olan kredi taksitleriyle birlikte gelir durumu banka çalışanı tarafından kontrol işlemlerine alındıktan sonra ise kredinin verilmesinin uygun görülmesi durumunda kredi onay süreci devreye girer. Kredinize şayet ön onay çıkarsa, ekspertiz gayrimenkul değerini belirlemek için çalışır. Kredi onay süreci de evrakların tamamlanmasından sonra 1 günde teslim edilebilmektedir. Ekspertiz sonucu ise 2-3 günde belirlenmektedir. Ekspertiz sonucuna bakılarak kredi onayına aksi bir durum bulunmazsa, banka krediyi tarafınıza kullandırır ve ipotek işlemleri resmen başlar.
İpotekli kredi için lazım olan evraklar banka tarafından istendikten sonra ise ipotek için ilgili şirketlere haber verilir. Tapudan randevu süreci başlamış olur. Tapuya da öğle saatlerine kadar olan başvurular ise genellikle öğleden sonraya aktarılır. İpotek süreci de tapuda tamamlanmasının ardından banka kredinizi çekmek için onay verir. Başvuru tarihinden itibaren tüm bu işlemler bir aksilik olmaması durumunda yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamlanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir