Ziraat Bankası Kredi Başvurusu İptal Etme

featured

Ziraat Bankası kredi başvuru iptali nasıl yapılır? Sorusuna bu sayfadan en doğru şekilde yanıt alabilirsiniz.

 

Ziraat Bankası veya diğer bankalara yaptığınız ihtiyaç, konut veya taşıt kredinizi kullanmadan önce iptal etme hakkınız bulunmaktadır. Konut kredilerinde, kredi sözleşmesine göre iptal işlemleri uygulanırken, ihtiyaç kredisinde ise kredi hesabınıza aktarılmadan önce iptal etme başvurusunda bulunabilir, krediyi kullanmadan başvuruyu veya onaylanan krediyi iptal edebilirsiniz. Kredi başvurularında bilindiği gibi en önemli değerlendirme aracı kredi notudur. Kredi veya kredi kartı başvursunu iptal etmek, kredi notunuzu olumsuz olarak etkileyecektir. Başvuruyu iptal etmeden önce bu uyarıyı da göz önünde bulundurmanızda yarar olacaktır. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak Ziraat Bankası’na yaptığınız kredi başvurunu iptal edebilirsiniz.

 

Ziraat Bankası Kredi Başvuru iptali nasıl yapılır?

Başvuru yaptığınız kredi onay aşamasıydayken veya kredi onaylandıktan sonra henüz hesabınıza aktarılmadıysa krediyi iptal edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise Ziraat Bankası şubesine gitmek ve Ziraat Bankası kredi bölümü çalışanıyla başvurunun iptal edilmesi için başvuru yapmaktır. Ayrıca 444 00 00 – 0850 220 00 00 Ziraat Bankası müşteri hizmetleri iletişim merkezini arayarak kredi başvurusunu iptal edebilirsiniz.

 

Hesaba Geçen Kredi İptal Edilir Mi?

Eğer krediniz hesaba geçtiyse, bankanın belirlediği masraf tutarlarını ödeyerek kapatma şansınız bulunuyor. Hesaba geçen krediyi kapatmak için ise:

  • Eğer krediniz hesaba geçmediyse masrafsız olarak iptal talebinizi bankaya iletin.
  • Sözleşme imzalanmış ise 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanarak krediyi kapatın.

Kredi iptal etme sözleşmesi her bankada farklı şekilde uygulanmaktadır. Ziraat Bankası hesaba geçen kredi iptal etmek için ise Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayabilir, ayrıntılı bilgi alarak hesabınızdaki krediyi kapatabilirsiniz.

 

Krediden Cayma Şartları Nedir?

Ziraat Bankası’na kredi başvurusu sırasında müşteriye kredi sözleşmesi imzalatılmakta veya internet üzerinden onaylatılmaktadır. Başvuru sırasında tüm maddeleri dikkatli şekilde inceleyerek kredi iptal sözleşmesi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu linke tıklayarak Ziraat Bankası bireysel kredi sözleşmesini inceleyebilirsiniz.

MADDE – 6) MÜŞTERİNİN CAYMA HAKKI Müşteri, kredi sözleşmesinin kurulduğu tarihi müteakip 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Ancak sözleşmenin bir örneğinin yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile müşteriye verildiği tarihin, sözleşmenin kurulduğu tarihten daha sonra olması durumunda bu süre müşterinin sözleşmenin bir örneğini aldığı tarihten itibaren başlar. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin, cayma hakkı süresi içinde yazılı olarak ya da kalıcı veri saklayıcısı ile Bankaya yöneltilmiş olması yeterlidir. Cayma hakkını kullanması ve krediden faydalanmış olması halinde, müşteri anaparayı ve kredinin kullanıldığı tarihten anaparanın geri ödendiği tarihe kadar olan sürede tahakkuk eden faizi en geç cayma bildiriminin Bankaya gönderilmesinden itibaren 30 gün içinde geri ödemekle yükümlüdür. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde müşteri işbu kredi sözleşmesinden caymamış sayılır. Cayma halinde faiz, akdî faiz oranına göre hesaplanır. Müşteri, hesaplanan akdî faiz ve bir kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenmiş olan ücretler (BSMV, KKDF, ekspertiz ücreti/ipotek tesis ücreti gibi) dışında herhangi bir bedel ödemekle yükümlü değildir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir