Kredi Kartı Limitim Neden Artmıyor

featured

Kredi kartı limiti neden artmıyor diye isyan edenler için bu sayfamız yayında. Sizde vereceğimiz yöntemler ile kısa zaman içerisind limit artırımı yapabilirsiniz.

 

Kredi kartı, günlük hayatımızda pek çok önemli hale gelmiştir. Öyle ki artık alışveriş merkezlerini bile söylememize gerek yok, otobüslerde, taksilerde bile kredi kartı ile ödeme kabul ediliyor. Bunun için de insanlar para taşımak yerine banka kartlarını taşıyarak ödemelerini gerçekleştiriyorlar. Kredi kartı; bankaların müşterilerine verdiği anlaşmalı pos cihazı bulunan alışveriş noktalarında ödeme kabul eden, atm’lerden nakit avans çekilebilen bir ödeme aracıdır. Her ay ekstresi gelerek kredi kartınızın borçlarını ödersiniz ve bu sayede kart kullanımına devam edebilirsiniz. Bir nevi banka size verdiği kart sayesinde borç para vermekte ve karşılığında faiz ile kazanç elde etmektedir. Ayrıca kredi kartı kullanan müşterilerin her birinin ayrı limitleri bulunmaktadır. Bu limite kadar ödeme yapılabilmekte ve nakit avans çekilebilmektedir. Bazı yöntemler ile kart limitinizi artırmak da mümkündür.

Kredi kartı limitim neden artmıyor?

Kredi kartı limitinizi artırmak için bankaya başvuru yaptınız ve red cevabı geldi, kart limitiniz artmadı mı? O halde sizler için vereceğimiz yöntemlerle kısa zaman içerisinde limitinizi de artırabilirsiniz. Öncelikle kredi kartınızın limitinin neden artmadığını tespit etmelisiniz. Bunun için bir liste hazırladık ve bu listeyi kontrol ettikten sonra kart limitinizi yükseltmek için bazı tekniklere başvurabilirsiniz.

1 – Ödemeleriniz
Kredi kartı ödemeleriniz yani ekstreleriniz, limit artırımı için bir numaralı faktördür. Bankaya yapılan kart limiti artırım başvurularında, yetkili kişilerin ilk incelediği şey ödemeleriniz olacaktır.

2 – Aylık Geliriniz
Aylık geliriniz de, kredi kartı limitinize orantılı olarak verilmektedir. Risk almak istemeyen bankalar aylık gelirinize ve ödeme durumunuza bakarak kredi kartı limitinizi belirler.

3 – Kredi notunuz
Kredi notunuz da limit artırımı için kontrol edilen faktörler arasında yer almaktadır. Kredi notunu etkileyen faktörler ise; ödemeler, krediler ve nakit durumunuzla orantılıdır. Sizde kredi notunuzu iyi seviyelere getirerek kredi kartı limitinizde artırım talep edebilirsiniz.

Kart limitini artırmak için neler yapmalı?

Öncelikle kredi kartını düzenli olarak kullanmalı ve borçlarınızı zamanında yatırmalısınız. Bankalar sadık müşterileri severler, ayrıca düzenli ödediğiniz faturalara otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bankalara kart limiti artırım talebi oluşturmadan önce kredi kart borcunuzu tamamiyle sıfırlayın. Eğer kredi kartınız full olarak doluysa ve bankaya borçlu olarak gözükürseniz o zaman limit artırım talebinize olumlu yaklaşmayabilirler. Yani bankaya “ihtiyacım yok ama belki bir gün lazım olur” havası vermelisiniz. Ayrıca mevduat hesabı da açarsanız ve banka hesaplarınızda nakit tutarsanız bankanın gözüne girersiniz. Diğer yandan bankaya düzenli limit artırım talebi vererek kartınızın limitinin uygun görülmesi durumunda artmasını da sağlayabilirsiniz.

Kredi kartı limitim artmıyor diyen kişiler bu konudaki detayları inceleyebilir ve limit artırımı yapabilmek için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Ayrıc

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir