Kredi Kartı Temassız Ödeme Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

featured

Kredi kartı temassız ödeme açma ile kapatma işlemlerinin nasıl yapılacağını bu sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte vatandaşlarımız artık hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Kredi kartı temassız açma ve kapatma işlemlerini bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Günümüzün en özel ve farklı hizmetlerinden biri olan temassız kartlar ile ödemelerinizi yapmak artık çok kolay.

 

Temassız ödeme nedir?

Kredi kartı ile temassız ödeme işlemi; alışveriş sırasında kartın şifresini girmeden ve POS cihazına dokunmadan kartı okutarak ödeme yapma işlemine verilen isimdir. Temassız ödeme sistemini kullanabilmek için hem kredi kartının hem de alışveriş yapılacak mağazadaki POS cihazının temassız ödeme sistemine uygun olması gerekmektedir. Temassız ödeme sistemi ile ödeme almak isteyen mağazalar, eski POS cihazını bankaya başvurarak yenisiyle değiştirebilir ve temassız kartlardan şifresiz ödeme alabilir. Kredi kartı kullanıcıları ise temassız ödeme ile ödeme yapabilmek için, kartı temassıza açması gerekmektedir. Temassız ödeme limiti şifresiz işlemler için 250 TL olarak belirlenmiştir.

 

Ayrıca son zamanlarda yaygın olan bir diğer temassız ödeme Mobil temassız ödemedir. Kredi kartınız veya banka kartınızı kullanmadan cep telefonunuzun ekranını pos cihazına yaklaştırarak ödemelerinizi Mobil temassız ödeme ile gerçekleştirebilirsiniz. 250 TL altı işlemler için şifresiz, 250 TL üzeri işlemlerde ise şifre girerek hızlı, güvenli bir şekilde ödeme yapabilirsiniz.

 

Kredi kartı temassız özelliği açma

Artık yeni olarak alınan tüm kredi kartları, temassız özelliği ile gelmektedir. Ancak geçmiş yıllara ait pek çok kredi kartında henüz temassız özelliği bulunmamaktadır. 4 çizgi şeklinde kartınızda işaret bulunuyorsa temassız ödeme yapılabilir anlamı taşımaktadır ancak her kredi kartında bu işaret yoktur. Kartınızın temassız olup olmadığını anlamak için kartınızda 4 çizgili ses dalgasına benzeyen bir işaret olup olmadığına bakabilirsiniz. Ayrıca bankanızın müşteri temsilcisini arayarak kartınızın temassız özellikli olduğunu sorgulayabilirsiniz.

Kartı temassıza açmak için yapmanız gereken bankanızın mobil veya internet bankacılığına girerek kredi kartı ayarlarından temassız özelliğini aktif etmektir. Ayrıca müşteri hizmetlerine bağlanarak birkaç dakika içerisinde kartınızı temassıza açtırabilirsiniz.

 

Kredi kartı temassız ödeme nasıl kapatılır?

Kredi kartı ya da banka kartınızı temassız ödemeye kapatılması için, bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilir veya şubeye giderek kartınızı temassız ve şifresiz işlemlere kapatabilirsiniz. Temassız ödeme işlemlerinin güvenilirliği hakkında endişeleriniz bulunuyorsa, herhangi bir işleminiz dahilinde olmayan harcama işlemine itiraz ederek ödeme talep edebileceğini de unutmayın. Ayrıca tüm kredi kartları temassız ödeme işlemleri için üst limiti 250 TL’dir. Yine de kartınızı temassız işlemlere kapatmak için bankanızın şubesine giderek kapatabilirsiniz.

 

Akbank kredi kartı temassız açma

Ziraat kredi kartı temassız kapatma

Temassız kredi kartı veren bankalar

 

Temassız ödeme nasıl yapılır?

750 TL altındaki alışverişleriniz sırasında kasiyere temassız ödeme yapmak istediğinizi belirterek, kartınızı temassız ödeme uygulaması olan POS cihazına yaklaştırarak şifre girmeden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle tüm temassız özelliği bulunan kredi kartlarında 750 TL’ye kadar olan alışverişleri şifre girmeden temassız ödeme ile alışverişi tamamlayabilirsiniz.

 

Temassız ödeme güvenilir mi?

İşlem başına 250 TL limit olduğundan ve ödemenin hangi mağazada yapıldığı çok kolay bir şekilde anlaşılacağından dolayı, temassız ödeme işlemlerinde herhangi bir güvenlik açığı yoktur. Hem vatandaşımıza hem de kurumlara zaman kazadıran bu yöntem sayesinde güvenli alışverişler gerçekleştirebiliyoruz. Temassız kart kullanabilmeniz için öncelikle yapmanız gereken, kart çıkarırken temassız özellik istediğinizi belirtmek. Belirttiğiniz takdirde, elinize ulaşan temassız kartınızla çok kısa sürelerde ödemelerinizi yapabilirsiniz. Peki, kredi kartı temassız özellik nasıl kullanır? Sahip olduğunuz temassız kartınızla, temassız kart özelliği gördüğünüz her kurumdan ödemelerinizi yapabilirsiniz. Kartınızı sadece pos cihazının üzerine tutmanız yeterli olacaktır. Belirli bir miktara kadar temassız özelliği kullanabilirsiniz. Lakin, belirli bir miktar üstüne pos cihazı kart şifresi isteyecektir. Ödemeniz
Sizler de başarılı olan temassız kart ödemeleriniz ile zaman kazanabilirsiniz. Kredi kartı temassız ödeme açma hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Haberimizi okuyarak, sıra beklemenize gerek kalmadan çok kısa sürelerde ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzdeki pek çok bankanın temassız kart özelliğinden yararlanmaya başlamak için, müşterisi olduğunuz bankadan temassız kartını istemeyi unutmayın.

 

Mobil temassız ödeme nasıl yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir